Lausanne, penting di kota Swiss

Lausanne

Lausanne atanapi Lausanne mangrupikeun kota anu ayana di kanton Vaud diantarana éta modal. Kota ieu luar biasa dicicingan ti saprak IV SM sareng janten kota anu penting di Swiss, anu kalima dina penduduk. Kota ieu dikenal salaku Ibukota Olimpiade, kumargi Komite Olimpiade Internasional aya di ditu. Tapi éta ogé kota anu saé sareng seueur sejarah anu matak dilongok.

Hayu urang tingali sababaraha hal deui hal anu menarik pikeun didatangan di kota Lausanne di Swiss. Di kota ieu urang tiasa ngaraosan alun-alun ageung, sababaraha istana atanapi katedral. Janten urang bakal ningali sababaraha tempat menarik na sareng tempat-tempat anu urang teu tiasa sono.

Katedral Lausanne

Katedral Laussane

La Katedral Lausanne mangrupikeun hal anu paling penting. Éta mangrupikeun katedral gaya Gothic anu éndah anu diwangun di beulah luhur kota, janten katingali ti seueur tempat di kota. Katedral ieu mimiti didirikeun ti mimiti abad ka-XNUMX, sanaos réngsé dina abad ka-XNUMX sareng direnovasi dina abad ka-XNUMX. Aya seueur anu tiasa ditingali di jerona, sabab ngabagéakeun kami portal Montfalcon kalayan inohong abad pertengahan. Di luarna éndah, tapi urang ogé kedah ningalina dina jero. Di jero urang mendakan lingkungan anu langkung ketat sareng anggun, nyorot kolom na jangkung, organ sareng jandela acuk ku kaca kaca patri anu éndah. Éta ogé tiasa naék kana menara na luhur pikeun pandangan kota anu megah.

Kastil St.

Kastil Saint MArie

Ieu kota kuno dimana seueur sejarah tetep aya, hal anu urang parantos tiasa verifikasi sareng katedral na. Tapi kami ogé mendakan istana, salah sahiji anu pangpentingna nyaéta St. Marie, tempatna di beulah kalér kota, caket danau. Kastil ieu ngajantenkeun tempat cicingna uskup sareng diwangun dina abad ka-XNUMX. Dina abad ka-XNUMX, Kanton Vaud didirikeun, anu kota na ibukota, janten kastil ieu janten tempat pamaréntahan kanton. Hijina hukuman nyaéta yén lebet henteu kéngingkeun, janten urang kedah ngawatesan diri pikeun ningali éta ti luar.

Garéja Saint François sareng alun-alun

Laussane

Ieu salah sahiji alun-alun komérsial anu paling hirup sareng paling di kota janten urang pasti bakal ngalangkunganana. Éta ngagaduhan toko, réstoran sareng kafe dimana anjeun tiasa lirén pikeun nyobaan gastronomi kota atanapi balanja. Di dieu anjeun tiasa mendakan coklat khas Swiss anu pikaresepeun. Salaku tambahan, di alun-alun ieu aya deui salah sahiji gedong lambangna, garéja San Fransisco. Mangrupikeun tempat bersejarah anu diwangun dina abad ka tilu belas sanaos parantos ngalaman réana renovasi. Bagian tina sajarah kota anu urang henteu kedah sono.

Les Escaliers du Marché

Tangga Pasar

Di handap ieu mangrupakeun katelah Tangga Pasar. Tangga lawas anu atap kai ieu mangrupikeun salah sahiji juru kota anu paling éndah kusabab pesona na anu hébat sareng sentuhan abad pertengahan. Salaku tambahan, tangga ieu cocog pikeun angkat ti beulah handap ka bagian luhur kota, janten kami pasti bakal nuju ka aranjeunna dina sababaraha waktos. Poto dina waktos ieu kedah.

Alun-alun Palud sareng Aula Kota

Alun-alun Palud

Alun-alun anu saé ieu anu caket ka Plaza de San Fransisco mangrupikeun inti kota di abad ka-XNUMX. Di dieu tempatna balai kota, a gedong lami ti abad ka-XNUMX dina gaya kanton khas. Di tengah alun-alun nyaéta cai mancur kaadilan sareng kami mendakan seueur réstoran sareng kafe. Tempat anu indah pisan anu parantos janten bagian tina kabutuhan kota.

Musium Olimpiade

ieu kota mangrupikeun markas IOC, Komite Olimpiade Internasional, sareng ogé ngagaduhan Museum Olimpiade. Musium ieu aya di kabupaten sisi laut Ouchy sareng di sisi Danau Leman anu saé. Anjeun bakal tiasa diajar langkung seueur ngeunaan kaulinan kasohor ieu ku rupa-rupa obor, medali sareng sajarah. Upami anjeun resep kana Olimpiade anjeun moal sono.

Istana Rumine

Istana Rumine

Disapalih pusat bersejarah sareng di Place de Riponne anjeun bakal mendakan istana ala Renaissance ieu, mangrupikeun barang permata anu sanésna kota Lausanne. Éta mangrupikeun gedong abad ka-XNUMX sareng janten tempat duduk Universitas Lausanne. Éta ngagaduhan sababaraha musium di jero, kalebet Museum of Fine Arts atanapi Museum Arkéologi sareng Sejarah sareng ogé ngagaduhan Perpustakaan Cantonal.

Taman Bourget sareng Danau Jenéwa

Upami urang hoyong uih tina riweuh kota urang tiasa angkat ka danau leman. Di basisir danau ieu kami mendakan jalma-jalma leumpang sareng rohangan anu sepi pisan. Salaku tambahan, urang tiasa angkat ka Parc de Bourget, cadangan anu nawiskeun kami katenangan hébat.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*