Lampu lalu lintas bakal ngendalikeun aksés ka St Mark's Square ti 2018

Venice ku gondola

St. Mark's Square, pasti, simbol sajarah Venice. Unggal taun sakitar 40 juta jalma ngadatangan kota. Aliran anu sengit anu dipikahoyong ku seueur urang Venétia bakal ngagaduhan akibat négatip dina monumén paling réblem kota. Ku alatan éta, pamaréntah lokal mutuskeun sababaraha bulan ka pengker pikeun ngendalikeun aksés ka alun-alun indah ieu di 2018 ku nyoko kana sagala rupa cara.

Anu mimitina sigana pamasangan lampu lalu lintas anu ngendalikeun aksés ka Alun-alun San Marcos. Tujuan Déwan Kota sanésna nyaéta nutup jalan ka alun-alun ikon tapi ngajamin kasalametan wisatawan sareng penduduk kota.

Naon ukuran ieu?

Léngkah-léngkah sanésna nyaéta nyiapkeun waktos pikeun aksés ka Plaza de San Marcos, contona ti jam 10 enjing. jam 18 sonten, ngadamel reservasi sateuacana pikeun lebet alun-alun atanapi nutup daérah dina usum sibuk, sapertos akhir minggu sareng sasih Juli sareng Agustus.

Dina waktos ayeuna direncanakeun dimimitian ku pamasangan lampu lalu lintas sareng diajar kumaha jalanna inisiatif. Nalika alun-alun ieu pinuh ku wisatawan, lampu beureum bakal hurung sareng pengunjung sanésna kedah ngantosan dugi lampu janten héjo, anu bakal nunjukkeun yén alun-alun parantos dikosongkeun. Cacah masarakat bakal dilakukeun ku kaméra pidéo anu dipasang di alun-alun sareng program komputer bakal nyaritakeun sacara real waktos sabaraha jalma anu aya di jero.

Déwan Kota Venice maksudna pikeun ngumpulkeun data sacara instan sareng ngaladénna ngalangkungan internét sahingga wisatawan tiasa mariksa jumlah jalma di alun-alun. Ukuran ieu moal mangaruhan warga atanapi pagawé di daérah éta sabab bakal ngagaduhan kartu nyalira anu bakal mempermudah mobilitas.

Peraturan anyar ieu bakal ngalengkepan pajak wisata anu dilarapkeun pikeun nganjang ka Venice sareng anu bénten-bénten gumantung kana usumna, daérah tempat ayana hotél sareng kategori na. Salaku conto, di pulau Venice, 1 euro per bintang per wengi ditagih dina usum luhur.

Naha kaputusan ieu dilakukeun?

Draf peraturan anyar sumping saatos Unesco nyaring alarm ngeunaan burukna Venice, anu ngagaduhan gelar Situs Warisan Dunya ti saprak 1987.

Di hiji sisi, Venice tilelep sakedik-sakedik sareng kanyataan yén jutaan sareng jutaan wisatawan ngaliwat jalan-jalanna unggal dinten, panginten éta langkung ti tempat anu sepuh ieu tiasa ditanggung. Di sisi anu sanésna, warga parantos lami protés ngalawan naon anu aranjeunna anggap salaku penjajahan wisatawan, anu kalakuanana kadang teu hormat sabab aya anu mandi di Terusan Grande atanapi kokotor kota anu masihan gambaran anu goréng.

Nyatana, Juli kamari sakitar 2.500 padumuk nunjukkeun di pusat bersejarah anu bosen sareng naon anu aranjeunna anggap hina pikeun kota na. Ku cara kieu aranjeunna hoyong narik perhatian UNESCO sareng Déwan Kota pikeun nyegah Venice janten tempat wisata tibatan kota anu huni. Sareng nyaéta unggal dinten Venice ngagaduhan langkung seueur wisatawan sareng pangeusina langkung saeutik. Salaku panasaran, dina 2017 ngan ukur 55.000 jiwa dibandingkeun sareng 137.150 di awal taun 60an.

Naon ari Plaza de San Marcos?

St Mark's Square mangrupikeun jantung Venice sareng salah sahiji kotak anu paling terkenal di dunya. Tempatna di hiji sisi Grand Canal sareng di jerona urang tiasa ningali rupa-rupa monumen sareng situs anu ngagaduhan minat sajarah-budaya sapertos Istana Doge, Bell Tower atanapi Basilica, salah sahiji candi anu paling difoto di dunya.

Kusabab asalna, Alun-alun San Marcos parantos janten kawasan anu penting sareng strategis di kota. Henteu ngan ukur ti sudut pandang politik (kumargi didesain sareng diwangun salaku penyuluhan Istana Doge) tapi ogé sacara budaya kusabab seueur kagiatan sapertos pasar, prosesi, pertunjukan teater atanapi parade karnaval parantos dilaksanakeun di dinya.

Ieu ogé dimana ratusan japati bebas ngorondang. Aranjeunna biasa pisan kana ayana manusa anu matak teu héran upami aranjeunna ngadeukeutan anjeun nyungkeun tuangeun.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)