La Palma, Kapuloan Kanaria

La Palma

nu Kapuloan Kanaria mangrupikeun tujuan anu diperyogikeun sapanjang taun pikeun hawa anu pikaresepeun sareng pikeun rohangan alam anu hébat sareng pantai. Upami urang milari rélaxasi sareng tujuan anu ngahibur dina ukuran anu sami, kapuloan ieu mangrupikeun pilihan anu sampurna. Waktos Ieu kami bakal ngobrol ngeunaan La Palma, hiji pulau milik komunitas otonom Kapuloan Canary.

Pulo La Palma ieu mangrupikeun kadua di luhurna berkat Roque de los Manyachos. Éta parantos dinyatakeun salaku Biosfir Reserve sareng nawiskeun seueur jimat ka pangunjung anu sumping kana éta. Hayu urang tingali naon tempat-tempat menarik di Pulo La Palma.

Taman Nasional Caldera de Taburiente

Salah sahiji hal anu paling bakal kesan pulau La Palma mangrupikeun bentang alam anu luar biasa sareng robih. Ieu mangrupikeun salah sahiji taman nasional di Spanyol sareng nawiskeun kami jalur hiking anu hébat sareng tempat anu didatangan. Tempatna dugi ka sapuluh persén tina sakumna permukaan pulau, janten kadatangan anjeun leres-leres penting. Taman nasional ieu mangrupikeun akibat tina seueur longsor saatos bitu gunung bitu anu béda sapanjang abad. Di jerona anjeun tiasa ningali sababaraha puncak anu paling menarik sapertos Roque de los Manyachos atanapi La Cumbrecita.

Budak lalaki roque

Budak lalaki roque

El Roque de los Manyachos, dina taman nasionalÉta mangrupikeun titik paling luhur di sadaya pulau, tempat anu saé pikeun ngagaduhan pandangan anu pangsaéna. Daérah ieu tiasa gampang ditumpangan ku mobil, sanaos seueur jalan satapak anu ngalangkungan Taman Nasional. Batu ieu mangrupikeun monumén alam anu paling penting di sakumna pulau.

Observatorium Astrofisik

Observatorium

Pulo La Palma ngagaduhan salah sahiji langit hadé pikeun stargazingMaka, janten minat pisan ka jalma anu diajar béntang. Sakuliah pulau aya sudut pandang astronomi anu béda upami hobi ieu pikaresep ku urang. Tapi di Roque de los Manyachos kami ngagaduhan Observatorium astrofisik anu saé anu tiasa urang datangan di jero pikeun diajar ngeunaan karya astrofisika sareng ningali teleskop Isaac Newton anu hébat.

Leuweung Los Tilos

Leuweung Los Tilos

Pulo ieu janten Cagar Biosfir Dunya UNESCO pikeun kabeungharanana dina bentang. Éta ngagaduhan leuweung laurel anu diantara anu panggedéna sareng pangkolotna di sadaya Éropa. Bosque de los Tilos mangrupikeun tempat anu paling sering dikunjungi ku pendaki di pulau kusabab kabeungharan alamna. Éta ngagaduhan pakis raksasa sareng flora spektakuler. Salaku tambahan, aya sababaraha jalur hiking anu tiasa urang nuturkeun. Salah sahiji anu paling terkenal nyaéta cinyusu Marcos sareng Cordero, dimana aya sababaraha torowongan anu ngajantenkeun jalan langkung pikaresepeun.

Palang Suci La Palma

Palang Suci tina Palem

La ngadatangan pulau kedah ngaliwat ibukota na, Santa Cruz de La Palma. Kota ieu ngagaduhan pesona anu hébat, kalayan balconies kai sareng bumi anu ngingetkeun urang ngeunaan jaman baheula anu masih aya. Plaza de España mangrupikeun titik anu paling penting, dimana urang mendakan gedong ala Renaissance, sareng balai kota atanapi garéja Salvador. Di Calle Real kami bakal mendakan fasad gaya kolonial anu saé anu masihan pulau-pulau ieu janten pesona. Di jalan laut urang bakal nyandak poto hébat balconies kai kalayan kembang. Salaku tambahan, kota ieu ngagaduhan pantai anu asalna ti gunungapi pikeun ngaraosan hawa anu saé di Pulo Jawa.

Koloyong biru

Koloyong biru

Naon anu katelahna teh Charco Azul nyaéta sét kolam renang alami kapendak di kotamadya San Andrés y Sauces. Ieu mangrupikeun kolam renang di antara batu, tapi ayeuna aya infrastruktur anu hadé pikeun mandi. Aya ti parkir ka daérah murangkalih, janten janten salah sahiji daérah favorit wisatawan pikeun mandi. Ieu penting sabab henteu seueur pantai di Pulo Jawa sapertos urang tiasa mendakan, contona, di Tenerife.

Mercusuar Salinas sareng Fuencaliente

Mercusuar Fuencaliente

Ieu mangrupikeun kunjungan anu unik di jero pulau, sareng bentang laut anu indah. Mercusuar Fuencaliente perenahna di beulah kidul pulau. Nyaéta dua mercusuar babarengan, hiji anu hiji, ti mimiti abad ka-XNUMX, sareng anu sanésna langkung énggal, ti taun dalapan puluhan. Sanaos aya proyek di anu lami kanggo nyiptakeun rohangan sareng sejarah mercusuar, kaleresan henteu dibuka. Kiwari éta duaan tiasa ditingali ti luar pikeun nyandak gambar lampu hébat. Di gigirkeun mercusuar ieu nyaéta rumah susun uyah, daérah dimana uyah laut dikumpulkeun sareng anu parantos dinyatakeun janten Daérah Alami anu Minat Ilmiah dina taun 1994.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*