Kumaha pakéan di Yordania

Anjeun parantos mutuskeun ngumbara ka Yordania nalika kaayaan kaséhatan balik deui ka normal. Anjeun maca ngeunaan tujuan wisata, tuangeun, visa, transportasi sareng seueur deui tapi anjeun sadar yén sadayana jalma nyarioskeun kumaha awéwé kedah dangdanan di nagara éta teras anjeun sadar yén anjeun éta, awéwé.

Awéwé dina nagara islam éta henteu gampang. Sapertos di bagian sanés dunya awéwé anu ngumbara ngokolakeun dirina kalayan kabébasan sareng ati-ati, di dieu kaayaan parantos ngaco deui sabab éta nagara anu religius pisan. Hayu urang tingali dinten ieu teras kumaha pakéan di Yordania.

Yordania sareng budaya na

Yordania mangrupikeun nagara anu ngagaduhan khasanah sajarah janten seueur anu pikaresepeun pikaresepeun. Kagungan dua bandara internasional, hiji di Amman, ibukota nasional, anu sanésna di basisir Laut Beureum, di Aqaba, janten anjeun tiasa milih dimana lebet atanapi lebet ngalangkungan hiji, meuntas nagara, sareng kaluar ngalangkungan anu sanés.

Upami pilihan anjeun kanggo ngamimitian ku ibukota anu saé pisan, kusabab éta museur kana musium anu hadé sareng penting sareng situs penting. Anjeun tiasa ngalakukeun wisata kota teras ngajadwalkeun perjalanan dinten. Salaku conto, ti Amman anjeun tiasa angkat ka reruntuhan Dipindahkeun, salah sahiji kota pangkolotna di Wétan Tengah kalayan mozaik ti abad ka-XNUMX sareng ka-XNUMX. Anjeun tiasa neraskeun perjalanan anjeun ka Gunung nebo pikeun ngémutan sajarah sareng alkitabiah Lebak Yordania sareng tungtungna di laut maot nyandak pancén anu langka, ngambang.

Bagian kalér nagara ieu, tempat ayana Amman, ngagaduhan lahan anu beunghar sareng subur sareng khasanah Islam sapertos di Istana Ajlon atanapi kota di Gerash. Saatos ningali sadayana ieu, anjeun teras tiasa angkat ka kidul, ka gurun, éta Lebak garing Wadi Mujib, Kerak sareng istana na di Cruzados, Petra sareng gunung na dimana anjeun tiasa numpak onta, gunung na, jalan-jalan ngalangkungan gurun Wadi rum dina 4 × 4 jip, ku Lebak bulan mendakan budaya Baduy dugi ka ngahontal Aqaba sareng kaindahan di jero cai na. Naha anjeun wani teuleum?

Tapi nyatana nyaéta nalika anjeun ngalakukeun sadayana ieu, sareng Upami anjeun awéwé, anjeun kedah ati-ati nalika ganti baju. Yordania mangrupakeun nagara konservatif pisan jadi pakewuh ngaliwat nutupan kurva sareng rambut lamun anjeun awéwé. Éta henteu ayana di tungtung anu paling konservatif, anjeun ningali budak awéwé nganggo jeans atanapi sapatu olahraga tapi henteu seueur. Janten anu pangsaéna nyaéta henteu narik perhatian sareng henteu ngarangkep calana pondok, baju otot atanapi pondok. Euweuh anu nembongkeun teuing kulit.

Anjeun teu kedah nutupan nyalira sapertos lampu lami, kantun nyandak sababaraha syal ageung nutupan sirah anjeunBarina ogé, anjeun kulon sareng teu aya anu diarepkeun ku anjeun tapi hormat. Nalika ngeunaan rambut, anjeun bahkan tiasa ngalangkungan kerchief di kota-kota, tapi émut éta entong angkat hotél atanapi hostel ku rambut baseuhPunten garingkeun sateuacanna kumargi rambut baseuh dianggap séksual.

Sedengkeun pikeun papakéan sacara umum, jalma kagoda ngagem pakean énggal sareng ngamangpaatkeun éta sareng nyandak panonpoé atanapi kaluar langkung tiis. Ieu sanés masalahna di dieu, sahenteuna upami anjeun ngalangkungan kota, musium atanapi tempat bersejarah. Di jero Resort anjeun tiasa jalan-jalan nganggo calana pondok, tapi upami anjeun ngurilingan padesaan, bahkan Amman, anjeun moal hoyong teu hormat ngan ukur raoseun.

Aya dua kecap anu kedah dipertimbangkeun ku awéwé di nagara-nagara Muslim: hormat pikeun budaya jeung kawijaksanaan. Kamana waé anjeun angkat, lakukeun naon anu anjeun tingali, saur paribasa, sareng di dieu leres-leres diterapkeun. Anjeun kedah terang yén dunya henteu sadayana sami, yén aya budaya anu béda sareng bahkan tanpa ngabagi aranjeunna urang kedah ngahargaan aranjeunna. Hal sanésna nyaéta kawijaksanaan. Entong narik perhatian. Anjeun moal resep janten pusat katingalina cabul ti lalaki sareng ngutuk pandangan ti awéwé.

Upami anjeun ngarencanakeun badé angkat ka pantai tangtos anjeun tiasa angkat Baju renang. Aya seueur resort di daérah Laut Mati sareng anjeun bakal ningali sakedik sagalana, ti awéwé nganggo baju burquini, baju luncat, dugi ka bikini. Leumpang atanapi aya di laut atanapi sunbathe sadayana saé, tapi anjeun henteu kedah ngalangkungan jalan-jalan atanapi hotél nganggo baju sapertos kitu. Kuring keukeuh, anjeun moal resep kaayaan anjeun bakal sakotéap panon.

Sareng kumaha upami sapatu na? Pikeun daérah perkotaan sendal atanapi sapatu ringan Aranjeunna saé pisan tapi upami anjeun angkat ka gurun atanapi Petra anjeun tiasa nyandak sapatu trekking atanapi naon-naon kalayan dampal suku anu langkung grippy. Ngomongkeun perkotaan sareng padesaan, anjeun tiasa ngempelkeun koper atanapi ransel anjeun mikirkeun dua daérah ieu sareng papakéan anu saluyu: pikeun kota, calana sutra leupas, kaos oblong, sendal kulit sareng sol, kantong sedeng pikeun nempatkeun barang-barang anu anjeun mésér , Sareng kanggo padesaan anjeun gentos sapatu sareng nambihan topi.

Rengse tulisan dinten ieu ngeunaan cara dangdanan di Yordania upami anjeun awéwé anjeun kedah rémut pikeun nutupan bagian awak ieu: dada, taktak, lambung sareng suku. Lengan panjang tiasa penting upami anjeun lebet ka mesjid atanapi situs kaagamaan, tapi nutupan taktak di tempat sanés cekap. Awéwé Yordania nutupan sirahna ku rambut handapeun hijab atanapi burqas, tapi anjeun wisata sareng paménta anu sami henteu tumiba ka anjeun. Di tempat-tempat kaagamaan aranjeunna biasana nawiskeun anjeun pikeun ngalakukeunana, upami anjeun henteu ngagaduhan.

Yordania langkung modéren tibatan Mesir nalika ngeunaan pakean, tapi pertimbangkeun yén lamun ngaléngkah tur teratur éta langkung gampang tibatan upami anjeun mutuskeun ngalih nyalira. Anu matak anjeun henteu kedah hilap, salaku tambahan, nyaéta tabir surya, kacamata hideung, topi anu raoseun, salep post-sun sareng panolak. Sareng tangtosna, hoyong gaduh waktos anu saé tapi éta, saatos pandemi ieu anu urang sadayana kaiket di bumi, langkung ti pasti. Sareng di triplicate!

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*