Laut Peruvian: Laut Grau

Laut Peruvian

Laut Peruvian

El laut peruvia Mangrupikeun salah sahiji anu paling beunghar di planet ieu. Dua jinis laut aya di dinya, tropis hiji di belah kalér, sareng cai tiis anu ngamandian daérah tengah sareng kidul nagara éta. Cicih seueur sumberdaya sato, dasar laut ngagaduhan sumber mineral sareng énergi anu penting, anu kalolobaanana masih teu dianggo.

Ti saprak 1984, laut Peruvian disebut ogé Laut Grau, salaku upeti ka pelaut pangageungna sareng pahlawan nasional.

Kabeungharan laut Peruvian tiasa dikuatkeun ku 737 spésiés lauk anu nyicingan éta. Diantara ieu, 84 mangrupikeun komérsial, tapi ngan ukur 16 anu dieksploitasi. 800 spésiés moluska, 300 spésiés crustacea sareng 30 mamalia parantos diidentifikasi.

Kabeungharan laut tiis kusabab kaayaanana ayana plankton, organisme sato sareng tutuwuhan mikroskopis anu janten dasar piramida tuangeun di laut. Lauk sapertos teri sareng sardin tuangeunana, sareng terasna, didahar ku lauk, manuk, sareng mamalia laut langkung ageung. Plankton ogé masihan ka laut Peruvian na hue greenish ciri na.

Cai tiis tina Peruvian atanapi Humboldt Ayeuna aranjeunna nguntungkeun pikeun kahirupan di jero cai. Tiisna cai laut Peruvian sacara umum tanggung jawab kana gersangna jalur basisir, sabab éta memicu prosés anu nyata ngirangan curah hujan. Kusabab kitu, pepelakan di pantai Peruvian kentel di lebak, di sababaraha bukit anu ngagaduhan kalembaban tina halimun, sareng di leuweung garing di beulah kalér.

Inpormasi lengkep: Laguna Terkenal di Peru

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*