Kumaha jalan-jalan ka Koréa Kalér

Aya sababaraha nagara komunis anu tinggal di dunya sareng salah sahijina nyaéta Koréa Kalér. Patarosanna, naha kuring tiasa jalan-jalan di dinya? Éta sanés nagara anu kabuka pikeun pariwisata massal tapi sanaos, tiasa didatangan.

Naha anjeun resep muka jandela ieu ka tukang? Atanapi ieu dunya paralel? Kabeneran aya nu pasti bakal janten pangalaman anu teu tiasa hilap. Hayu urang tingali teras kumaha anjeun tiasa lakukeun pikeun ngarambat ka Koréa Kalér, prosedur naon anu kedah dipilampah sareng naon anu tiasa dilakukeun di dinya.

Koréa Kalér

Républik Démokratik Koréa aya di asia wétan sareng éta mangrupikeun bagian kalér samenanjung Korea. Kagungan wawatesan sareng Cina sareng Rusia sareng tangtosna sareng Koréa Kidul, Demilitarized Zone ngaliwat.

Semenanjung Korea aya di tangan urang Jepang ti 1910 dugi ka akhir Perang Dunya II (Maka, urang Korea henteu resep pisan ka Jepang), tapi saatos konflik éta dibagi kana dua zona.

Di hiji sisi aya pasukan Uni Soviét sareng anu sanésna Amérika Serikat. Sadaya perundingan pikeun ngahijikeun deui nagara gagal sahingga, sarengn 1948, lahir dua pamaréntahan, Républik Kahiji Koréa (di beulah kidul), sareng Républik Démokratik Koréa, di beulah kalér.

Koréa Kalér mangrupikeun nagara sosialis, sareng kultus kapribadian pamimpin anu khas di jaman séjén. Anjeunna mangrupikeun anggota lalaki katilu ti kulawarga Kim anu ngatur. Mangrupikeun nagara anu hirup di jaman sosialis: perusahaan nagara, kebon koléktif sareng tentara anu nyandak seueur artos.

Ngeunaan budaya, sanaos aya pangaruh Cina anu jelas, anu leres nyaéta budaya Korea sacara gembleng (ti kidul sareng kalér) parantos kéngingkeun bentuk unik anu bahkan kekerasan budaya anu dilakukeun ku Jepang nalika penjajahan tiasa dihapus. Ayeuna, dina sababaraha taun saatos pembebasan, Koréa Kidul mimiti kontak hébat sareng dunya sedengkeun Koréa Kalér mimiti ngonci diri.

Janten, upami Koréa Kidul mangrupikeun bangsa modéren pikeun urang, Koréa Kalér parantos balik kana budaya tradisional, kalayan seueur bentuk masarakat aranjeunna parantos kéngingkeun kakuatan énggal.

Wisata ka Koréa Kalér

Kami satuju yén éta sanés hal anu paling khas di dunya pikeun ngumbara salaku wisata ka Koréa Kalér. JEUNG sababaraha urang henteu tiasa langsung tumaros, contona, urang Amerika, Koréa Kidul atanapi anu ti Malaysia. Sésa urang tiasa angkat, tapi nuturkeun sababaraha léngkah.

Primero, anjeun moal tiasa ka Koréa Kalér nyalira. Ngan ukur ngalangkungan operator wisata anu kedah ngadamel reservasi atas nami anjeun sareng ngolah visa, asup perjanjian, masihan anjeun salinan perjanjian éta pikeun paspor anjeun.

Sateuacan aya larangan anu langkung sesah tapi pikeun waktos janten bagian aranjeunna santai sareng aranjeunna ngan ukur nyungkeun anjeun nangtoskeun nami perusahaan tempat anjeun damel sareng profési. Tapi ati-ati, upami kabeneran anjeun damel di média atanapi organisasi politik pikeun HAM, aya kamungkinan aranjeunna henteu masihan anjeun visa.

Salawasna éta ngaliwatan Cina heula  sareng visa Koréa Kalér tiasa nampi nalika aya. Éta bakal dijelaskeun ku agénsi. Hal anu saé, kedah aya anu saé, nyaéta prosedur anu henteu dilakukeun ku anjeun di kedutaan.

Éta panginten paspor anjeun dicap di pabean sakumaha sanésna. JEUNG visa henteu lebet dina paspor tapi nyalira. Sareng anjeun kedah nganteurkeunana nalika ninggalkeun nagara. Naha anjeun badé nyimpen éta salaku souvenir? Lebih merenah pikeun fotokopi, langkung parah sok naroskeun ka pemandu wisata naha anjeun tiasa ngalakukeun éta atanapi henteu. Disarankeun henteu ngaco.

Ngeunaan pilihan anu aya dina hal wisata, langkung saé terang yén anjeun bakal tiasa ningali langkung ti ibukota, Pyongyang. Anjeun tiasa angkat ka Rason, zona ékonomi khusus, anjeun tiasa ski di Masik, naék gunung anu paling luhur nyaéta Gunung Paektu atanapi ngiringan acara budaya.

Leres anjeun tiasa nyandak poto. Disebutkeun yén aranjeunna moal ngantepkeun anjeun, tapi éta henteu leres atanapi sahenteuna henteu lengkep. Janten bijaksana, naroskeun pituduh anjeun sareng tanpa ngalakukeun acara fotografi tiasa dimungkinkeun. Sareng écés, éta sadayana gumantung kana dimana anjeun aya sareng saha atanapi naon anu anjeun hoyong gambarkeun.

Wisatawan henteu kénging nyandak buku atanapi CD atanapi anu sapertos kitu, éta moal janten hal anu mangaruhan budaya suci Koréa Kalér. Sarua ogé jalanna tibalik, henteu nyandak "souvenir." Recap sakedik, Naon tempat anu kuring tiasa didatangan di Koréa Kalér?

Pyongyang éta panto payun. Anjeun bakal ngalangkungan kotak sareng kotak kalayan seueur arca. Wisata pisan politik di kota ieu kusabab anjeun moal ninggalkeun nagara tanpa gambar pamimpin anu saé. Teras, anjeun bakal ningali Istana Matahari Kumsusan, Tugu Partai Pendiri, Alun-alun Kim II-sung, Arc de Triomphe, sareng Mausoleum Kim II-sung sareng Kim Jong-il atanapi Tugu Mansu Hill.

Saluareun beus ogé anjeun tiasa ngarambat ku subway, hal anu dimungkinkeun pikeun urang asing ngan ukur saprak 2015, atanapi biking atanapi balanja. Éta langkung pikaresepeun sareng tanpa diragukeun, moal hilap. Saatos, tujuan anu sanés nyaéta Rason, zona ékonomi khusus. Khusus pisan, hiji-hijina tempat diktator komunis ngamungkinkeun percikan kapitalis tangtu. Éta kota anu caket pisan sareng wates sareng Rusia sareng Cina.

Masik tujuan pikeun ski. Ieu mangrupikeun Resor Ski Masikryong, situs standar anu saé dina hal angkat, alat sareng akomodasi. Sareng seueur bar karaoke sareng réstoran. Anjeun tiasa naék 1200 méter terasrasakeun lamping 100 kilométer.

Chongjin mangrupakeun kota panggedéna katilu di Koréa Kalér sareng éta jantung industri na. Éta jauh sareng nampi sababaraha tamu Tapi panginten éta sababna anjeun resep langkung saé. Éta ngagaduhan alun-alun pusat anu mangrupikeun titik anu paling pikaresepeun, kalayan patung-patung para pamimpin, jelas. Sareng didieu urang sumping. Bener henteu seueur anu sanés. Antara kanyataan yén éta mangrupikeun nagara alit pisan sareng ngagaduhan sajuta larangan ...

Nya, tungtungna urang tiasa namina operator wisata: Koryo Wisata (rada mahal, éta condong nampi wisatawan anu langkung lami sareng henteu seueur jalma ngora), Wisata Tours (aranjeunna anu ngatur perjalanan Dennis Rodan), Lupine Travel sareng Juche Travel Services (duanana basa Inggris), Perjalanan jalan taringgul (dumasarkeun di Beijing), FarRail Tours sareng KTG. Ieu di halaman wéb sok, tapi anu populer ogé Wisata Pelopor Ngora.

Agénsi terakhir ieu nawiskeun wisata dasar tina 500 euro (akomodasi, ngalatih Beijing- Pyongyang - Beijing, tuang, transfer nganggo pituduh, biaya lebet. Éta henteu kalebet biaya tambahan, inuman sareng tip, tapi aranjeunna tanggel waler pikeun ngolah visa sareng tikét. sadaya lembaga ieu damel sareng pamaréntah Koréa Kalér janten dasarna wisata anu diayakeun ku anjeunna.

Di Koréa Kalér anjeun moal nyalira. Anjeun panginten henteu ngumbara dina rorompok, leres, tapi sakali dina taneuh Koréa Kalér aranjeunna bakal tetep ngajantenkeun anjeun, ti saprak kadatangan anjeun dugi ka angkat, ti saprak anjeun bobo énjing-énjing dugi ka wengi. Anjeun ogé henteu tiasa ngantepkeun hotél nyalira, atanapi henteu ngajauhan pituduh atanapi rombongan, atanapi ngagorowok, atanapi ngaji, atanapi henteu némpél patung atanapi gambar para pamimpin anu terhormat, atanapi nyandak poto aranjeunna motong sirah ...

Teu aya kanyamanan atanapi kamewahan anu hébat, hirup saderhana pisan, wawatesan sareng anu bahaya dina sababaraha kasus. Teu aya iklan dina jalan umum, teu aya Internét, kontrol permanén. Bisa jadi anjeun moal mendakan tisu toilét atanapi sabun, yén jauhna anjeun ka luar ibukota anjeun angkat ka tempat anu henteu nganggo listrik atanapi cai panas. Nya kitu, sing saha waé anu nyarios yén perasaan anéh sareng henteu kanyataan anu luar biasa.

Mémang nyatana nyaéta wisata sapertos kitu jauh tina janten pelesir atanapi perjalanan liburan, tapi éta pasti hal anu anjeun moal pernah hilap.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*