Legenda Roma

Legenda Roma gaduh akar asal usulna Kota Abadi. Sakumaha anjeun terang, yayasan na nyalira gaduh sajarah legendaris di tukangeunana, éta tina Romulus sareng Remus. Tapi, salaku tambahan, kota anu ngagaduhan seueur sejarah kedah ngagaduhan seueur carita mitos anu sanés anu anjeun bakal resep terang.

Kami moal tiasa ngawartosan anjeun sadayana, tapi kami tiasa mastikeun yén carita anu bakal kami carioskeun mangrupikeun bagian tina legenda Roma anu paling berharga sareng anjeun bakal resep terang aranjeunna. Henteu pikeun nanaon aranjeunna ngandung carita anu aya hubunganana sareng raja munggaran, jeung kaisar hébat ti jaman klasik sareng ku gelap Umur pertengahan ti kota Italia anu saé (didieu urang tinggalkeun anjeun tulisan ngeunaan monumen na). Tapi, henteu kedah silih adu, hayu urang carita carita mitos anu pangsaéna ngeunaan Kota Abadi.

Legenda Roma, ti saprak ngadegna kota

Sakumaha anu parantos kami carioskeun, asal-usulna Roma ngagaduhan latar mitos. Tapi kitu ogé episode anu kasohor di penculikan sabin, hatur nuhun ka kota Romawi kuno anu tumuh dina wengi waktos. Hayu urang angkat sareng sadayana.

Legenda pendirian Roma

Romulus sareng Remus

Romulus sareng Remus kasedot ku ajag wé

Asal mitos Roma mimiti ti abad ka-XNUMX SM. Nanging, legenda Roma ieu dimimitian bahkan langkung tiheula. Ascanio, putra ti Enea, Pahlawan Trojan, diadegkeun di sisi Tiber kota di Alba Longa.

Mangtaun-taun saurna, raja kota ieu ditelepon Nomitor Sareng lanceukna Amulium dethroned anjeunna. Tapi kajahatanana henteu liren di dinya. Janten anu kahiji moal ngagaduhan turunan anu tiasa ngaku tahta, anjeunna maksa putrina, Rea Silvia, janten Vestal, anu meryogikeun anjeunna tetep parawan. Nanging, Amulio jahat henteu ngémutan kahoyong déwa Mars.

Anu ieu nyandung kembar 'Rea reuneuh Romulus sareng Remus. Nanging, nalika aranjeunna dilahirkeun, kusabab sieun yén raja jahat bakal ngabunuh aranjeunna, aranjeunna ditempatkeun dina karinjang sareng ditingalkeun di Walungan Tiber sorangan. Karinjang lumpatna caket pisan ka laut, caket tujuh bukit, dimana éta katingali ku loba. Anjeunna nyalametkeun sareng ngarawat barudak di tempatna di Bukit Palatine dugi aranjeunna dipendakan ku angon, anu nyandak éta ka imahna, dimana aranjeunna diangkat ku pamajikanana.

Salaku jalma déwasa, dua pamuda anu antukna ngaleungitkeun Amronio sareng ngagantikeun Numitor. Tapi anu paling penting pikeun kami pikeun sajarah kami nyaéta Romulus sareng Remus ogé ngadegkeun koloni Alba Longa di sisi walungan éta sorangan, tepatna dimana ajag-ajag anu ngabandungan aranjeunna, sareng pamimpinna dibewarakeun.

Nanging, perdebatan ngeunaan tempat anu pasti dimana kota anyar bakal didamel ngarah janten sengketa tragis antara dua anu bakal dipungkas ku Pupusna Remo di tangan lanceukna sorangan. Numutkeun ka legenda, Romulus janten raja munggaran di Roma. Upami urang merhatoskeun ka sajarawan ti jaman baheula, éta taun 754 SM.

Perkosaan Awéwé Sabine, Legenda Romawi Anu Kawéntar Deui

Perkosaan Awéwé Sabine

Perkosaan Awéwé Sabine

Ogé kana waktos Romulus kagolong carita penculikan awéwé Sabine, salah sahiji legenda Romawi anu paling kawéntar. Konon yén pangadeg kota nampi saha waé ti Lazio salaku warga énggal dina pangeusina.

Nanging, aranjeunna praktis sadayana lalaki, anu ngajantenkeun tumuhna Roma teu mungkin. Romulus teras perhatoskeun putri sabin, Anu cicing di bukit caket dieu di Quirinal sareng anjeunna badé nyulik aranjeunna.

Pikeun ngalakukeunana, anjeunna ngalungkeun pésta ageung sareng ngundang tatangga na. Nalika Sabines cekap kagum ku anggur, anjeunna nyulik putri-putri aranjeunna sareng nyandak aranjeunna ka Roma. Tapi carita na henteu bérés waé.

Samentawis waktos éta, anjeunna parantos angkat ka paréntah kota Tarpeia, anu bogoh ka Raja Latinos. Nalika aranjeunna nyatakeun perang ka Roma saatos nyulik putri-putri aranjeunna, mojang éta nyieun pakta sareng raja yén anjeunna bakal nunjukkeun jalan rahasia ka kota upami anjeunna masihan naon anu dipiboga dina panangan kénca na salaku bursa. Anjeunna ngarujuk kana pinggel emas, tapi, nalika urang Sabin terang aksés anu disumputkeun na ka Roma, raja maréntahkeun prajuritna pikeun ngaremuk Tarpeii ku tamengna, dimuat tepat dina panangan kénca na.

Nanging, akhir carita ieu ngagaduhan varian anu sanés. Éta nyatakeun yén urang Romawi, sadar kana pengkhianatan awéwé ngora éta, ngalungkeun anjeunna tina gawir anu, persis ti saprak éta, disebat Tarpeya batu.

Tungtungna, aya bentrok antara Sabines sareng Romawi. Atanapi, tibatan, éta henteu kajantenan kusabab budak awéwé anu diculik nangtung diantara duanana tentara pikeun ngeureunkeun tarung. Upami urang Romawi unggul, aranjeunna bakal kaleungitan kolot sareng lanceukna, sedengkeun upami urang Sabin menang, aranjeunna bakal ditingalkeun tanpa salaki. Maka, perdamaian ditandatanganan antara kadua kota.

Jalan Mazzamurelli

Via de los Mazzamurelli

Mazzamurelli Street, tempat kajadian legénda Roma anu sanés

Upami anjeun nganjang ka Trastevere Roman, anjeun bakal mendakan jalan alit anu, mimitian ti garéja St. Chrysogonus, ngahontal nepi éta San Gallicano. Gang ieu anu tina si Mazamurelli. Tapi saha mahluk ieu anu bahkan gaduh jalan di Roma dingaranan?

Urang tiasa ngaidentipikasi aranjeunna sareng barudak leutik éta jenius bangor éta mangrupikeun bagian tina sadaya mitologi dunya. Aranjeunna bakal janten jinis elf anu resep ngalakukeun trik saeutik pikeun anu ngalangkung sareng, tangtosna, jalma-jalma anu cicing di jalan éta.

Nyatana, salah sahiji carita anu ngawangun legenda ieu nyatakeun yén aya cicing saurang lalaki anu ngagaduhan reputasi salaku tukang sihir pikeun ningali mahluk gaib. Imah jalma ieu masih dilestarikan di jalan sareng cenah angker.

Nanging, henteu sadayana henteu saé dibanding mazzamurelli. Pikeun narator sanés legenda Roma ieu, aranjeunna mangrupikeun mahluk anu manpaat anu didédikasikeun pikeun nangtayungan tatangga jalan anu namina namina.

Castel Sant'Angelo, pamandangan seueur legenda Roma

Puri Sant'Angelo

Castel Sant'Angelo

Salaku tambahan kana salah sahiji monumen anu paling penting di Kota Abadi, Castel Sant'Angelo gaduh seueur legenda. Diwangun janten Mausoleum Kaisar Hadrian, ngagaduhan sejarah ampir dua rebu taun. Éta moal kaget anjeun, ku sabab, éta parantos janten adegan seueur carita legendaris.

Anu paling populér diantarana nyaéta anu namina namina. Kami dina taun 590 jaman urang. Epidem wabah anu dahsyat parantos nyerang Roma sareng paus Gregory anu Ageung ngatur prosesi. Nalika éta caket benteng, éta muncul di luhur éta hiji malaikat yén anjeunna aya dina pananganna pedang pikeun ngumumkeun tungtung wabah éta.

Kusabab kitu, henteu ngan ukur istana anu disebat de Sant'Angelo, tapi salian ti éta, sosok malaékat diwangun di luhur na, saatos ngalaman sababaraha réparasi, anjeun masih tiasa ningali ayeuna.

The Passetto di Borgo

Passetto di Borgo

Passetto di Borgo, salah sahiji adegan seueur legenda Roma

Kami henteu jauh tina konstruksi sateuacana pikeun mendakan deui poin Romawi anu pinuh ku legenda sareng carita mitos. Wétan passetto atanapi jalur pinding ngagabung, tepatna, istana Sant'Angelo sareng Vatikan.

Éta ampir satengah mil, tapi éta parantos janten tempat kajadian sagala rupa kentang bocor sareng pendeta sanésna anu milari nyumput dina waktos perang sareng rampog. Nanging, legenda éta nyarios yén saha waé anu nyebrang kana tujuh puluh kali bakal ningali sadaya masalahna réngsé.

Janten legendaris nyaéta carita passetto di Borgo anu parantos muncul dina sababaraha pilem, serial tipi komo gim video.

Pulo Tiber

Pulo Tiber

Pulo Tiber

Kami ngarengsekeun wisata ngeunaan legenda Roma di pulau ieu, anu anjeun masih tiasa tingali ayeuna di tengah-tengah Tiber. Bentukna sapertos parahu sareng bieu 270 méter panjangna sareng 70 méterna lega. Nanging, éta parantos dijantenkeun carita mitos ti saprak jaman baheula.

Nyatana, aranjeunna mangaruhan penampilanana sorangan. Disebutkeun yén raja panungtung Roma, Tarquinius anu Luhung, dialungkeun ka walungan ku sasama wargi nyalira. Anjeunna mangrupikeun jalma korup anu bahkan nyolong gandumna. Henteu lami saatos kajadian ieu, pulau mimiti muncul sareng urang Romawi nganggap yén éta asalna berkat sédimén akumulasi di sakitar awak raja, bagian anu saéna nyaéta, tepatna, gandum anu dipalingna.

Pikeun sadayana ieu, Tiberina sok diabur sieun diantara warga nagara Roma. Ieu lumangsung sababaraha abad dugi, nalika wabah bala, a oray (simbol ubar) anu mungkas panyakit. Salaku hatur nuhun, bangsa Romawi ngawangun kuil pikeun ngahargaan ka Aesculapius di Pulo Jawa sareng lirén sieun nganjang ka dinya. Kami ngingetan yén inohong ieu justru déwa Romawi ubar.

Kasimpulanana, kami parantos ngawartosan anjeun sababaraha anu pang populerna legenda Roma. Nanging, kota anu umurna sepuh ieu kedah seueur anu sanés. Diantara jalma-jalma anu tetep dina pipa sareng panginten kami bakal nyaritakeun anjeun dina tulisan anu sanés nyaéta anu ngarujuk Kaisar Nero sareng Basilika Santa Maria del Pueblo, Anu salah sahiji Dioscuri Castor sareng Pollux, anu tina Sungut Kaleresan atanapi seueur anu gaduh protagonis hercules.

 

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*