Liburan romantis ka Alacati, di Turki

Pantai Alacati

Basisir Turki mangrupikeun tujuan anu hadé pikeun liburan atanapi bersantai pikeun sabtu minggu anu panjang. Basisir Aegean atanapi Bosphorus masih panas pisan dina Oktober janten upami anjeun henteu tiasa angkat di tengah musim tujuan ieu tujuanana masih diaktipkeun.

Basisir Turki éta gaduh hawa Yunani sareng teluk na nyumputkeun kampung impian sareng hotél butik. alacati nyaéta salah sahijina, a desa seaside denok anjeun tiasa nambihan kana daptar tujuan pikeun liburan romantis atanapi liburan usum gugur.

alacati

Jalan-jalan Alacati

Éta désa basisir éta nyaéta di propinsi Izmir Turki, di basisir kulon sareng di Aegean. Didirikeun taun 1850 nalika padamel Yunani Utsmaniyah di bawa ti kapuloan kanggo mersihan lahan malaria. Sakali kasakitna ngaleungit, masarakat mutuskeun cicing sareng ngamimitian kota sareng kahirupan anyar, janten ngamangpaatkeun panonpoé, lahan anu subur sareng angin kenceng, aranjeunna mimiti tumuh.

Janten, salami abad satengah kebon anggur na, arsitektur kuno sareng pabrikna parantos narik para pengunjung. Aranjeunna parantos ngiringan dina taun-taun ayeuna ku anu ngalaksanakeun kitesurfing atanapi luncur angin, kusabab kuatna angin. Éta 72 kilométer ti kota Izmir nyalira, caket tungtung semenanjung Cesme, sareng gaduh arsitektur rumah batu anu menawan sareng jalan sempit anu ayeuna dijejeran ku toko, réstoran sareng hotél butik. Désa parantos janten populér sahingga aya sakitar 80 akomodasi sapertos kieu, kalebet asrama sareng hotél.

Dina pertengahan abad ka dua puluh anu sateuacanna PBB, Liga Bangsa-Bangsa, maréntahkeun pertukaran penduduk maka saatos Perang Kadua Turki Muslim ti Balkan dibawa ka kampung éta sareng urang Yunani dipulangkeun ka bumi na di Yunani. Désa tetep sakumaha hilap kana waktos salami mangtaun-taun sahingga éta dilestarikan lengkep sareng éndah. Dinten ayeuna pisan turis sababna, upami anjeun kabur usum panas, dina usum gugur janten tempat anu langkung tenang pikeun didatangan.

Kumaha carana dugi ka Alacati

alacati

Kami nyarios kampung na 45 menit ti Izmir, sakitar 45 menit nyetir ti Istanbul. Anjeun tiasa nyandak hiber langsung ka Izmir sapanjang taun ti ibukota Turki kalayan harga tina 37 euro. Aya ogé penerbangan langsung ti kota-kota sanés di Éropa.

Aya taksi ti Bandara Izmir ka Alacati sakitar 16 euro sareng aya ogé layanan beus shuttle Havas.

Dimana cicing di Alacati

Aya rupa-rupa hotél sareng harga. Diantara hotél anu paling mahal nyaéta, contona, Manastir, hotél butik anu diwangun sapertos gereja, kalayan panto kai sareng parabot bodas. Éta nawiskeun 18 kamar anu aya di sakitar kolam renang 25 méter sareng harga na tina 450 liras Turki (137 euro), kamar standar, 550 (167 euro) jas sareng 800 (243 euro), Deluxe Suit. Harga pikeun Oktober. Ngawengku pajak, minibar sareng sarapan.

oge aya hotél kulawarga saé pisan, contona Hotel 1850, anu ngoperasikeun di gedong abad ka-20 anu menawan, dipugar sareng dimodernisasi. Taripna langkung mirah tibatan anu munggaran sareng kalebet sarapan sareng pajak (antara 30 sareng XNUMX euro). Aya seueur hotél sareng aya anu saé pisan sareng gaduh harga anu saé janten upami anjeun mutuskeun Alacati dina bidang éta anjeun kedah milarian anu lengkep pikeun kéngingkeun harga anu pangsaéna.

Hal-hal anu kedah dilakukeun di Alacati

Pantai Ilica

Nya, rupa-rupa sareng jumlah hotél di kampung mastikeun waktos rélaxasi anu hébat. Aranjeunna gaduh kolam renang, aranjeunna menawan, sababaraha diwangun dina jangkung sareng sadayana éndah. Jalma-jalma tetep resep nyéépkeun soréna di pantai semenanjung, kalayan pasir bodas, dimandian dina cai kristalin sareng cai anu rada héjo.

Aya seueur pantai anu saé sareng anjeun bahkan tiasa bentang sareng bintang sepak bola anu sumping dina usum-usum pikeun kabur ti fotografer selebritis. The Pantai senangSalaku conto, éta ageung sareng hébat: cai transparan kalayan dasar laut tina keusik lemes, anjeun tiasa nyéwa sunbed sareng payung, parahu alit kanggo jalan-jalan atanapi alat-alat angin. Tapi aya seueur deui. The Kum pantai Mangrupikeun salah sahiji anu pang caketna ka kampung sareng salah sahiji anu paling caket. The Pantai Ilica Éta ngagaduhan Bandéra Biru sareng salah sahiji cai anu paling populér sareng haneut. Aya ogé anu Pantai Marrakesh.

Kum Beach

Dina usum gugur, upami anjeun hoyong ngamangpaatkeun kanyataan yén éta henteu panas teuing sapertos dina bulan Juli atanapi Agustus, anjeun tiasa ngajalankeun sareng nyetir jauh ka terang kebon anggur anu jarakna ngan ukur 15 menit. Cesme Bagcilik's éndah sareng gaduh menara pengamatan anu masihan anjeun panorama anu hadé bari ngaraosan anggurna. Neruskeun gelombang gastronomic dina usum gugur, éta Festival Rasa kalayan resep sareng tradisi kulinér ti Aegean, demonstrasi, raos sareng bengkel.

Pergamon

Dina hal wisata di sekitar anjeun tiasa daptar pikeun wisata sareng kenal anu lami ruruntuhan kota Pergamon, Warisan Dunya, Kalayan téater Hellenic diwangun di lereng bukit anu dimimitian ti abad ka-XNUMX SM Atanapi deui Izmir, kota anu ngagaduhan tempat wisata nyalira: Masjid Yali, Menara Jam 1901, Museum Seni Modern, taman satwa atanapi kebon binatang na.

Epesus Éta mangrupikeun tujuan anu hadé, ampir saingan anu saé pikeun Pompeii. Kota Yunani ti abad ka-25 SM, éta Romawi teras Bizantium janten aya abad sajarah di antara batu-batu éta. Gerbang Augustus sareng Perpustakaan Celsus megah sareng Amphitheatre Ageung anu kapasitasna XNUMX rébu jalma anu matak narik ati.

Alacati 2

Pondokna, basisir Turki nyumputkeun kaajaiban ieu sareng seueur deui anu sanés. Kauntungannana ngadatangan Alacati dina usum gugur nyaéta harga turun, panas turun sareng jumlah wisatawan turun.. Hotél na éndah, jalanna cobbled dihias ku kafe sareng réstoran ogé lanskapna ngajaga kaindahanana bahkan dugi ka Nopémber. Naha anjeun ngantunkeun liburan di inkwell? Nya, Alacati meureun jalan kaluarna ...

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)