Lampu kalér di Islandia

Aurora borealis

Salah sahiji fenomena alam anu paling indah anu urang tingali nyaéta Aurora borealis. Luminescence langit peuting ieu muncul dina duanana hemispheres, tapi disebut boreal lamun lumangsung di belahan kalér.

Hiji tujuan hébat pikeun ngarasakeun ieu, disebut oge, "lampu kalér"Éta Islandia. Janten, dinten ayeuna urang badé difokuskeun kumaha aranjeunna, iraha muncul sareng dimana aranjeunna muncul. Lampu kalér di Islandia.

Lampu Kalér

Islandia

Salaku urang nyarios, éta mangrupakeun bentuk luminescence anu lumangsung peuting di wewengkon polar, sanajan bisa lumangsung di bagian séjén dunya. Kumaha fenomena ieu dihasilkeun? Tétéla éta panonpoé ngaluarkeun partikel muatan nu tabrakan jeung médan magnét planét Bumi, magnetosfir, nu diwangun ku garis halimunan nu dimimitian ti kutub.

Nalika partikel surya tabrakan jeung lapisan ieu nu kumaha bae ngajaga planét, aranjeunna mimiti mindahkeun ngaliwatan lapisan jeung disimpen dina garis médan magnét nepi ka ngahontal wates, lajeng aranjeunna némbak kaluar dina bentuk radiasi éléktromagnétik dina ionosphere nu. Y voila, urang tingali ieu lampu héjo geulis pisan.

Tempo Lampu Kalér di Islandia

lampu kalér di Islandia

Éta kedah nyarios éta Islandia mangrupakeun salah sahiji tujuan pangalusna di dunya pikeun ngarasakeun fenomena ieu gaib. Tepatna di tungtung kidul bunderan Arktik. Di dieu anjeun tiasa ningali Lampu Kalér sacara praktis unggal wengi, bahkan dina wengi anu paling panas di Skandinavia.

Ogé, Islandia sanés nagara anu pendudukna pisan, janten éta gaduh kauntungan anu saé, sabab bieu aya 30 urang di sakumna daérah. Maksudna, teu aya populasi kota ageung anu nutupan langit wengi ku lampu-lampu na, janten gampang ningali "lampu kalér" upami anjeun angkat ka Islandia.

lajeng, Iraha waktos anu pangsaéna pikeun angkat ka Islandia upami urang hoyong ningali Lampu Kalér? Upami anjeun hoyong akurasi, teras nalika panonpoe paling aktip dina bunderan kagiatan sabelas taun. Éta bakal kajadian dina 2025, nurutkeun para ahli, jadi Anjeun bisa rencanana payun. Teu lila teuing. Tapi tangtosna, ieu sanés hartosna anjeun henteu tiasa ningali aranjeunna sateuacanna.

Kanyataanna, Usum lampu kalér di Islandia lumangsung antara Séptémber jeung Maret, nalika peuting nu pangpanjangna di Islandia (utamana dina mangsa solstice usum peuting poék bisa lepas 19 jam).

Lampu Kalér

Anu anjeun kedah émut nyaéta upami anjeun angkat ka Islandia Anjeun teu kedah rencanana ningali lampu kalér dina wengi purnamaKusabab anjeun moal ningali nanaon. Idéal nyaéta sumping kira-kira lima dinten sateuacan bulan purnama, teras anjeun bakal gaduh minggu anu saé wengi poék pikeun nambihan kasempetan ningali aurora.

Nyimpulkeun, Ieu mangrupakeun ide nu sae pikeun nganjang Islandia deukeut salah sahiji dua equinoxes taun. Equinox hartina persis peuting sarua, dimana aya 12 jam beurang jeung dua belas jam peuting. Dina waktos ieu, médan éléktromagnétik angin surya nyanghareupan Bumi dina sudut anu optimal. Ku kituna, urang tiasa ningali ledakan boreal pinuh ku kacaangan sareng warna. Iraha equinox salajengna? 23 Maret 2023. Candak tujuan!

Fokus ka Islandia, anjeun kedah terang éta lampu kalér nu katingali keur période pondok dina bulan Méi nepi ka Agustus, Justru kusabab éta henteu pernah poék dina usum panas, janten kuring henteu mamatahan anjeun angkat dina tanggal éta. Séptémber nepi ka Maret nyaéta usum puncak pikeun Lampu Kalér di Islandia sabab peuting beuki lila. Ngan coba ningali langit pas panonpoe mimiti surup.

jokulsarlon

Tiis pisan? Nya enya, tapi Teluk Stream ngajadikeun Islandia rada kirang tiis ti Alaska, Finlandia, Norwégia, Swédia atawa Kanada ningali lampu héjo ieu di langit. Ku kituna, urang moal maot katirisan ningali béntang.

Tempat mana di Islandia anu idéal pikeun ningali Lampu Kalér? Lamun lampu kalér sengit, anjeun bakal bisa ningali eta ti ibukota Reykjavík, tapi salawasna mangrupakeun ide nu sae pikeun ngarencanakeun lalampahan ka pinggiran atawa ka tujuan séjén ku kituna teu aya polusi dina hawa jeung anjeun ngaronjatkeun. kasempetan Anjeun.

Salaku conto, dina Taman Nasional Thingvellir mangrupa situs pohara populér, oge semenanjung reykjanes sabudeureun ibukota, jeung Blue Laguna kawentar, mangrupakeun tempat pohara alus. tujuan séjén dianjurkeun nyaéta Hella. Di dieu anjeun tiasa ngadaptarkeun di Hotel Rangá, anu ngagaduhan sauna luar sareng nawiskeun jasa peringatan Lampu Kalér.

Deukeut ka Hofn aurora ogé bisa ditempo. ieu teh Laguna gletser Jökulsárlón, dimana gunung es katempo megatkeun kaluar gletser ka arah laut. Éta, kanyataanna, tempat anu super klasik pikeun moto lampu kalér, ti pantai beku caket dieu.

aurora

Urang moal bisa poho ngeunaan kota leutik tina skogar, anu atraksi utamana nyaéta curug Skógafoss. Dina usum anjeun bakal ningali aurora leuwih curug sorangan jeung kumaha lampu héjo ngagambarkeun dina caina. Ieu hal geulis pisan jeung poto has tina lampu kalér di Islandia. Lamun ku kasempetan Anjeun buka dina peuting purnama anjeun bakal nempo busur bulan, katumbiri anu dihasilkeun ku semprot ti curug jeung cahaya bulan kuat. Tangtosna, anjeun moal ningali aurora.

Sababaraha jam drive ti Reykjavik nyaeta semenanjung snaefellsnes, wewengkon liar jeung nol polusi atmosfir. Aya loba nawaran akomodasi, has di tempat kabuka. Tina pilihan anu murah dugi ka méwah.

Lampu kalér di Islandia

Tungtungna, lamun datang ka ningali Lampu Kalér di Islandia salawasna kudu ningali ramalan cuaca. Jeung memang, aya ramalan ngeunaan lampu kalér. The SolarHam nyaéta situs anu nawiskeun ramalan sahenteuna tilu dinten pikeun "pemburu aurora". aya oge nu Aplikasi Ramalan Aurora, nu nembongkeun kami oval tina aurora sabudeureun Arktik Circle nunjukkeun kamungkinan ningali aranjeunna ti mana anjeun. Éta dituduhkeun tina héjo ka beureum, kalayan beureum caang nunjukkeun yén anjeun aya dina tempat anu leres sareng dina waktos anu leres.

Tangtu, Islandia weruh kumaha carana ngamangpaatkeun posisi exquisite na dina hubungan jeung auroras, jadi aya seueur wisata anu anjeun tiasa nyéwa. Ieu excursions antara tilu jeung lima jam Aranjeunna nganjang ka sababaraha tempat unggal dinten.

Aranjeunna nyadiakeun transportasi jeung pituduh, tapi anjeun kudu salempang ngeunaan pakean husus ngalawan tiis. Wisata umumna angkat sakitar jam 6 sonten unggal wengi, sok gumantung kana darajat pisibilitas, cuaca sareng faktor sanésna. Upami éta dibatalkeun, anjeun tiasa nyuhunkeun artos atanapi ngadaptarkeun wisata anu sanés. Abdi nyarioskeun perusahaan sapertos Reykjavík Excursions sareng Gray Line's Northern Lights Tour, contona.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*