Legenda Galicia

Legenda Galicia ngabales idiosyncrasy hiji daérah kalayan ratusan taun sajarah. Iklim anu poek sareng hujan, basisirna kasar sareng lebak na lebak leuweung anu jero ogé ngajentulkeun penampilan carita mitos sareng muram.

Kusabab kitu, sanés kabeneran Galicia mangrupikeun tempat anu pinuh ku carita legendaris. Sababaraha gaduh akar dina halimun waktos sareng, panasaran, aya hubunganana sareng carita anu sami lahir di Éropa tengah sareng kalér. Anu sanésna, di sisi sanésna, asli asli sareng ngaréspon anu murni mitologi karuhun. Upami anjeun resep dunya mitos, kami ngajak anjeun pikeun teraskeun maca, sabab kami bakal nyaritakeun sababaraha legenda Galicia anu paling aneh sareng terkenal.

Legenda Galicia: Warisan lisan anu luar biasa

Seueur legenda Galicia anu tetep dugi ka ayeuna parantos tahan waktos berkat anu luar biasa tradisi lisan tina lahan éta. Kusabab seueur anu asalna tina budaya populér ditepikeun ti generasi ka generasi ngalangkungan carita anu dicarioskeun dina wengi-wengi tiis di handapeun seuneu. Tapi, tanpa aya waktos, urang badé nyaritakeun ngeunaan sababaraha legenda ieu.

Perusahaan Suci

Santa Compaña

Perusahaan Suci

Meureun ieu, dina waktos anu sasarengan, legenda Galicia pang populerna sareng anu paling teras-terasan di lima buana. Sacara gurat badag, éta nyatakeun yén prosesi mayit ngalangkungan bumi Galicia dina waktos wengi pikeun ngingetkeun ngeunaan maot ka payun. Di payuneun prosesi anu pikasieuneun sapertos kitu disebut spéktrum anu langkung ageung Stade sareng sing saha waé anu ningali éta kedah nuturkeunana ku candlestick sareng panci.

Sakumaha anu parantos kami béjakeun ka anjeun, legenda ieu aya hubunganana di bagian sanés Éropa. Salaku conto, éta parantos dikaitkeun sareng Ngaburu liar o Mesnie hellequin tina tanah Jérman. Tapi urang henteu kedah jauh-jauh teuing. Dongéng anu sami aya dina mitologi semén anu sanés. Salaku conto, urang tiasa nyebatkeun Géstia di Asturias, éta Sieun di Castile na  éta Corteju dina Extremadura sareng carita sanés di tempat anu béda-béda.

Di sisi anu sanésna, sapertos legenda horor anu saé pantes uyahna, anu ieu ogé ngagaduhan cara pikeun méréskeun pangaruh ningali Santa Compaña. Di antara aranjeunna, bentukna silang dina sababaraha cara, gambar bunderan dina taneuh sareng lebet kana jero bari ngalangkung atanapi nincak léngkah kapal pesiar.

Kosta da Morte, sumur tina legenda

Costa da Morte

The Costa da Morte

Sakumaha anjeun terang, di belah kalér-kulon Galicia nyaéta Costa da Morte o Costa de la Muerte, hiji daérah anu namina nyalira parantos nginpokeun diri pikeun ayana legenda. Anu mimiti aya ti jaman Romawi, sabab nganggap yén éta tandana finis terrae, nyaéta, tungtung bumi.

Di dinya lautan dimimitian sareng, numutkeun kapercayaan Romawi, jalma anu lebet di dinya ditelan, tiasa ku cai nyalira, atanapi ku mahluk anu pikasieuneun. Sateuacanna, urang Kelt ngalakukeun ibadah matahari di éta nagri.

Tapi kanyataanana nyaéta liar ti basisir sareng kakuatan Atlantik anu ngamuk parantos nyababkeun seueur kapal karam. Sareng ieu mangrupikeun tempat pembibitan anu sampurna pikeun legénda. Diantarana, kota-kota mitos Purba anu dikubur di sisi cai, batu-batu anu ajaib atanapi anu suci anu nyageurkeun meigallo (panon jahat).

Munara Hercules

Tower of Hercules

Munara Hercules

Éta hiji-hijina mercusuar ti jaman Romawi anu tetep nangtung. Ku alatan éta, éta gaduh dua rébu taun sajarah. Sakumaha anjeun bakal ngartos, logis yén seueur legenda sareng carita mitologis parantos dikembangkeun di sakitar menara.

Anu paling populér nyaéta anu nyicingan Brigantium atanapi Breogan aranjeunna hirup di teror buta Geryon, Anu nungtut sagala rupa upeti, kalebet murangkalihna. Nyanghareupan teu mungkin éléh anjeunna, aranjeunna nyungkeun bantosan hercules, Anu nangtang anjeunna ka perang tanding sareng ngéléhkeun anjeunna saatos bentrokan getih.

Maka pahlawanna ngubur Geryon sareng, ngalangkungan kuburanana, naékkeun menara anu dinobatkeun ku obor. Dekat pisan, salaku tambahan, anjeunna nyiptakeun kota sareng, salaku awéwé munggaran anu sumping ka kota éta disebut Cruña, Hercules namina kampung énggal saatos La Coruà ± a.

Legenda anu sanés ngeunaan menara Hercules nyarios yén di tempat dimana Munara Breogán. Ieu bakal janten raja Galicia legendaris anu muncul dina mitologi Irlandia, khususna dina Lebor Gábála Érenn o Buku Nalukkeun Irlandia.

Numutkeun ka legenda, Breogán bakal ngangkat menara ieu sareng, ti luhur na, murangkalihna tiasa ningali bumi anu héjo. Hoyong pendak sareng anjeunna, aranjeunna naék sareng sumping di Irlandia. Nyatana, di handapeun Menara Hercules anjeun tiasa ningali dinten ayeuna patung arca pikeun raja legendaris, salah sahiji tokoh hébat mitologi Galicia.

Makuta seuneu, legenda abad pertengahan kejem

Monforte de Lemos

Kastil Monforte de Lemos

Monforte de Lemos éta mangrupikeun salah sahiji kota anu paling monumental di Galicia. Salah sahiji legenda na tepat nyarios yén antara bénténg kota sareng Biara Benedictine di San Vicente del Pino aya jalan rahasia bawah tanah.

Salah sahiji waktos éta Cacah Lemos Anjeunna teu aya di istana pikeun minuhan sababaraha komisi ti raja, biara biara nyandak kauntungan tina jalan pikeun nganjang ka putri bangsawan, anu anjeunna ngamimitian hubungan.

Nalika balik deui, lalaki ti Lemos mendakan teras ngajak imam tuang. Tapi dina waktos tuang, tibatan dessert, anjeunna nyayogikeun anjeunna makuta beusi panas-beureum, ditunda dina sirahna, sareng maot. Masih ayeuna, di gigireun font baptis garéja biara, anjeun tiasa ningali makam abbot musibah, anu namina Diego Garcia.

Garéja Santa María de Castrelos sareng legenda panday

Santa Maria de Castrelos

Garéja Santa María de Castrelos

Legenda nyatakeun yén di kota Vigo di Castrelos manehna cicing panday anu kuring resep pisan awéwé ngora. Anjeunna parantos sepuh sareng éta pertama kalina kajantenan ka anjeunna. Anjeunna mutuskeun teras mikeun permata anu hébat, tapi mojang éta nolak.

Kalayan kaputusanana leungit, anjeunna milih nyulik anjeunna sareng ngonci dina smithy na. Nanging, awéwé ngora éta nyungkeun anjeunna ngantunkeun anjeunna angkat ka massal unggal dinten. Kusabab garéja aya di payuneun bengkel na, lalaki éta ditampi.

Najan kitu, meiga anjeunna nganjang ka panday pikeun ngumumkeun yén anjeunna bakal gancang maot sareng anu kakasihna bakal nikah ka lalaki anu langkung ngora tibatan dirina. Buta ku amarah, anjeunna nyokot beusi panas sareng angkat ka garéja pikeun ngarusak wajah budak awéwé éta. Nanging, Gusti anjeunna ngagaduhan rencana anu sanés. Gancang, anjeunna meungpeuk panto lebet ka kuil pikeun ngajagi. Anjeun masih tiasa ningali rupa kidul garéja ayeuna sareng na panto bata.

San Andrés de Teixido

San Andrés de Teixido

Garéja San Andrés de Teixido

Paroki leutik ieu di kota Coruña di Cedeira Éta ngagaduhan padepokan anu tujuanana ziarah. Diantara penduduk asli daérah éta paribasa populér «Ka San Andrés de Teixido nya éta jalanna atanapi anu sanés de vivo» sareng ngaréspon legenda panasaran.

Éta nyatakeun éta Saint Andrew Abdi sirik Santiago, anu parantos janten obyek ziarah. Anjeunna ngadamel keluhan na ka Gusti, Anu kajurung ku sedihna. Janten anjeunna jangji ka anjeunna yén sadaya jalma fana bakal angkat ka prosesi ka tempat suci na sareng sing saha waé anu henteu hirup, bakal ngalakukeun éta saatos anjeunna pupus, ogé dijantenkeun deui sato.

Varian tina legenda ieu nyarios yén San Andrés karam ku kapal na di basisir ieu sareng kapal éta dirobih janten batu anu dinten ieu ngawangun pulau alit di basisir Cedeira anu spektakuler. Janten matak ngareuwaskeun kapal karam anu Gusti jangji ka santo yén anjeunna bakal didatangan di padepokan ku sadaya manusa.

Guha Raja Cintolo

Pandangan guha Raja CIntolo

Guha Raja Cintolo

Kami bakal ngalengkepan perjalanan urang ngalangkungan legenda Galicia sareng anu ieu anu kalebet raja anu hadé, putri ngora, tukang sihir jahat anu ngalaksanakeun mantra anu pikasieuneun sareng budak lalaki di bandung.

Gua King Cintolo anu panggedéna di Galicia, kalayan panjangna langkung ti 6 méter. Éta lengkep Mariña Lucense, khususna di paroki Sombong. Nya, numutkeun legenda, di jaman kuno, daérah éta makmur karajaan Bría anu rajana éta Sabuk.

Dina waktos éta, anjeunna kagungan putri anu geulis namina Xila anu jero bogoh ka si jajaka Uxío, Anu pakait sareng anjeunna. Sanaos anjeunna henteu mulya, kawinan antara duaan parantos disatujuan nalika tukang sihir anu kuat Manilan Anjeunna ngancam raja ku nyiptakeun mantra anu bakal ngeureunkeun karajaanna upami anjeunna henteu nyerahkeun Xila salaku istrina.

Tapi Uxío henteu daék ngantepkeun sareng maéhan tukang sihir éta. Nanging, anjeunna parantos nyiapkeun mantra na, nalika kakasih anu gagah balik deui ka Bría, anjeunna parantos ngaleungit. Di tempat anu pernahna, anjeunna ngan ukur mendakan sungut guha. Putus asa, anjeunna lebet ka dinya pikeun milari kakasihna sareng henteu kaluar deui.

Kasimpulanana, kami parantos ngawartosan sababaraha hal éta legenda Galicia Langkung populér. Tapi aya seueur anu sanés anu bakal kami tinggalkeun, panginten, pikeun tulisan anu sanés. Diantarana, éta tina pondasi Pontevedra, éta tina gunung paralaia, éta tina kaajaiban Bouzas atanapi anu tina Gunung Pindo. Sagala anu aya di sakuriling Galicia magis sareng pikabungaheun, janten upami anjeun tiasa, tong kantun kasempetan kabur ka sababaraha tempat anu parantos kami sebatkeun sareng nikmati kaéndahan wisata désa di daérah éta.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*