Kumaha pakéan di Maroko

Pakéan Maroko

nu perjalanan ka Maroko sering ngalibatkeun kejutan budayaSanaos ayeuna aya kota-kota anu nampi ratusan wisatawan sataun sareng parantos adaptasi pisan kana tuntutan ieu, sapertos Marrakech atanapi Casablanca. Nanging, upami urang badé angkat ka nagara anu urang ngagaduhan budaya anu bénten sareng budaya urang, budaya Islam anu ngagaduhan kode pakéan, langkung saé kéngingkeun ideu naon anu bakal urang mendakan.

Urang tingali kumaha pakéan di Maroko sareng naon kostum has didinya. Kami terang yén henteu wajib nganggo pakéan ku cara anu tangtu, tapi anu leres nyaéta tumut kana budaya anu urang ayana sok mangrupikeun tanda hormat, janten mangrupakeun ide anu saé pikeun dipertimbangkeun.

Naon baju pakean

Hal kahiji anu urang kedah terang nyaéta teu aya hukum anu nyarioskeun naon jinis baju anu kedah urang anggo, nyaéta, henteu wajib nganggo jinis pakean anu khusus tapi disarankeun. Jinis pakean biasana disarankeun pikeun sababaraha alesan, salah sahijina nyaéta langkung saé hormat kana adat istiadat nagara anu urang pikahoyong, ku hormat saderhana. Kami resep aranjeunna ngahargaan panggunaan sareng adat istiadat urang janten urang kedah ngalakukeun hal anu sami sareng aranjeunna. Alesan sanésna nyaéta lamun urang nganggo bijaksana, urang bakal langkung henteu diperhatoskeun sareng urang ogé ngahindar tina narik perhatian anu kaleuleuwihi atanapi bahkan ditingali parah atanapi dicarioskeun ku urang. Salawasna hadé pikeun aman ku ngajauhan kalakuan kitu kusabab budaya na henteu sapertos budaya urang.

Kumaha urang pakéan

Pakean di Maroko

Kami terang yén gumantung kana tempat anu anjeun badé angkat kaluar tina Ngepaskeun langkung atanapi kirang nurutkeun pakéan anjeun. Di tempat sapertos Marrakech aya seueur pariwisata anu aranjeunna biasa pikeun sagala rupa rupa, tapi di kota-kota anu langkung alit sigana katingalina matak ngagem baju anu pondok teuing atanapi anu ngajar teuing pikeun aranjeunna. Hal anu biasa nyaéta nganggo rok panjang sareng nganggo cangkéng anu henteu nganggo cangkéng sareng nutupan taktak. Sanaos sigana kaleuleuwihi pikeun urang kusabab panas anu dilakukeun, anu leres nyaéta ku pakean jenis ieu kami ogé ngajagaan kulit sareng pastikeun teu aya kaduruk di daérah sapertos taktak, janten éta kénéh kauntungan. Kami henteu kedah nganggo baju tradisional sanaos urang tiasa terasrasakeun pangalaman éta.

salaku ka nutupan sirah anjeun ku syal anu disebat hijab teu aya peryogi. Aya seueur awéwé Maroko anu ayeuna mutuskeun pikeun henteu nganggo syal ieu janten henteu diperyogikeun, sanaos umum ningali éta pikeun awéwé di tempat sapertos kota. Di kota-kota teu langkung sering sabab parantos langkung kapangaruhan ku budaya-budaya sanés. Nanging, upami urang hoyong ngaraos pangalaman éta urang tiasa kitu ku ngagaleuh syal anu saé. Ogé, ieu ngabantosan di tempat sapertos gurun sabab matahari. Aya seueur jalma anu mutuskeun nyandak éta dina perjalanan di gurun anu karaos sapertos urang Berber sareng ogé pikeun nyingkahan masalah panonpoé.

Masalah sanés anu aya hubunganana sareng jinis pakean ieu nyaéta nalika usum panas di Maroko nganggo pakean hampang tapi panjang pikeun ngajagaan kulit tina panonpoé sareng supados kesang henteu garing sareng ngajaga kulit seger langkung lami. Éta ogé masalah anu praktis, janten mangrupikeun naséhat anu hadé pikeun lalaki sareng awéwé nganggo baju tradisional. Jinis pakean ieu tiasa ngabantosan urang dina usum panas Maroko anu tetep tetep tiis bari nyingkahan panonpoé anu ngaganggu.

Pakean tradisional di Maroko

Djellaba ti Maroko

Di Maroko aya sababaraha pakean tradisional anu henteu ngan ukur tiasa pikaresepeun salaku kenang-kenangan nalika nyandak sesuatu ka bumi, tapi urang tiasa nyobian mikaresep budaya na. Salah sahijina, anu ogé raoseun pisan, nyaéta djellaba. Mangrupikeun tunika panjang anu biasana dibarengan ku calana dina nada anu sami. Tunika ngagaduhan sulaman dina warna anu sami atanapi anu sanés sareng kadang-kadang nganggo tiung kalayan ujung manjang anu ciri khasna. Mangrupikeun pakean anu tiasa dipendakan di seueur tempat sareng dina warna anu béda-béda. Hampang sareng idéal pikeun usum panas pikeun nutupan urang tanpa diduruk ku panonpoé.

Kaftan Maroko

El kaftan mangrupikeun jinis tunik anu sanés dianggo ku awéwé di Maroko. Mangrupikeun tunik panjang-lengan panjang anu tiasa ditingali di tempat sanés Wétan sareng tétéla asalna ti Persia. Mangrupikeun pakean tradisional anu tiasa dianggo kalayan desain saderhana dina unggal dinten sareng desain anu langkung rumit sareng kaén anu mahal dina acara khusus sapertos kawinan. Kaftans di Maroko ngan ukur pikeun awéwé sareng sababaraha tiasa mahal pisan pikeun lawon anu rumit, janten aranjeunna henteu saé-saé kanggo dibeli salaku souvenir.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*