Laguna Hideung Urbión

Laguna Hideung Urbión

Nganjang ka bentang alam anu paling luar biasa ogé mangrupakeun ide anu saé pikeun liburan. Dina hal ieu urang nyarios ngeunaan Laguna Hideung Urbión, tempatna di Castilla y León. Laguna ieu asalna tina glasial sareng ayana di daérah alami Picos de Urbión sareng Sierra Cebollera di kotamadya Vinuesa, Covaleda sareng Duruelo de la Sierra.

Upami anjeun resep plancongan fokus kana rohangan alam, éta mangrupikeun ideu hébat pikeun indit ka Hideung Laguna of Urbión, kumargi tempatna di rohangan alam anu indah anu tiasa urang ngajajah. Pendakan sadayana anu anjeun tiasa tingali sareng tingali di daérah alam ieu di Castilla y León.

Kenalan Laguna Hideung Urbión

Laguna hideung

Laguna Hideung aya di kalér propinsi Soria di daérah anu katelah Taman Alam Laguna Negra y los Glaciares de Urbión. Daérah laguna ieu aya di luhurna 1.773 méter, dikurilingan gunung sareng daérah berhutan anu tangkal domba sareng pinus dominan. Gumantung kana musimna, laguna ngagaduhan penampilan anu béda, kumargi nalika usum salju aya salju sareng dina usum panas anjeun tiasa ningali nada héjo leuweung. Warna kolamna tiasa katingali langkung poék dina usum salju, tapi tiasa ogé héjo nalika usum panas. Éta bentang anu bénten-bénten gumantung kana usumna.

Taman ieu seueur ningali antara 5.000 hektar leuweung sareng fauna. Puncak pangluhurna nyaéta Pico Urbión dina jangkungna 2.228 méter. Salaku tambahan, éta ngagaduhan kaistiméwaan ngagaduhan laguna sanés caket dieu, Laguna Helada sareng Laguna Larga. Aya legenda ngeunaan Hideung Lagoon, sareng éta yén aranjeunna nyarios yén éta henteu aya dasarna, sareng éta ngagaduhan torowongan di jerona anu langsung nepi ka laut. Tapi, aranjeunna ukur ngagosip, sabab kabuktosan handapeunna jero dalapan méter. Dina dinten Minggu mimiti Agustus, pameuntasan ngojay di Hideung Laguna dirayakeun unggal taun, mangrupikeun kagiatan di daérah éta.

Kumaha cara nepi ka Laguna Hideung

Laguna hideung

Ngarah ka Laguna Hideung gampang sabab éta ogé dituduhkeun, sabab éta tempat anu taun-taun ayeuna parantos langkung ageung pangaruhna. Cara anu pangsaéna pikeun dugi ka dinya nyaéta ti kota Vinuesa, kota caket Soria. Upami urang angkat ti kota ieu, urang kedah ngalangkungan jalan N-234 sareng nyandak jalan tol ka arah Cidones ku SO-810 dugi ka Vinuesa. Sakali di kota urang kedah nyandak jalur leuweung anu aya di daérah tukangeun kota, sateuacan walungan Revinuesa. Tuturkeun lagu ieu sareng anjeun dugi Parkir mobil Laguna Negra dimana anjeun tiasa ngantunkeun mobil anjeun. Ninggalkeun mobil di tempat parkir gaduh biaya murah, anu biasana ogé kalebet kamungkinan nganjang ka Museum Hutan Vinuesa.

Tina tempat parkir ieu aya dua pilihan, gumantung kana naha urang daék milampah atanapi resep kana vérsi anu langkung raoseun. Urang tiasa ngalaksanakeun jalan jalan sareng aranjeunna dua kilométer atanapi naék beus anu ngadeukeutkeun urang ka laguna. Nanging, kedah disebatkeun yén beus ieu ngan ukur aya ti bulan Juli dugi ka Séptémber, nyaéta dina usum tinggi. sesa waktos urang kedah leumpang ka laguna. Beus ngajalankeun unggal satengah jam. Ti tempat beus muragkeun anjeun, ngan ukur sababaraha méter leumpang ka laguna.

Naon anu kudu dilakukeun di Hideung Laguna

Laguna hideung

Laguna Hideung mangrupikeun rohangan alam anu nawiskeun kami tempat anu saé pisan pikeun beristirahat sareng nghirup hawa seger. Aya jalan kai ningali sakabeh danau, janten bakal janten jalan anu gampang sareng pikaresepeun. Salaku tambahan, éta kedah diperhatoskeun yén éta mangrupikeun rohangan alam pikeun leumpang, janten urang kedah nganggo pakean sareng sapatu anu raoseun cocog pikeun jalan. Di daérah ieu hal anu pokok nyaéta resep bentang sareng kaindahanana. Salaku tambahan, aya sababaraha jalur hiking caket dieu pikeun langkung petualangan. Éta ogé penting pikeun diémutan yén nilai alami rohangan ieu kedah dijaga, janten teu kedah sampah atanapi ngadamel seuneu.

Didatangan Vinuesa

Vinuesa

Upami kunjungan ka Laguna Negra sigana pondok atanapi urang gaduh waktos luang, urang ogé tiasa nganjang ka kota alit Vinuesa. Éta kota anu saé pisan ngawétkeun agam batu tradisional, anu masihan pesona hébat. Idéalna nyaéta ngaliwatan jalan anu sempit sareng ogé ningali garéja hébat Virgen del Pino, anu narik pikeun ukuran na di kota leutik. Anjeun tiasa ogé nganjang ka Museum Leuweung sareng upami gaduh waktos, cobian kana gastronomi anu hébat di daérah éta sareng sosis sareng dagingna.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*