Makam Oscar Wilde di Paris

Makam Oscar Wilde di Paris

El Pére kuburan Lachaise Éta mangrupikeun tempat anu paling sering dianjang di Paris, Kusabab karakter dikubur di dinya nandingan kawéntar sareng jalma terkenal anu istirahat pisan Pantéon. Salah sahiji karakter ieu nyaéta panyair Irlandia abad ka XNUMX anu kawéntar sareng panulis  Oscar Wilde. Sareng kuburanana pantes dilalana.

Blok batu 20-ton dikikis pikeun nyiptakeun sosok jangjang anu mirip sphinx nu nyandak hiber payun sareng jangjangna vertikal dilegaan. Patung ieu dumasar kana puisi Wilde "The Sphinx." Tapi aya hiji hal anu ngajantenkeun tugu ieu langkung populér deui: di ciuman ditandaan dina batu nisan, sidik carmine anu fungsina pikeun ngajénan anjeunna babarengan sareng prasasti spontan anu sanés.

Pantun ieu dimimitian taun 90an, ku ciuman munggaran anu polos dina kuburan. Naon padlocks tina Sasak Milvio di Roma, conto éta dituturkeun ku beuki loba jalma nalika batur mutuskeun ninggalkeun ciuman lipstik dina kuburan. Hobi kultus anu sanés di ibukota Perancis, sanaos dihukum ku denda parah.

Tapi teu paduli kumaha seueur otoritas anu nyobian, éta mangrupikeun fenomena anu teu tiasa dicegah. Noda lipstik beureum parantos nyerep kana batu sareng ampir teu tiasa dipupus tanpa ngarusak patung.

Dina 2011, pikeun ngarayakeun ulang taun ka-111 tina pupusna Oscar Wilde, pihak berwenang angkat panghalang gelas ngurilingan kuburan. Ayeuna wisatawan ninggali ciuman na dina kaca. Anjeun teu tiasa nyimpen panto ka lapangan.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*