Liburan di Fiji, liburan di surga

Upami anjeun resep pantai sareng anjeun salah saurang turis anu henteu nyayogikeun liburan anu sanés sisi laut, ku matahari sareng keusik teras ... naha anjeun nyobian Kapuloan Fiji? Leres, aranjeunna henteu caket tapi perjalanan éta pantes waé.

Pulo-pulo ngawangun républik insular sareng di Oséania, éta mangrupikeun ukuran perkawis Slovenia sareng sapertos anu anjeun tiasa tingali dina pos ieu sareng poto-poto anu ngiringan, aranjeunna sesah hilap. Leuweung, laut pirus, panas, batu karang, bakau keusik bodas sareng hotél méwah tapi ogé pikeun ransel. Pikeun ngarambat!

Kapuloan Fiji

Fiji dasarna diwangun ku dua pulau utama, Viti Levu sareng Vanua Levu, sareng sababaraha pulau alit sanésna sapertos Koro, Kadavu, Gau sareng Taveuni. Sacara umum éta mangrupikeun pulau vulkanik sareng upami urang langkung khusus di tempatna di dunya urang bakal nyarios yén éta mangrupikeun pulau-pulau anu kalebet kana kelompok Mélanesia sareng dipendakan caket Tonga sareng Vanuatu.

putera pulau pagunungan, kalayan puncak langkung ti 900 méter jangkungna sareng sababaraha dataran anu subur. Ogé gaduh bakau, leuweung, terumbu karang handapeun cai sareng flora sareng fauna anu beunghar. Sadayana sumebar berkat iklim lembab anu marentah sanaos panasna henteu kaleuleuwihi pisan. Bulan anu paling kerén nyaéta ti bulan Mei dugi ka Nopémber kalayan suhu antara 19 sareng 29 ºC sareng antara Désémber sareng April ngitung antara 22 sareng 33 C.

Disarankeun jauh-jauh ti usum hujan, antara Juni dugi ka Oktober. Katuhu dina usum panas Éropa! Ngamangpaatkeun! Sababaraha data deui? Pantes nyarios éta kapuloan bébas tina malaria, muriang konéng atanapi panyakit tropis anu sanés. Untung! Di sisi sanésna, di dieu jalma-jalma saderhana sareng tradisional, janten henteu seueur di hotél tapi upami anjeun ngumbara ka hiji désa, cobi sopan.

Mata uangna nyaéta Dollar Fiji kalayan tagihan 5, 10, 20, 50 sareng 100 sareng sababaraha koin. Bank dibuka jam 9:30 enjing sareng nutup jam 4 sonten sanaos aya agén penukaran artos anu damel 24 jam sadinten di bandara Nadi. Ayeuna nyaéta 240 volt, dina 50 Hz. Colokkeun na 3-prong sami sareng anu dianggo di Australia.

Kumaha carana nepi ka Fiji sareng kumaha ngurilingan

Ku pesawat ti mana waé bagian dunya. Ti Los Angeles aya 10 jam hiber, contona. Bandara internasional nyaéta Bandara Nadi sareng éta aya di Pulo Viti Levu. Nalika anjeun sumping sacara otomatis a visa opat bulan validitas, sanaos ampir umum, sok disarankeun pikeun parios yén nagara anjeun aya dina daptar éta, jelas.

Sakali ka dieu ngurilingan gampang sareng murah. Pulo utama ngagaduhan barang anu saé jaringan beus sareng ngalih antara pulau ferry dipaké. Aya ogé taksi sareng anjeun tiasa nyéwa mobil pikeun ngajajah sahenteuna dua pulau panggedéna, anu mangrupikeun 90% jaringan jalan. Di sagigireun ferry ogé aya anu leutik pesawat atanapi kapal angkat ka sareng pulau-pulau sakitar.

Aya ogé dua maskapai domestik anu ngoperasikeun antara pulau anu paling penting bahkan gaduh jasa ka pulau anu langkung jauh sanés sanaos aranjeunna kirang sering. Upami anjeun resep pelayaran anjeun tiasa ngajakan hiji waé pikeun ngantep éta nyandak anjeun. Dina halaman wéb pariwisata anjeun ngagaduhan sadayana inpormasi ieu sareng éta lengkep.

Hal-hal anu kedah dilakukeun di Fiji

Anjeun bakal ngalebetkeun Fiji ngalangkungan bandara Nadi di kota anu sami nami na aya di basisir kulon Pulo Jawa Viti levu. Aya seueur hotél di dieu sareng anjeun tiasa ngajadwalkeun sésa perjalanan anjeun saatos ngurilingan éta.

Seueur wisatawan biasana luncat ka Pulo Denarau, ayana di payuneun basisir, a Resort pulau kumplit anu nyambung ka pulau utami ku tanggul pondok. Antara Nadi sareng Denarau aya bieu 10 kilométer sareng pulau éta ngandung teu langkung sareng teu kirang ti dalapan resor ageung, pantai éndah sareng lapangan golf 18-hole.

Kolam renang, réstoran kualitas internasional, toko, wisata alam sareng naon waé anu dipikahoyong wisatawan. Anjeun tiasa sumping nganggo taksi atanapi ngamangpaatkeun jasa transportasi hotél sareng ti dieu anjeun ogé tiasa ngaluncatan Mamanuca atanapi Kapuloan Yasawa kalayan kapal pesiar sareng feri anu dioperasikeun unggal dinten.

nu Kapuloan Mamanuca Éta mangrupikeun gugus pulau anu caket ka Bandara Nadi sareng aranjeunna mangrupikeun kartu pos pangsaéna Fiji: cai pirus, pantai bodas, tangkal korma sareng kalapa. Upami anjeun resep olahraga cai mangrupikeun tempat anu saé ogé sami upami milik anjeun scuba diving sareng snorkelling. Di dieu aya akomodasi sagala rupa, ti panginepan ka tempat-tempat pikeun tukang ransel anu ngan ukur hoyong surfing.

Kalér ti Mamanucas nyaéta Kapuloan Yasawa, tujuan henteu aya toko atanapi bank, hal anu langkung tangguh sareng jauh tina peradaban. Sakali kapuloan ieu ngan ukur tiasa diaksés pikeun kapal pesiar sareng teu aya anu tiasa cicing tapi ku program anu saé ekowisata dipromosikeun ku pamaréntah anu parantos robih sareng sadayana tiasa ngaraosan pantai na anu hébat.

Sanaos aya sababaraha tempat mewah di dieu ayeuna mah tujuan ieu langkung saderhana, idéal pikeun backpackers sabab aya akomodasi anu langsung dikelola ku masarakat lokal.

Yasawa populér pikeun didamel snorkel, balayar, kayak, ngojay, lauk, nganjang ka kampung, atanapi grill. Di beulah kalér pulau aya guha sareng upami anjeun henteu sieun ku hiu sareng pariap maka anjeun tiasa teuleum handapeun cai pulau-pulau caket dieu Kuata atanapi Drawaqa. Akhirna, dugi ka Yasawa ngalibatkeun perjalanan satengah laut ti Nadi atanapi perjalanan féri anu gampang.

Ayeuna nalika anjeun ningali peta salain ti pulau Viti Levu di gigireun éta nyaéta pulau Vanua Levu, hiji pulau kirang wisata tapi sarua pikaresepeun. Ibukota na aya di Savusavu sareng mangrupikeun surga alam. Anjeun tiasa cicing di B & B anu saé pisan, hotél backpacker atanapi resort anu diwangun di basisir.

Sacara umum, ieu aya di daérah anu langkung turis, dipuseurkeun di sakuriling jalan terjun: di Natewa Bay anjeun tiasa ngojay sareng lumba-lumba, di Wasali Nature Reserve anjeun tiasa angkat hiking sareng nikmati pemandangan anu saé atanapi nyéwa mobil sareng ngalaksanakeun Jalan Raya Hibiscus.

Ti Nadi ka pulau ieu anjeun tiasa dugi ka dinya nganggo pesawat atanapi ku féri. Di pulau anu pangsaéna pikeun ngalih kana beus, aya jasa anu ngahubungkeun kota Savusavu sareng kota Labasa atanapi anjeun ogé tiasa ngalih nganggo taksi. Tungtungna, henteu aya anu tinggaleun Kapuloan Fiji tanpa nganjang sareng nikmati Coral Coast: 80 kilométer pantai bodas sareng teluk anu disumputkeun di basisir kidul Viti Levu.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*