lalampahan Natal ka Lapland

Natal di Lapland

Téritori tina Lapland éta di Éropa Kalér jeung dibagi antara Rusia, Finlandia, Swédia jeung Norwégia. Kira-kira waktos ieu, éta mimiti janten langkung populer sabab aya anu nyebatkeun yén Santa Claus ngantunkeun bagian-bagian ieu kalayan giring sareng kado-Na.

Henteu aya anu leungit pikeun liburan Kristen anu pang populerna, naha anjeun Kristen atanapi henteu, saleresna, janten hayu urang tingali ayeuna kumaha éta tiasa dilakukeun sareng naon lalampahan ka lapland keur natal

Lapland

Lapland

Salaku urang ngomong, éta wewengkon Éropa Kalér éta dibagi diantara sababaraha nagara, sareng justru nagara-nagara ieu parantos ngantunkeun tanda penaklukan sareng eksploitasi kana waktosna. Masing-masing nagara gaduh kota-kota di Lapland, tapi nalika urang ngobrol ngeunaan Natal sigana kuring yén tujuan anu aya dina pikiran nyaéta Rovaniemi, kota Natal ku kaunggulan, Di Finlandia.

Ngan pikeun nambahkeun inpo nu langkung lengkep ihwal Lapland, eta kudu ngomong yén maranéhna nyarita a basa dipikawanoh salaku sami. Sabalikna, aya sababaraha basa Sami sareng anu paling seueur diucapkeun ngagaduhan sakitar 30 panyatur, sedengkeun anu sanésna henteu ngahontal saratus. Éta tétéla, sacara étimologis, yén aranjeunna gaduh asal anu sami sareng Hungaria, Éstonia sareng Finlandia. Sareng sanaos aranjeunna parantos narékahan pikeun ngarobih aranjeunna ka Kristen saprak abad ka-XNUMX, aranjeunna tetep aranjeunna animists.

Natal di Lapland

Désa Santa Claus

Kumaha Natal di Lapland Finlandia? Éta lumangsung di kota rovaniemi sareng nyaéta deukeut Circle Arktikantara gunung jeung walungan. Hal ieu dianggap gerbang lapland tur éta nagara Santa Claus atawa Rama Natal.

Rovaniemi kedah diwangun deui saatos Perang Dunya II sabab Germans sagemblengna kaduruk eta nalika aranjeunna mundur. Ieu lolobana dijieun tina kai, jadi eta sagemblengna kaduruk handap. Janten, saatos konflik éta, éta diwangun deui saatos rencana arsitek Alvar Aalto, kacenderungan modernis Finlandia, dina wangun reindeer.

Janten, tanggal ngadegna kota énggal nyaéta 1960.

rovaniemi

Salaku dunya condong Cicing turun kalawan tiis, sarta usum hareup bakal tiis tanpa gas, didieu di Rovaniemi jalma hirup: és skating, és fishing, sledding anjing, Safari alam, ningali manuk sato liar jeung leuwih. Kelas kuliah teu eureun jadi aya jalma di mana-mana.

Sareng éta ngan ukur Natal, janten sadayana janten nada Natal anu teu tiasa hilap. Kanyataanna, éta wayah pangalusna rencana a lalampahan Natal ka Lapland y nganjang ka Désa Santa Claus, tinggal resmi babaturan urang hadiah. Naon nasib ieu nawiskeun urang? taman tema natal nu deukeut ka bandara?

Désa Santa Claus

Kahiji, aya Santa Claus/Papa ​​Noel kitu anjeun tiasa pendak sareng anjeunna sacara pribadi. Éta gratis, sanaos upami anjeun hoyong nyandak poto pikeun ngaabadikeun waktos anjeun kedah mayar. ogé tiasa papanggih reindeer tur buka sleigh rides dialungkeun ku maranéhna. Taya reservasi perlu jadi pohara merenah.

Di sisi anu sanés di Gunung Porovaara aya peternakan rusa kutub anu nawiskeun jinis safari anu sanés leuwih lengkep, Anjeun malah bisa balik ningali Northern Lampu kawentar sareng maranehna. Gunung ieu sakitar 20 kilométer kiduleun pusat Rovaniemi sareng mangrupikeun situs anu saé pisan.

Anjeunna ngitung yén petualangan toboggan sajam tiasa sakitar 70 euro, safari tilu jam 146 euro sareng Safari lampu kalér, oge tilu jam, oge 146 euro.

sleigh rides kalawan Santa Claus

Sareng langkung khusus, eta dianggap cukup pangalaman meuntas Arktik Circle kituna eta dilaksanakeun dina rapat teu leuwih ti 30 menit pikeun 35 euro. Di kota Rovaniemi garis Arktik Circle meuntas Santa Claus Désa, ayana dina gilirannana ngeunaan dalapan kilométer ti puseur dayeuh. Éta ogé ditandaan ku kituna sémah nyebrang garis anu ditandaan sareng nampi sertipikat khusus.

Pameuntasan Circle Arktik

Upami anjeun resep pangalaman sato, llamas, alpacas, reindeer jeung saterusna, Anjeun oge bisa nganjang ka tegalan elf pikeun ngalakukeun leumpang jeung leumpang. Situs ieu langsung di payuneun Parque de los Huskies sareng dibuka unggal dinten ti 11 am dugi ka 5 pm. Anjeun tiasa mésér tikét sateuacanna online atanapi mésér éta langsung. Sadayana sakitar 30, 40 atanapi 50 euro. Sami upami anjeun resep anjing salju khas, huskies anu pikaresepeun.

tegalan husky

Anjeun tiasa angkat sareng nepungan aranjeunna sareng nyabak aranjeunna, anjeun tiasa nyandak gambar atanapi anjeun tiasa angkat kareta. Dina total nu Taman Husky Anjeunna gaduh 106 anjing sareng dina usum tiis, nalika éta tiis, anjeunna ngan ukur ngajalankeun 500 méter.

Di sisi séjén, Santa Claus Désa ogé nawarkeun hiji taman salju naek motor 4×4, cinyusu panas Sareng dina perkawis Natal, seueur deui. Sapertos naon? Anjeun kedah nganjang ka Santa Claus Kantor Pos, kafe jeung réstoran naon di kampung jeung di Akademi Elf urang. Teu aya bandinganana sabab di dieu anu diajar karajinan jeung sababaraha magic kuna.

Buku elf maca sareng ngatur buku tina sagala ukuran, elf cocooan diajar kumaha ngadamel cocooan, elf sauna diajar rusiah sauna ritual, sareng Elves Santa tungtungna nyiapkeun sagalana pikeun Hawa Natal.

akademi elf

Sarerea ramah jeung dulur senang. Ide anu janten sareng maranehna, tingali kumaha maranéhna hirup tur ilubiung dina kahirupan sapopoe hiji elf Natal di akademi, sagala bari olahan Natal lumangsung di Arktik Circle. sakali lulus murid nampi tanda anu melambangkan hikmah diajar sarta tangtu, diploma saluyu

Tungtungna, éta kudu ngomong yén hiji bisa salempang ngeunaan konsékuansi lingkungan nu jadi loba pariwisata dibangkitkeun, tapi ... Santa Claus Désa nyoba nyieun hiji pangwangunan sustainable jeung ngalawan parobahan iklim. Salaku désa koperasi akun pikeun 50% tina pariwisata di na sabudeureun Arktik Circle, éta nyandak masalah pisan serius.

Santa Claus Désa Peta

 

Ampir kabéh akomodasi di désa ieu diwangun antara 2010 jeung 2020 jadi émisi karbon rendah. Aya gelas khusus sareng boiler nganggo naon anu disebut listrik héjo. The pamanas di cabins anyar, contona, dipanaskeun kalawan énergi panasbumi sarta leuwih heubeul kalawan sistem séjén anu nyoba ngaleutikan karuksakan nanaon.

Pikeun mungkas ku artikel kami on lalampahan Natal ka Lapland Kuring ninggalkeun anjeun sababaraha tips:

  • Atur perjalanan anu saé. Éta mangrupikeun tujuan anu kasohor sareng anjeun kedah ngatur sadayana sateuacanna. Harga dina bulan Désémber luhur, upami anjeun tiasa, Nopémber langkung saé. Salju beurat dimimitian dina bulan Désémber sareng pandanganna langkung saé, tapi terserah anjeun.
  • Jaga anggaran Anjeun. Upami anjeun henteu tiasa nanggung Désémber atanapi Nopémber, Januari jeung Fébruari oge pilihan alus. Upami anjeun resep ngatur, laksanakeun nyalira tibatan lembaga sabab anjeun bakal ngahémat artos.
  • Mutuskeun ogé sabaraha lila anjeun bade cicing. Abdi henteu nyangka anjeun bakal uih deui janten pertimbangkeun pikeun ngalakukeun sadayana sareng gaduh waktos anu saé. paku lima peuting Éta sigana cekap pikeun kuring, antara biaya sareng kauntungan. Kirang ti opat wengi teu patut, éta bakal tétéla yén anjeun ngalakukeun sagalana pisan gancang.
  • Mutuskeun ogé dimana anjeun bade cicing. Jelas kota utama di Finlandia Lapland, Tujuan pang populerna nyaeta Rovaniemi, tapi tujuan séjén dianjurkeun putera Salla, Pyhä, levi, Inari sareng Saariselka. Dua anu terakhir langkung kalér sareng anjeun sumping nganggo bandara Ivalo. Levi aya di kalér-kuloneun sareng ngahontal via bandara Kittilä, Pyhä sareng Salla ngahontal ti Rovaniemi. Jeung mutiara nyata Ranua, hiji kota leutik genuinely Finlandia 4 sarébu pangeusi sarta ngan hiji jam ti bandara Rovaniemi.
  • Ulah skimp on jaket. Hawa tiasa turun ka minus 50ºC sareng sok sakitar minus 20ºC, janten tiis pisan.
  • Pilih kagiatan Natal karesep anjeun: nganjang ka Santa Claus, ka sauna, naek giring...
Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*