Taun ayeuna ngewa ka Teruel atanapi Verona pikeun Poé Valentine kalayan cinta anjeun

Buana kolot dingaranan pikeun ngahargaan putri anu geulis ti raja Fénisia Agénor, anu diintip ku Zeus sareng janten ratu mimiti Kreta saatos déwa ieu murag pisan ka anjeunna. Tina asal-usulna, Éropa parantos dikaitkeun kana roman ngaliwatan mitos ieu sareng ku ayana setting pikeun sababaraha carita cinta anu paling gairah sareng populér dina literatur.

Kalayan kredensial ieu, Ayeuna nalika Poé Valentine caket, panginten mangrupakeun ide anu saé pikeun nyandak jalan-jalan ka sababaraha tujuan anu paling romantis di buana, sapertos Verona (Italia) atanapi Teruel (Spanyol). Duanana skénario dua carita cinta tragis sapertos carita Romeo sareng Juliet dina hiji sisi sareng carita Isabel de Segura sareng Diego de Marcilla di sisi anu sanés. Dupi anjeun tiasa sumping sareng kami?

Dinten Valentine di Verona

Shakespeare milih kota ieu salaku tempat pikeun tragedi romantis paling terkenal sepanjang waktos: Romeo sareng Juliet, anu pameget ngora kagolong kana dua kulawarga musuh.

Salila Poé Valentine, jalan-jalan sareng alun-alun kota dihias ku kembang, lampu beureum sareng balon anu ngawangun haté janten ratusan pasangan ti sakumna dunya nyéépkeun dinten anu teu tiasa hilap. Salaku tambahan, anjeun tiasa didatangan bumi anu dipikacinta, jalan asup ka Juliet gratis saatos Valentine's Day. Éta istana Gothic abad ka-XNUMX anu ngagaduhan balkon anu kawéntar katelah Juliet's Balkon, anu parantos janten fenomena wisata anu hébat. Di dinya kontes "Amada Julieta" diayakeun dimana surat cinta anu paling romantis dilélérkeun.

valentine verona

Ogé di Plaza dei Signori, pasar karajinan diatur anu lapakna disusun ku cara khusus pikeun narik ati. Di dinya anjeun tiasa kéngingkeun kado anu sampurna pikeun pasangan anjeun sareng ngajantenkeun tetep ieu mangrupikeun kenangan anu teu tiasa dihapus. Saolah-olah éta henteu cekap, ogé bakal aya pertunjukan pyrotechnic, konser, resensi puisi, pagelaran sandiwara sareng paméran anu nambihan karakter budaya kana sauran anu nawiskeun pangalaman unik pikeun pameget.

Ayeuna, Verona nyobian ngaluncurkeun proyek anu sami sareng Pernikahan Isabel de Segura di Teruel, pikeun ngalibetkeun Veronese dina nyiptakeun deui sejarah Romeo sareng Juliet sahingga langkung ngadorong wisata.

Dinten Valentine di Teruel

Pernikahan Isabel de Segura

Ti saprak 1997 kota kasebut ngawangun deui dina bulan Fébruari carita cinta tragis Diego de Marcilla sareng Isabel de Segura dina acara Poé Valentine. Salami sababaraha dinten, Teruel balik ka abad ka-XNUMX sareng pangeusi na nganggo baju abad pertengahan sareng ngahias pusat bersejarah kota pikeun ngagambarkeun legenda. Festival ieu, katelah Pernikahan Isabel de Segura, narik langkung seueur pengunjung unggal taun.

Seueur kagiatan parantos direncanakeun di kota Aragon dina acara festival ieu. Anu pangpunjulna taun ieu nyaéta opera ku Los Amantes de Teruel, anu bakal dilakukeun di garéja indah San Pedro, salah sahiji setting aslina dina sajarah anu dipikacinta ieu.

Musikna bakal tanggung jawab Javier Navarrete (juara hiji Emmy Award sareng nyalonkeun pikeun Grammy sareng Oscar) sareng libretto dumasar kana téks abad pertengahan sareng liturgi Kristen. Pementasanana bakal minimalis tapi sengit.

Bakal aya ogé pasar pikeun produk khas sareng karajinan, konser atanapi pagelaran sandiwara pikeun nambihan budaya dina acara éta.

Legenda Pecinta, anu ti saprak abad ka-1555, ngagaduhan akar sajarah. Dina XNUMX, dina sababaraha karya anu dilaksanakeun di garéja San Pedro, mumia hiji lalaki sareng awéwé anu dikubur sababaraha abad sateuacanna parantos dipendakan. Numutkeun kana dokumén anu kapendak engké, awak-awak éta milik Diego de Marcilla sareng Isabel de Segura, badan-badan Pecinta Teruel.

Isabel mangrupikeun putri tina salah sahiji kulawarga anu paling beunghar di kota, sedengkeun Diego mangrupikeun kadua ti tilu duduluran, anu dina waktos éta sami sareng henteu ngagaduhan hak warisan. Kusabab kitu, bapak mojang awéwé éta nolak masihan anjeunna tapi masihan anjeunna waktos lima taun kanggo ngasilkeun artos sareng ngahontal tujuanana.

Untung nyababkeun Diego balik ti perang kalayan harta dina dinten istilah kadaluwarsa sareng Isabel nikah ka lalaki sanés ku desain bapakna, yakin yén anjeunna parantos maot.

Pasrah, nonoman éta nyungkeun cium anu terakhir tapi anjeunna nolak sabab anjeunna nikah. Nyanghareupan niup sapertos kitu, si jajaka murag maot dina sampéanna. Isukna, nalika pamakaman Diego, mojang éta ngarusak protokol sareng masihan anjeunna ciuman yén anjeunna parantos nampik anjeunna dina kahirupan, sareng langsung murag maot di gigireunana.

Duanana Teruel sareng Verona mangrupikeun bagian tina jalur Europa Enamorada, jaringan Éropa anu dipromosikeun ku kota Spanyol anu meryogikeun kota-kota anggota (Montecchio Maggiore, Paris, Sulmona, Verona atanapi Teruel) yén legenda cinta anu ditetepkeun di kota masih hirup ayeuna ngalangkungan sababaraha gerakan sosial atanapi akademik.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)