Legenda Seville

Seville mangrupikeun tujuan anu idéal pikeun anu mikaresep budaya, sajaba ti éta henteu aya tungtungna rencana anjeun tiasa ngalakukeun di kota, carita sareng legenda na seueur sakumaha aranjeunna geulis tur héran. Catet yén asal usulna sahenteuna ka kota Romawi tina Hispalis Diadegkeun ku Julius Caesar dina abad ka-XNUMX SM.

Saolah-olah éta henteu cekap, kota Andalusian nampi kakuatan anu ageung pisan dina jaman abad pertengahan, nalika éta diopopulasi deui ku aristokrat Castilian saatos diaku deui ku Ferdinand III the Saint taun 1248. Sareng langkungna deui dina jaman Austrias, nalika janten palabuan komersial munggaran sareng Dunya Anyar sareng pusat ékonomi kaisar Spanyol. Sejarah anu beunghar sapertos kitu kedah nyababkeun seueur carita mitos. Maka, upami anjeun hoyong terang legenda Seville, urang badé nyarioskeun sababaraha hal anu paling dipikaresep.

Carita ngeunaan Susona anu geulis

Kaliwat anu telenges di kota muncul dina carita ieu anu mangrupikeun bagian tina legenda Seville. Deui dina Abad Pertengahan, aya serangan di kuartal Yahudi Seville sareng, salaku réspon, urang Yahudi konspirasi sareng Moors pikeun ngawasa kota.

Pikeun ngatur rencana, aranjeunna pendak di bumi bankir Diego Susón, Anu putrina kasohor ku kageulisanana di sapanjang daérah. Éta disauran Susana Ben Susón sareng anjeunna parantos lebet hubungan rusiah sareng saurang lalaki Kristen ngora.

Kusabab konspirasi ieu ditetepkeun di imahna, anjeunna terang heula naon anu bakal diwangun. Rencana éta pikeun ngabunuh aristokrat utama kota. Sareng anjeunna, kasieunan pikeun kahirupan kakasihna, angkat nyarios naon anu aya. Anjeunna henteu sadar yén, ku ngalakukeun éta, anjeunna ngabahayakeun kulawargana sareng sadaya urang Yahudi Sevillian.

Anu alus henteu lami-lami ngingetkeun otoritas konspirasi, anu maréntahkeun ditéwak para pamimpin plot, kaasup ramana Susona. Aranjeunna digantung sababaraha dinten di Tablada, tempat penjahat paling parah di kota dieksekusi.

Susona

Susona diwakilan dina ubin di taman María Luisa di Seville

Awéwé ngora ditampik ku jalma-jalma na, anu nganggap anjeunna hianat, sareng ogé ku lalaki anu anjeunna hubungan. Sareng, ti dieu, legenda nawiskeun dua versi. Numutkeun ka anu tiheula, anjeunna naros ka archpriest of the katedral, Reginaldo of Toledo, Anu ngabebaskeun anjeunna sareng campur janten anjeunna pensiunan ka biara. Di sisi anu sanésna, anu kadua nyarios yén anjeunna ngagaduhan dua murangkalih sareng uskup sareng, saatos ditolak ku anjeunna, anjeunna janten kakasih pangusaha Sevillian.

Nanging, legénda hasil ngahijikeun deui dina tungtung na. Nalika Susona maot, wasiatna dibuka. Anjeunna nyarios yén anjeunna hoyong éta sirahna diteureuy teras disimpen dina panto imahna salaku kasaksian kasangsaraan na. Anjeun masih tiasa ningali ayeuna, upami ngalangkungan éta jalan maot, Kotak kalayan tangkorak anu pastina janten bumi Susona. Nyatana, jalur éta ogé dipikaterang ku nami mojang.

Doña María Coronel sareng minyak anu ngagolak

Legenda ieu ti Seville ngagaduhan seueur bahan tina sinétron, khususna cinta sareng kahoyong dendam. Salaku tambahan, éta nyandak urang ka waktos resonquest kota. Ibu Maria Coronel Anjeunna putri awéwé Kastil ti Bapak Alfonso Fernández Coronel, anu ngadukung Alfonso XI ti Castile. Anjeunna ogé nikah don Juan de la Cerda, anu dina gilirannana militér diantara pembela putrana, Henry II, nalika nyanghareupan lanceuk na Pedro I pikeun ngagentos tahta.

Kusabab kitu, anu terakhir ngabunuh Don Juan de la Cerda sareng nyita sadaya hartana, nyésakeun randa na dina karusakan. Pedro kuring henteu terang anjeunna sacara pribadi, tapi nalika anjeunna ningali anjeunna, anjeunna bogoh ka manehna. Nanging, Doña María Coronel henteu daék hubungan sareng jalma anu maréntahkeun rajapati salakina sareng lebet ka biara Sevillian Santa Clara.

Sanaos kitu anjeunna henteu kéngingkeun Pedro I, anu disebat ogé "Kejam," pikeun nyerah usahaana pikeun ngajantenkeun anjeunna salaku selir. Dugi ka hiji dinten, bosen sareng stalker regal na, anjeunna lebet ka dapur biara sareng minyak golak dituang peuntas raray pikeun ngarusak éta. Ku cara kieu anjeunna berhasil nyandak Pedro I ninggalkeun dirina nyalira.

Biara Santa Inés

Biara Santa Inés

Anjeunna masih tiasa nyaksian pupusna raja ku tangan lanceukna lanceukna Enrique II, anu ngabalikeun harta anu dirampas ti sadulur Coronel kusabab tetep satia kana tujuanana. Ku kituna, dua awéwé ieu tiasa mendakan biara Santa Inés di karaton anu tadina janten ramana. Abbess anu munggaran nyaéta, tepatna, Doña María Coronel, anu maot sakitar 1411.

Kapala Raja Pedro I, tokoh anu kawéntar dina legenda Seville

Justru raja Castilian kejem ogé dibéntangan dina seueur legenda sanésna Seville. Salaku conto, salah sahiji anu kami bade nyaritakeun ka anjeun. Salila salah sahiji rambutan wengi na ngalangkungan kota, Pedro pendak sareng Cacah putra Niebla, kulawarga anu ngadukung Henry II, sapertos urang nyaritakeun adi lanceukna. Pedang henteu lami kaluarna sareng Kejahit ngabunuh anu séjén.

Nanging, tandingna hudang hiji awéwé kolot yén anjeunna ngintip sareng lampu sareng, kasieunan nalika anjeunna terang yén rajapati éta, balik deui pikeun cicingeun di imahna, henteu kedah turun lampu anu anjeunna bawa ka bumi. Pedro munafik jangji kulawarga korban éta Kuring bakal neukteuk sirah anu kalepatan pupusna sareng ngalaanana di tempat umum.

Nyaho yén anjeunna parantos ditingali ku awéwé sepuh, anjeunna nyauran anjeunna ka payuneunana pikeun naroskeun idéntitas penjahat éta. Awéwé éta nempatkeun eunteung di payuneun raja sareng nyarios "anjeun gaduh tukang bunuh didinya." Teras Don Pedro dipotong sirahna salah sahiji patung marmer yén aranjeunna hormat ka anjeunna sareng anjeunna ditempatkeun dina ceruk kai. Anjeunna ogé maréntahkeun kotak éta ditingalkeun di jalan anu sami dimana kajadian kekerasan éta kajantenan, tapi éta henteu kedah dibuka dugi ka maotna nyalira.

Malah dinten ayeuna anjeun tiasa ningali éta bust di jalan disebut, tepatna, Kapala Raja Don Pedro. Sareng, pikeun émut kanyataan legendaris ieu, anu sabalikna, dimana cicing saksi, disebut Jalan Candil.

Kapala Raja Don Pedro

Kapala Raja Don Pedro

Lalaki batu

Kami teraskeun dina Abad Pertengahan ngobrolkeun legenda Seville anu sanés ieu. Éta nyaritakeun yén, dina abad ka-XNUMX, aya warung makan dina Jalan Rupa Alus, milik lingkungan tina San Lorenzo, dimana jalma sagala rupa lirén.

Janten, éta kabiasaan yén, sapertos Sakramen Rahayu, jalma-jalma tuur. Nalika réréncangan rerencangan di palang bar nguping anjeunna ngadeukeutan, aranjeunna kaluar sareng tuur nalika prosesi lulus. Sadayana kecuali hiji. Teleponna Mateo «el Rubio» anjeunna hoyong janten protagonis sareng, nuduh babaturanana janten berkah, nyarios pisan yén anjeunna henteu tuur.

Pas dina waktos éta, a sinar ilahi murag dina sial si Mateo ngarobah awakna kana batu. Malah dinten ayeuna anjeun tiasa ningali batang lalaki dina matéri anu dipakena ku jalanna waktos di jalan Buen Rostro, anu ti saprak harita disebat, tepatna, Lalaki batu.

Sejarah anak anjing, klasik di antara legenda Seville

Upami anjeun parantos ngalongok kota Andalusia, anjeun bakal terang pisan pentingna pikeun pangeusina Anjing Triana, Ngaran anu aranjeunna populérna ngabaptis dina Kristus tina Kadaluarsa. Unggal Minggu Suci duduluranna nyandak anjeunna kaluar di prosesi ti basilika na dikurilingan ku suasana anu impose.

Maka, urang moal ngareureuwas, ku sabab, di antara legenda Seville aya sababaraha anu ngagaduhan tokoh ieu salaku protagonis. Salah sahiji anu pang populerna nyaéta anu kami bade nyaritakeun ngeunaan ieu di handap.

Éta nyebatkeun yén budak lalaki gipsi namina tepat Anak anjing Kuring ngalangkungan jambatan Barcas unggal dinten ti Triana, teras ka pinggiran kota, dugi ka Seville. Salah sahiji jalma anu ningali anjeunna ngalakukeun wisata éta mimiti curiga éta anjeunna badé nganjang ka istrina nyalira. Nyaéta, anjeunna ngalaman hubungan kadagingan sareng anjeunna.

Anak anjing

Al Masih Kadaluarsa, katelah "anak anjing"

Dina hiji dinten, anjeunna ngantosan anjeunna ku penjualan Vela sareng nyuduk anjeunna tujuh kali. Sababaraha jalma sumping kana jeritan budak lalaki éta sareng teu tiasa nyingkahan serangan éta. Diantarana waé tukang ngukir Fransisk Ruiz Gijón, anu tungtungna bakal janten panulis inohong Kristus anu kadaluarsa.

Dicarioskeun yén anjeunna, kaget ku nyeri jajaka éta, diideuan ku pameunteu na pikeun ngempelkeun Kristus anu kawéntar. Ku jalan kitu, anjeunna henteu badé didatangan pamajikan rajapati éta, tapi sadulur anu teu aya anu terang janten rapatna rahasia.

Legenda Calle Sierpes

Jalan pusat ieu mangrupikeun salah sahiji anu kawéntar di Seville, tapi henteu sadaya padumuk kota terang alesan pikeun namina, anu ogé kusabab legenda Seville. Aranjeunna nyarios yén, balik ka abad ka-XNUMX, dina naon anu disebatna Espalderos jalan Barudak mimiti ngaleungit tanpa alesan.

Aranjeunna henteu nguping deui sareng kaayaan dramatis ieu nyababkeun panik di antara penduduk daérah. Bupati Seville harita, Alfonso de Cárdenas, henteu terang naon anu kedah dilakukeun. Dugi ka tahanan nawiskeun pikeun méréskeun misteri pikeun ngagentos kabébasanana.

.Ta Melchor de Quintana sareng anjeunna di panjara kusabab parantos ngiringan pemberontakan ngalawan raja. Bupati nampi teras éta jalma anu dikutuk ngarahkeun anjeunna ka tempat anu aya oray badag panjangna sakitar dua puluh suku. Éta ngagaduhan keris dina éta sareng éta maot. Éta Melchior dirina anu nyanghareupan anjeunna sareng maéhan anjeunna.

Jalan Sierpes

Jalan Sierpes

Oray atanapi oray dipamerkeun di Calle Espalderos pikeun ngayakinkeun deui pangeusina. Konon aranjeunna sumping ningali éta ti sadaya lingkungan kota sareng, ti saprak éta, jalan disebatna tina Sierpes.

Kasimpulanana, kami parantos nunjukkeun anjeun legenda paling populér di Seville. Aya seueur anu sanés sapertos ieu Kristus tina Kakuatan Ageung, anu tina Santa Perpustakaan atanapi anu ti Saints Justa sareng Rufina. Tapi carita-carita ieu bakal ditingalkeun pikeun waktos anu sanés. Upami anjeun aya di kota, terasrasakeun. Kami tinggalkeun anjeun dina tautan ieu daptar kalayan wisata anu tiasa anjeun laksanakeun ti Seville bisi anjeun boga waktu pikeun ngajalajah sakurilingna, anjeun moal kuciwa!

 

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*