Kumaha carana nyiapkeun damel babarengan désa di désa anu ditinggal

Kumaha carana nyiapkeun coworking padesaan

Di Spanyol, daérah padesaan ngalaman masalah depopulasi anu serius. Migrasi ka pakotaan langkung seueur sareng penduduk anu sepuh parantos ngantunkeun sababaraha kota sareng kampung-kampung leres-leres ditinggalkeun, dina pasisian leungit. Nanging, dina nyanghareupan sudut pandang pesimis ieu, inisiatif timbul inovator anu ngusahakeun ngahirupkeun deui jalma-jalma ieu sareng anu parantos dikuatkeun ku trend anu ngembang jalma anu milari rohangan anu langkung bersih sareng langkung tenang pikeun kabur tina polusi sareng laju kota anu gancang.

El coworking éta mangrupikeun pilihan anu pikaresepeun pikeun nyiptakeun kasempetan padamelan di kampung-kampung anu ditinggalÉta mangrupikeun prakarsa anu ngalangkungan pariwisata sareng anu bakal kapaké pisan pikeun ngawangun penduduk, ngahirupkeun deui ékonomi kota-kota, ngajantenkeun aranjeunna dikenal, muka aranjeunna kasempetan anyar sareng ngabantosan répopulasi na. Tapi sateuacan abdi ngawartosan anjeun kumaha cara nyiapkeun coworking padesaan, hayu urang netepkeun naon éta sareng kumaha leres na coworking.

Naon sareng kumaha carana coworking?

Rohangan coworking

El coworking mangrupikeun cara damel éta ngamungkinkeun propésional anu independen pikeun ngabagi sareng ngembangkeun di ruang kerja anu sami. Ku cara kieu, sanaos masing-masing damel dina proyék anu sanés, sabab éta henteu kedah janten perusahaan anu sami, kolaborasi antara jalma anu gaduh kaahlian anu béda sareng ti séktor anu béda-béda se ngadorong kreasi proyek gabungan. Tapi ... Kumaha bédana rohangan coworking ti kantor babarengan atanapi pusat bisnis tradisional? Sabalikna filsafat karya ieu, komunitas tina batur sapagawean. Komunitas ieu biasana dikokolakeun ku a pembina komunitas, jalma anu tanggung jawab terang propil propésional masing-masing coworker sareng anu nyambungkeun aranjeunna ka silih pikeun tuang, sahingga, roh rohangan ieu.

Kumaha carana coworking? Duanana, operasi na saderhana, sabab henteu peryogi seueur infrastruktur pikeun dipasang. Bahan dasarna nyaéta: sambungan internét anu saé, sakumpulan aturan anu ditetepkeun pikeun hirup babarengan sareng rohangan anu sayogi pikeun muka batur. Janten, saha waé anu tiasa ngahontal sareng laptopna sareng gabung sareng komunitas. Nyatana, seueur prakarsa ieu timbul di kantor anu aya dimana seueur ruang sareng anu bogana mutuskeun pikeun muka éta pikeun propésional anu sanés sareng, tangtosna, kana ideu na.

Naon coworking padesaan?

Salah sahiji kaunggulan rohangan coworking éta kalenturan anu aranjeunna ngantepkeun dina hal lokasi na. The batur sapagawean damel sareng sambungkeun sareng perusahaanna, upami henteu leupas, jarak jauh, janten aranjeunna henteu kedah damel di lokasi anu khusus. Gunung a coworking di désa anu ditinggal éta parantos janten ideu henteu ngan ukur mungkin, tapi dimungkinkeun Naha desa-desa anu ditinggal janten tempat anu saé pikeun didirikeun a coworking?

Rohangan kualitas sayogi

Kumaha carana nyiapkeun coworking padesaan

Upami aya anu nyésa di kampung-kampung anu ditinggal, éta rohangan. Gaduh tempat anu cocog pikeun mendakan komunitas coworking éta moal, dina prinsipna, aya masalah. Salaku tambahan, kualitas rohangan ieu kedah disorot. Lingkungan padesaan gaduh ciri anu boro-boro dina setting perkotaan langkung seueur. 

Anu mimiti, harga lahan sareng perumahan jauh langkung handap, Janten nalika nyiptakeun anu énggal coworking investasi awal teu kedah luhur pisan. Di sisi anu sanésna, alam lingkungan padesaan bakal pikaresepeun pisan pikeun profesional anu pilari damel di lingkungan anu sepi sareng kirang ribut. Jempé henteu kitu, hiji-hijina kaunggulan. Ilubiung dina a coworking padesaan bakal ngijinkeun batur sapagawean ngaraosan rohangan anu dibagi sareng héjo sareng bersih dina waktos luang. Lingkungan ieu, idéal pikeun dipegatkeun, bakalan ningkatkeun produktivitas pagawé sareng ngajalin hubungan di antawisna, anu mangrupikeun tujuan utami coworking.

Hiji sumber nilai dua kali

Warung kopi

El coworking padesaan moal ngan ukur nguntungkeun pendiri na batur sapagawean anu ilubiung dina éta. Masarakat mendesak pisan peryogi inisiatif anyar pikeun nyalametkeun aranjeunna tina leungit. El coworking éta cara anyar pikeun narik penduduk anu tetep sareng ngahirupkeun deui kampung-kampung kosong.

Nalika éta leres yén, dina prinsipna, batur sapagawean anu angkat ka rohangan ieu ngalakukeun samentawis, komunitas mutasi, tumuh sareng diasuh ku pagawé anyar. Janten, sakitar kabutuhan kantor khusus ieu timbul. Restoran, gimnasium, kantor wisata, panata jalur hiking, toko, supermarket ... Rupa-rupa usaha bakal ngagaduhan tempat nalika nawiskeun jasa ka komunitas ieu. Usaha ieu bakalan ngagaduhan padamel jalma anu bakal ngalih sareng anu bakal tetep di kota. Kituna, urang henteu kedah mikirkeun insentif ieu saolah-olah éta ngan ukur sumber padamelan pikeun jalma-jalma anu langsung kalibet coworkingtapi salaku a sumber nilai pikeun sakumna désa.

El coworking Éta masihan solusi pikeun salah sahiji masalah utamina anu dikaluarkeun ku wisata désa, temporalitas. Nyiptakeun struktur perdagangan sareng jaringan anu diperyogikeun sareng nguntungkeun sapanjang taun. Hayu urang émut éta batur sapagawean Éta sanés kantor anu diséwakeun ka perusahaan, ogé akomodasi akomodasi anu ditujukeun pikeun ngatur pangalaman koexistence bisnis, éta rohangan dimaksudkeun pikeun kolaborasi sareng ningkatkeun produktivitas sareng anu tetep aktip sapanjang taun.

Kumaha cara nyetél damel babarengan anjeun di désa anu ditinggal?

Upami anjeun hoyong cicing di kota alit atanapi héran kumaha cara nempatkeun deui, upami ideu a coworking padesaan sigana pilihan anu matak, perhatoskeun ringkesan ieu di handap léngkah anjeun kedah nuturkeun pikeun nyetél nyalira coworking pakampungan di kampung anu ditinggal.

Milarian rohangan

Kumaha carana nyiapkeun coworking padesaan

Kami parantos keukeuh pentingna rohangan sareng parantos nekenkeun yén pikeun coworking dianggo éta penting pisan pikeun ngagaduhan rohangan anu cekap. Kabeneran aya ciri anu bawaan ka lingkungan padesaan anu bakal masihan nilai tambah anu signifikan pikeun rohangan anjeun. Cahaya alam anu réa, lega rohangan, katenangan anu diperyogikeun pikeun damel: ieu mangrupikeun unsur anu positip hargana dina damel babarengan sareng lingkungan padesaan tiasa nawiskeun aranjeunna.

Upami ideu anjeun pikeun nyetél a coworking Éta timbul tina wasiat pikeun ngabantosan deui kota anu anjeun parantos gaduh sipat, anjeun parantos ngaléngkah sakedik. Di sisi anu sanésna, upami ide na muncul kusabab anjeun milari kasempetan propésional anu jauh ti kota-kota, anjeun kedah terang yén aya pasipatan sareng bahkan sadaya désa anu dijual sareng anjeun tiasa kéngingkeun, ngalangkungan internét, pikeun ngamimitian proyek anjeun .

Diajar rohangan anjeun

Nalika anjeun mésér lahan pikeun nempatkeun anjeun coworkingNormalna, anjeun nganalisis rohangan éta sateuacan kéngingkeunana. Sateuacan mésér, anjeun pastikeun yén kaayaan na pas pikeun ngahasilkeun ideu anjeun ka hasil. Tapi upami anjeun parantos gaduh rohangan ti mimiti, penting pikeun anjeun diajar ka waspada kaunggulan sareng kalemahan anjeun. Anjeun kedah naroskeun ka diri naon rohangan ieu tiasa nyumbangkeun pikeun jalma anu janten bagian tina éta sareng mikawanoh naon masalah anu ditepikeun sareng mana masalah ieu anu tiasa direngsekeun. Analisis ieu ogé bakal ngabantosan anjeun tangtukeun naon target udagan anjeun. Sakali anjeun parantos jelas, bakal langkung gampang pikeun anjeun adaptasi rohangan anjeun sareng kabutuhan.

Sanaos seueur kaunggulan pikeun nyetél tempat padamelan ieu di hiji kampung atanapi kota, henteu sadayana rosa. Aksesibilitas mangrupikeun sarat anu penting pikeun a coworking damel sareng henteu sadayana kota ngagaduhan jaringan transportasi anu nyaman sareng éfisién. Konéktipitas Internét Ieu mangrupikeun hal anu penting deui sareng, sanaos jaringanna beuki global, masih aya tempat anu sambungan sareng sinyalna lambat atanapi henteu stabil. Tukang, kaayaan lingkungan aranjeunna ogé tiasa nyusahkeun pikeun proyék pikeun fungsina. Upami kampung atanapi kota anu dimaksud aya di daérah anu jauh teuing atanapi ku kaayaan cuaca anu ekstrim, anjeun kedah tumut kana hal ieu nalika leres-leres ngatur rohangan sareng mastikeun pasokan.

Pikirkeun ngeunaan nilai dalil anjeun

Nalika anjeun nawiskeun coworking anjeun anjeun henteu nyéwa tabel di kantor kanggo ngabagi biaya, anjeun nawiskeun rohangan dimana anjeun bakal ngamajukeun kreasi jaringan, ideu sareng proyek umum. Kituna, éta henteu cekap pikeun ngaktipkeun tempat sareng ngiklankeunana dina halaman wéb. Upami anu anjeun pikahoyong nyaéta ngamimitian dina filsafat karya ieu, anjeun kedah masihan anu sanés. Penting pikeun ngartikeun naon anu ngajantenkeun anjeun coworking padesaan proposal anu pikaresepeun sareng kumaha, tina fasilitas na, anjeun bakal ngamajukeun kolaborasi sareng munculna kasempetan anyar.

Janten, sateuacan ngamimitian, anjeun kedahna jelas nyatakeun naon anu ngajukeun proposal anjeun khusus, sabab anjeun coworking padesaan tiasa nguntungkeun masa depan anjeun batur sapagawean sareng kumaha éta bakal ngamumule proyék mandiri na (sabab éta henteu ngan ukur nyiptakeun proyék umum).

Nyiptakeun strategi komunikasi

Strategi komunikasi

Nanging, éta henteu cekap jelas ngeunaan kakuatan anjeun coworking. Kadé pikeun anjeun stakeholder terang proyek anjeun. "Naon anu henteu dikomunikasikan teu aya" sareng éta mangrupikeun hal anu anjeun kedah nerapkeun dina anjeun coworking pakampungan. Henteu gunana pikeun ngagaduhan fasilitas anu pangsaéna, rohangan anu pangsaéna atanapi ideu anu pangsaéna upami anjeun henteu tiasa ngawartosan batur kumaha sumanget proposal anjeun.

ku sabab kitu, jaringan sosial bakal janten sekutu hébat anjeun pikeun nyebarkeun sareng nyebarkeun anjeun coworking Nanging, strategi komunikasi anjeun henteu kedah diwatesan ku iklan atanapi ayana sporadis dina jaringan. Anjeun kedah nyieun brand a ngamajukeun, kalayan gambar anjeun sareng idéntitas anjeun. Anjeun kedah aya teras-terasan dina jaringan sosial sareng nyiptakeun halaman wéb anu pikaresepeun anu diposisikan dina mesin pencari. Eusi anu anjeun nyebarkeun dina profil anjeun kedahna eusi berharga. Anjeun kedah nawiskeun langkung ti ngan ukur iklan upami anjeun hoyong aranjeunna resep coworking Nyebarkeun ngeunaan filsafat batur sapagawean padesaan, ngeunaan kumaha kahirupan di hiji kampung atanapi ngabagi kumaha ruang anjeun damel unggal dinten, mangrupakeun ide anu saé pikeun ngadeukeutan proyék anjeun ka umum.

Prosedur hukum naon anu kedah kuring laksanakeun?

Un coworking padesaan mangrupakeun bisnis sareng ku kituna pikeun dipasang anjeun kedah netepkeun rencana bisnis sareng gaduh sababaraha lisénsi. Rencana bisnis netepkeun upami proyek anjeun hirup atanapi henteu sareng upami anjeun gaduh pembiayaan nyalira pikeun ngamimitianana. Sedengkeun pikeun lisénsi, éta meureun salah sahiji masalah anu masihan anjeun paling nyeri sirah. Nyatana, teu aya lisénsi khusus pikeun jenis rohangan ieu, éta bakal gumantung dumasarkeun kana jinis kagiatan anu badé dilaksanakeun di jerona. Catet éta prosedur anu penting jeung yén anjeun bakal kedah bakti bagian tina investasi anjeun sareng waktos anjeun pikeun pastikeun yén bisnis anjeun nyumponan sadaya sarat hukum.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*