Kumaha piramida Mesir diwangun?

Piramida Mesir mangrupikeun salah sahiji misteri anu hébat di dunya. Éta hal anu luar biasa, utamana mun anjeun ngadangukeun téori anu geus anyaman sarta terus anyaman sabudeureun konstruksi maranéhanana, pembina maranéhanana sarta fungsi maranéhanana.

kuburan? Batré raksasa? Téknologi extraterrestrial atanapi ngan usaha superhuman? Anjeun, kana naon teori ngeunaan kumaha piramida Mesir diwangun anjeun nganggap?

Piramida Mesir

Upami anjeun milarian inpormasi ngeunaan piramida, mimitina anjeun bakal mendakan seueur data "akademik", "resmi", anu ngarujuk kana aranjeunna salaku crypts karajaan diwangun ku pharaohs peradaban kuna ieu sahenteuna sababaraha tilu rebu taun sateuacan Kristus.

Nya, kanyataanna nyaéta seueur anu ragu kana inpormasi ieu, sareng urang terang yén akademi henteu resep ragu nyalira, janten pasti anjeun parantos ngupingkeun versi ieu sarébu kali. Piramida sabenerna deukeut pisan jeung kota Kairo, sababaraha kilométer ka kidul. Aranjeunna istirahat di sisi kénca Walungan Nil.Numutkeun kapercayaan kuno, kulon mangrupikeun alam anu maot, sareng wétan mangrupikeun alam anu hirup.

Marengan piramida aya sakelompok leutik necropolises karajaan. Dataran tinggi Saqqara penting pisan pikeun pangwangunan necropolises, tapi Giza Éta tanpa ragu anu ngagero urang ayeuna. Éta kaléreun Saqqara, di pinggiran ibukota Mesir. Ieu mangrupakeun dataran taringgul luhureun lebak Nil, jeung piramida ngan dalapan kilométer ti Walungan Nil.

Aranjeunna caket pisan, tapi sanaos kitu, wisatawan disarankeun pikeun henteu ngamimitian petualangan nyalira sareng ngadaptarkeun wisata atanapi nyéwa jasa taksi.

Kumaha piramida diwangun

La katerangan ortodoks nyebutkeun yén piramida diwangun salila fase panungtungan dina pangwangunan piramida, nu ngawengku leuwih piramida ti tilu ieu nu urang ngobrol ngeunaan kiwari sarta nu pang populerna, dina Dinasti Kaopat, sabudeureun taun 2500 SM. piramida stepped tapi tembok lemes: piramida Cheops, Kefren jeung Micerino.

Tanpa masihan rinci pasti ngeunaan téknik konstruksi, Éta sadayana téori di antarana anu leuwih ditarima nyaéta kieu: kahiji konstruktor aranjeunna ngaratakeun taneuh cadas, aranjeunna ngali saluran banjir pikeun nandaan tingkat, sahingga masihan bentuk ka dasar horizontal sarta sampurna datar. Dieusi alur chamber jero taneuh ieu digali y aranjeunna mimiti ngawangun.

Balok batu anu ageung sareng beurat dipotong tambang anu deukeut pisan, jeung batur ti salajengna kidul karajaan ogé diangkut, ngagunakeun barges badag. Sanggeus éta blok aranjeunna indit kareta lesod yén kalawan loba usaha maranéhna nyered diri ka tempat ahir maranéhna. Sadayana saé tapi ...

Jelas hiji hal anu ngajelaskeun pangwangunan piramida sarta rada sejen nyaeta nampilkeun bukti yén éta téh memang kitu. Naha éta ramps atanapi éta Parancah atanapi bleachers? Naha éta tanjakan anu laun-laun naék jangkungna? Éta loba ramps?

Sababaraha taun ka pengker élmuwan ti Universitas Liverpool sareng Institut Arkeologi Oriental Perancis maranéhanana excavating hiji quarry heubeul di Hatnub sarta datang kana sésa-sésa tanjakan diapit ku dua stairways kalawan liang pos. Pananjung ieu miringkeun kasaimbangan dina ni'mat akademisi, tapi kudu disebutkeun yen alabaster, quarry nu dijieunna tina batu éta, torek ti granit jeung nu piramida diwangun, ku kituna netelakeun hal saeutik tapi bayangan aranjeunna nuju. masih aya...

Sareng saha anu damel salami lami sareng seueur usaha? Ieu mimitina dianggap yén rébuan budak, écés, tapi engké ieu ceuk éta pembina éta lalaki bébas sarta salaku bukti dibere makam pagawe anu anyar kapanggih deukeut piramida. Dua belas skeletons kapanggih jero ampir tilu méter sarta kapanggihna ieu ditambahkeun kana salah sahiji anu lumangsung dina '70s nalika désa pagawe' kapanggih kalawan sésa-sésa tulang sapi, rébuan, sarta ogé lauk.

Makam, tulang manusa anu nunjukkeun kerja keras, rébuan tulang sato anu nyarioskeun tuangeun pikeun rébuan pagawé ... sadayana dijumlahkeun sahingga urang gaduh sababaraha bukti anu ngadukung Vérsi resmi pangwangunan piramida Mesir.

Vérsi séjén ngeunaan kumaha piramida diwangun

Sateuacan versi resmi, anu aranjeunna ngajar di fakultas sareng di sakola sareng sababaraha kali anjeun ningali dina dokumenter, aya anu sanés. Upami anjeun naroskeun ka kuring, kuring henteu gaduh kapastian sareng kuring resep naroskeun patarosan ka diri kuring. Hésé ngabayangkeun rébuan sareng rébuan jalma damel mangtaun-taun mindahkeun blok-blok batu anu ageung, ngagosok raray kana semir modern... Abdi henteu nyarios yén manusa henteu tiasa keajaiban, tapi naha teu tiasa heran upami aya. sanés anu sanés?

Kanyataan yén urang ngawangkong ngeunaan piramida mangrupakeun titik awal alus sangkan urang patarosan anyar: Aya piramida di sakuliah dunya sahingga bisa hartosna yén di sawatara titik aya peradaban umum nu piramida maénkeun peran penting. Di sisi anu sanésna, euweuh mummies geus kapanggih di jero piramida jeung desain internal pisan jarang. Malah dipikanyaho yén ngaran Cheops anu kapanggih dina awal abad ka-XNUMX dina salah sahiji tembok jero ditulis ku penjelajah Inggris anu junun asup.

Kuring henteu weruh, éta hésé ngabayangkeun jadi loba bakti atawa jadi loba kasampurnaan jeung parabot jaman éta. Henteu dipikanyaho kumaha aranjeunna diwangun sareng henteu dipikanyaho kumaha aranjeunna ngahontal kasampurnaan sapertos dina motong sareng ngagosok blok granit beureum anu ageung sareng beurat ieu. Sareng kumaha aranjeunna naékkeun sareng nempatkeun hiji di luhur anu sanés? Boh. Jeung piramida ti ujung, éta luhur granit padet ditutupan ku logam? Boh.

Kuring teu mikir ngeunaan mahluk luar angkasa, sanajan mangrupa gagasan metot, tapi kuring bisa ngabayangkeun pangaweruh tangtu diwariskeun ti sababaraha peradaban terestrial canggih nu leungit dina halimun waktu. Naha mitos Atlantis ngirining bel? Kuring henteu terang upami éta nganggo nami éta, tapi naha henteu nyangka yén dina sababaraha waktos aya peradaban maju, panginten henteu langkung maju sapertos urang tapi dina cara anu béda, kalayan téknologi anu sanggup ngawangun sagala rupa anu parantos turun ka urang. poé dina wangun megalitik?

Kusabab piramida teu hijina constructions gigantic di dunya. Tur upami salah mana pikeun manggihan cosmogonies loba peradaban aya leuwih coincidences ti disagreements. Kuring geus uninga sagalana jeung sagalana metot pikeun kuring. naha anjeun ngadangu ngeunaan téori yén Great Piramida mangrupakeun jenis sél atawa batré? Sakelompok peneliti ti Universitas ITMO di Saint Petersburg, Rusia, negeskeun éta dina kaayaan nu tangtu Piramida Agung sanggup konsentrasi énergi éléktromagnétik dina kamar internal na handapeun dasarna.

Lamun gelombang radio dilarapkeun kana struktur, sarta lamun panjang gelombang resonates jeung dimensi piramida, piramida sorangan mangrupa saluran pikeun radiasi. Panjang gelombang 200 nepi ka 600 méter resonates jeung piramida jeung panalungtik ieu, ngagunakeun model matematik, éta bisa ngukur respon wangunan jeung dina proporsi énergi anu reflected atawa diserep dina momen résonansi.

Langkung seueur teori, kirang téori, mugia hiji dinten urang terang saha anu ngawangun piramida, kumaha sareng naon tujuanana. Dina unggal titik ieu aya hipotesis, kakuatan gede atawa leutik, kalawan seukeut tur detractors, tapi kumaha alus éta bakal boga mamang jeung fakta!

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*