Kuil Luxor di Mesir

Kuil Luxor

Ngarencanakeun perjalanan ka Mesir mangrupikeun impian pikeun seueur jalma sareng tanpa ragu éta mangrupikeun tempat dimana urang tiasa ningali tempat anu mangrupikeun bagian tina sajarah manusa. Dinasti Mesir anu mangabad-abad ka tukang ngadegkeun kota sareng monumén anu luar biasa parantos ningalkeun seueur tempat anu ayeuna janten tempat wisata anu dipikaresep pisan ku sadayana, sapertos Candi Luxor anu kawéntar di Mesir.

Hayu urang balik ningali anjeunna sajarah Bait Luxor ieu sareng ogé naon anu bakal urang mendakan nalika urang nganjang ka dinya. Éta pastina mangrupikeun salah sahiji monumen anu paling penting di Mesir anu pantes didatangan di kota Luxor sareng tempatna caket Candi Karnak.

Thebes Kuno

Kuil ieu aya di daérah Thebes Kuno, salah sahiji kota anu paling penting di Mesir Kuno anu ogé ibukotana nalika Karajaan Tengah sareng Karajaan Anyar. Éta aya di kota Luxor anu ayeuna sareng urang masih tiasa ningali bagian-bagian penting sapertos Candi Luxor sareng Candi Karnak anu dikomunikasikan dina jarak dua kilométer na ku jalan sareng sphinxes anu ampir ngiles. Éta ogé diwangun ku beulah wétan sareng beulah kulon Walungan Nil sareng nekropolis anu terakhir. Ngaran Mesir na nyaéta Uaset tapi urang Yunani nyebutna Thebes. Kuil Luxor ieu mangrupikeun unsur penting dina urbanisme agama di Thebes, dikhususkeun pikeun déwa Amon.

Kuil Luxor

Kuil Luxor

Este kuil diwangun dina dinasti ka-XNUMX sareng ka-XNUMX dina abad 1400 sareng 1000 SM. Kuil ieu dirancang utamina ku firaun Amenhotep III sareng Ramses II, anu bagéan anu pangkolotna dilestarikan sanaos engké wilayah-wilayah sanésna ditambihan. Bagéan dinasti Ptolemaic ditambihan ka kuil ieu sareng nalika Kakaisaran Romawi dianggo salaku kamp militér. Wangunan ieu mangrupikeun salah sahiji anu paling dijaga ti Kakaisaran Mesir Anyar sareng ngandung seueur bagian anu parantos sepuh pisan sareng anu nunjukkeun kumaha seueur konstruksi agama jaman harita.

Bagéan candi

Di payun urang masih tiasa ningali jalan sphinx anu aya hubunganana sareng Kuil Karnak kalayan sakitar genep ratus sphinx anu saeutikna tetep. Di caket jalan ieu mangrupikeun chapel Serapis anu disababkeun ku Ptolemies, sabab tempat ieu mangrupikeun daerah ibadah mangabad-abad. Urang tiasa ningali pylon anu pikasieuneun diwangun ku Ramses II. Pylon ieu asalna tina kecap Yunani anu hartosna panto ageung sareng urang ningali panto éta dina konstruksi dobel anu katingalina sapertos piramida tibalik sareng anu ngawangun témbok lebet anu ageung. The pilar Ramses II nyaritakeun perang Qadesh dimana firaun nyanghareupan urang Het. Ieu bakal janten gerbang lebet ka kuil. Di payuneun pylon ieu bakal janten dua obelisk anu ngan hiji deui sabab hiji deui di Place de la Concorde di Paris. Di lebet ogé aya dua patung Ramés II anu dumuk sareng Ratu Nefertari diwakilan dina dua sisi tahta.

Kuil Luxor

Teras kami lebet palataran peristyle, palataran kahiji candi. Palataran panjangna 55 méter ieu ngagaduhan 74 kolom papirus dina dua jajar sareng di tengahna aya tempat suci kalayan tilu kapel anu didékasikeun pikeun Amun, Mut sareng Khonsu. Kapel ieu janten gudang pikeun kapal-kapal suci. Di palataran ieu urang ogé tiasa ningali rupa-rupa prasasti kalayan upacara kaagamaan atanapi putra-putra firaun. Kami angkat ka kamar salajengna dimana urang mendakan kolonial prosesi Amenhotep III kalayan opat belas kolom dina dua jajar.

Kuil Luxor

El Palataran Peristyle of Amenhotep III mangrupikeun kamar salajengna. Dina tilu sisina urang tiasa ningali dua jajar kolom papirus. Teras diaksés ku tangga sareng tempat ieu nyababkeun kamar hypostyle anu bakal janten kamar munggaran di daérah interior candi. Kamar ieu ngagaduhan 32 kolom sareng ditutup dina bentuk aslina. Ti kamar hypostyle ieu anjeun tiasa ngakses kamar bantu anu sanés sapertos Mut, Jonsu atanapi Amun Hall sareng tempat suci Romawi. Di rohangan kalahiran urang tiasa ningali tilu kolom dihias ku relief anu ngumumkeun kalahiran Amenhotep III. Urang tiasa neraskeun ka rohangan anu dijalankeun salaku ruang istirahat sareng tungtungna ka tempat suci Amenhotep III kalayan adegan firaun. Daérah Amenhotep mangrupikeun anu diartikeun pedalaman candi, diwangun sateuacanna sareng engkéna wilayah paling luar ku Ramses II. Wisata bakal gampang nyandak urang ngalangkungan sadaya kamar dimana urang tiasa ngaraos detil ukiran sareng kolom anu luar biasa kalayan bentuk papirus anu bakal urang tingali di seueur candi na.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*