Paling éndah landscapes di dunya

Di dunya anu didominasi ku gambar, beuratna beurat nalika ngarencanakeun perjalanan. Saha anu henteu kagoda ku bentang sareng parantos ngaprogram sadayana janten aya? Saluareun hal-hal anu urang tiasa mésér, pandangan, bentang, pangalaman, mangrupikeun motivasi urang pikeun ngarambat. Momen-momen éta ditunda dina timeline pribadi urang.

Ku kituna hayu urang tingali dinten bentang paling éndah di dunya. Panginten anjeun untung sareng parantos pendak sareng sababaraha. Atanapi henteu?

Gunung Kirkjufell

Gunung ieu aya di Islandia na kuring nyandak kasempetan ieu disebutkeun yen Islandia boga landscapes incredibly geulis. Upami anjeun resep alam anu nyéépkeun napas anjeun, kuring bakal ngajadwalkeun perjalanan ayeuna. Manehna katelah teh "gunung gereja" sareng éta di basisir kalér Islandia, deukeut ka kota Grundarfjörour, ngan dua jam drive ti ibukota nasional.

Hadé pisan mun éta dibere nyaho eta ku ngalakukeun tur lengkep jazirah Snaefellsnes, sarta lamun nyewa pakét a, eta pasti bakal kaasup sabab ceuk eta. Éta gunung anu paling dipoto di nagara éta. Gunung lajeng boga 463 méter sarta inohong na motong kaluar di langit geus salawasna dilayanan salaku pituduh na tanda pikeun travelers ku darat jeung laut. Di suku gunung aya situ nu, dina poé jelas, beautifully ngagambarkeun Mt.

Ogé, éta gunung éta robah warna ka warna nurutkeun musim: Héjo dina usum panas, coklat jeung bodas dina usum tiris jeung bener impressive dina poé nalika panonpoé tengah wengi shines, sabudeureun equinox Juni. Jeung teu nyebut di handapeun lampu kalér spooky! Antara September jeung April.

Caket, leumpang hipu jauh, anu Curug Kirkjufellsfoss. Curug ieu ngagaduhan tilu luncat alit sareng arus anu hipu, tapi bédana jangkungna antara aranjeunna mangrupikeun hal anu pangsaéna. Upami anjeun kabetot dina naék, anjeun tiasa ngalakukeunana sareng nikmati pandangan anu saé, boh di gunung sareng di curug.

Tungtungna, hiji kanyataan: gunung némbongan dina usum 7 tina Game of Thrones, dina episode "Tukangeun Tembok".

Gawir Moher

bentang geulis tur impressive ieu aya di irlandia sarta ngabentuk bagian tina bentang umum tina Burren. Aranjeunna kasampak di Atlantik sarta ngajalankeun sapanjang basisir pikeun 14 kilométer. nurutkeun géologi kabentuk kira-kira 320 juta taun ka tukang sareng ayeuna UNESCO parantos kalebet kana Burren Global Geopark.

Aranjeunna cliffs kawentar di nagara jeung oge diantara nu kawentar di dunya. Anjeun tiasa ngadaptar pikeun Cliffs of Moher Pangalaman, Sadinten sadayana diséépkeun di dieu, sareng murangkalih henteu mayar pangakuan. Aya 800 méteran jaringan trails aman tur diaspal nu ngidinan Anjeun pikeun ngarasakeun tetempoan, tingali Kapuloan Aran, Galway Bay na Maamtaurks di kajauhan komo Kerry di kajauhan.

loba nu ditawarkeun Kunjungan dipandu, Pikeun neuleuman ngeunaan sajarah cliffs jeung wewengkon sorangan, basisir kulon Irlandia, deukeut Désa Liscannor, di County Clare. Anjeun tiasa ka dinya ku mobil, beus, sapédah, motor atawa mobil. Atawa leumpang, teuing.

Pikeun ngajantenkeun kunjungan janten dinten anu saé anjeun tiasa nganjang ramatloka resmi nu ngawengku ramalan cuaca tur ngidinan Anjeun pikeun ngatur diri hadé. Éta ogé mangrupakeun ide nu sae pikeun nganjang ka cliffs luar jam gawena, jeung écés, di sunrise jeung Panonpoé Tilelep bentang téh husus.

Anjeun tiasa mayar pangakuan pinuh, nu ngawengku datangna ka Center nganjang jeung paméran kanyataanana maya jeung téater, tambah keur leumpang ngaliwatan trails sarta aksés ka O'Brien Tower na téras na, hiji pituduh audio, peta tur informasi . Sadayana pikeun 7 euro.

Hallstatt

bentang tasik ieu aya di Austria sareng éta kartu pos. Tempatna di kacamatan pagunungan Salzkammergut, gigireun Lake Hallstatt sarta deukeut sababaraha tambang uyah fabulous. Nepi ka abad ka-XNUMX ngan bisa dihontal ku parahu atawa ku jalur gunung pisan uncomfortable, tapi sagalana mimiti robah dina ahir abad ka-XNUMX jeung pangwangunan jalur anu motong ngaliwatan batu gunung sorangan.

Tempatna geulis. Désa ngagaduhan alun-alun anu indah sareng cai mancur di tengah, sababaraha Garéja kuno, dina gaya Gothic jeung neo-Gothic, ossuary geulis jeung 1200 tangkorak, munara abad ka-XNUMX dimana réstoran ayeuna beroperasi, danau sorangan, nu menawan tur pinuh ku lauk, aya ogé curug jeung diantara nu newest sarta wisata cacah. éta 5 Ramo Lookout, kalawan taneuh transparan sarta ngawangun kawas ramo muncul ti gunung.

Tungtungna, nganjang ka Tambang uyah Anjeun teu tiasa sono. Manehna teh cenah tambang uyah pangkolotna di dunya sabab geus aya tujuh rebu taun garapan. Anjeun tiasa angkat ka dinya ku leumpang atanapi ku funicular sareng aya musium di jero.

Situ Plitvice

Ieu situ fabulous téh di Kroasia sarta ngabentuk taman nasional anu mangrupa taman nasional pangkolotna di nagara éta. UNESCO ogé geus kaasup aranjeunna dina daptar na Warisan Dunyaenya Danau aya di wewengkon karst di puseur nagara, katuhu dina wates jeung Bosnia jeung Hérzégovina.

Wewengkon ditangtayungan boga ampir 300 sarébu kilométer pasagi, kalawan situ na curug. anu diitung situ 16 Dina total anu formasi mangrupa hasil tina confluence sababaraha aliran permukaan jeung walungan tapi ogé jero taneuh. Sabalikna, situ disambungkeun tur nuturkeun aliran cai. Diantara aranjeunna dipisahkeun ku bendungan travertine alam, disimpen di dinya ku ganggang, kapang jeung baktéri leuwih abad.

Mangsa alam ieu pohara hipu sarta ampir hirup, interacting sadaya waktu jeung hawa, cai jeung tutuwuhan. Éta pisan sababna naha maranéhna salawasna tumuwuh. Bisa disebutkeun yén total éta situ dipisahkeun jadi dua séktor, hiji luhur jeung hiji handap. turun ti luhurna 636 méter nepi ka 503 méter dina jarak 8 kilométer. Walungan Korona kabentuk ku cai anu kaluar ti situ dina luhurna handap.

Sareng enya, situ Kroasia ieu aranjeunna kasohor bentuk jeung kelir maranéhanana, héjo, biru, pirus, Warna salawasna robah gumantung kana jumlah mineral dina cai sarta gumantung kana cahya panonpoé. Situ-situ éta, kahareupna kira-kira 55 kilométer ti Laut Adriatik sareng kota basisir Senj.

Uyuni Uyah Datar

Amérika Kidul gaduh bentang anu luar biasa sareng salah sahijina aya dina kaayaan leutik Bolivia. Ieu mangrupakeun gurun uyah badag, pangluhurna di dunya, kalawan saeutik leuwih ti 10 sarébu 500 méter pasagi permukaan.

Uyah datar rests di 3650 méter jangkungna tur aya di propinsi Bolivian Daniel Campos, di jurusan Potosi, di dataran luhur Andes. 40 rébu taun ka tukang aya hiji danau di dieu, Lake Minchín, engké aya situ sejen, sarta ahirna iklim dieureunkeun jadi lembab sarta jadi garing sarta haneut, ngahasilkeun uyah datar.

Sigana mah uyah ngandung kira 10 juta ton uyah sarta 25 rébu ton anu sasari unggal taun. Tapi ayeuna uyah sanés ngan ukur anu penting, Uyuni ogé gaduh litium sareng litium penting pisan pikeun batré sadaya alat téknologi urang. Sajaba ti éta, dipaké pikeun calibrate satelit sabab lima kali leuwih hade tinimbang sagara pikeun tujuan anu sarua.

salar ngabogaan ketebalan nu beda-beda antara kirang ti hiji méter sarta sapuluh méter sarta total jerona 120 méter, antara brine jeung leutak. Ieu brine nu ngandung boron, kalium, magnésium, natrium jeung litium, antara séjén.

Tangtosna, éta mangrupikeun salah sahiji tujuan wisata anu paling populér di Bolivia sareng tanpa pandémik kira-kira 300 sarébu jalma ngadatangan éta unggal taun.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)