Taman Alam Liencres Dunes

Dunas de Liencres taman alam

El Dunas de Liencres Natural Park mangrupikeun rohangan alam anu aya di Cantabria, di daérah belah katuhueun walungan Pas. Upami anjeun badé didatangan komunitas ieu, anjeun panginten henteu ngan ukur ningali kota-kota lirén tapi ogé ruang alam anu saé. Cantabria nawiskeun seueur tempat wisata, ti Gua Altamira ka kota sapertos Santander atanapi Castro Urdiales. Salaku tambahan, éta nawiskeun kami kawasan alam anu dilindungi kaéndahan anu hébat sapertos Taman Alam Dunas de Liencres.

Este taman alam dinyatakeun dina taun dalapan puluhan, janten daerah lindung di Cantabria. Kami badé ningali naon anu tiasa urang tingali dina Taman Alam Dunes of Liencres anu saé ieu. Daérah ieu aya di kota Piélagos di muara walungan sareng nawiskeun kami sababaraha pantai.

Sejarah Taman Alam di Dunas de Liencres

Basisir Cantabria

Ruang alam ieu dinyatakeun salaku taman alam lindung dina bulan Désémber 1986. Anu netepkeun yén daérah ieu dinyatakeun salaku kawasan lindung nyaéta sistem gundukan na. Éta ogé kalebet dina Jaringan Wewengkon Alam Lindung tina Cantabria. Dina 2004 éta ogé ngagabung sareng Tempat Pentingna Komunitas daérah biogeografik Atlantik. Éta kalebet taman sadayana sareng dugi ka muara Pas.

Jasa Daérah

Upami urang badé nganjang ka taman alam ieu urang tiasa mendakan sababaraha jasa anu tiasa manpaat pisan nalika ningali rohangan. Bandara Santander kirang ti saratus kilométer jauhna sareng stasiun karéta anu pang caketna nyaéta Mogro, kirang ti lima puluh kilométer jauhna. Di kota Piélagos ogé aya halte taksi sareng beus. Di sakurilingna aya akomodasi anu béda sareng ogé tempat parkir mobil caket leuweung pinus sareng ogé bukit pasir, janten mangrupakeun ide anu saé pikeun nganggo mobil. Di daérah éta aya ruteu anu dipasang sareng panél interpretasi. Mangrupikeun tempat anu cocog pikeun kulawarga sareng biasana tempat anu sepi tanpa pisan panyawat. Anjeun ngan kedah ati-ati pikeun ngarawat rohangan bari teu hilap yén éta mangrupikeun ruang anu dijagaan.

Taman Alam

Basisir Liencres

Di daérah taman alam anjeun tiasa ngaraosan sababaraha rohangan. Anjeun tiasa parkir mobil anjeun di daérah caket leuweung pinus. Di tempat ieu aya jalur leutik anu nyababkeun bukit-bukit pasir sareng pantai. Aya daérah piknik janten tempat anu saé upami urang hoyong istirahat sareng tuang salaku kulawarga sapertos aya sababaraha méja. Urang tiasa nyéépkeun sapoé di leuweung pinus atanapi turun ka daérah pantai. Janten kumaha, éta mangrupikeun tempat anu pikaresepeun pisan pikeun leumpang di luar lingkungan anu sepi. Mangrupikeun salah sahiji bagéan alami anu tiasa dinikmati sacara bébas, teras-terasan jaga ulah kotor atanapi ngarusak rohangan. Seueur kulawarga mutuskeun nyéépkeun sababaraha dinten di daérah leuweung pinus anu nawiskeun tempat teduh sareng tempat anu sepi kanggo tuang atanapi bahkan istirahat.

Aya deui tempat parkir mobil di daérah basisir. Tempat ieu panginten tiasa gaduh rohangan énjing-énjing tapi nalika dinten ngalangkungan dina usum luhur éta ngeusi, kumargi seueur kulawarga anu sumping ka daérah éta pikeun resep pantai. Aya dua pantai anu tiasa didatangan. Éta tina Canavalle mangrupikeun pantai di beulah katuhu sareng dicirikeun ku rada angin sareng ogé ngabareuhan. Éta mangrupikeun tempat anu biasa pikeun para peselancar janten tempat pikeun atlit sanaos henteu dianjurkeun pikeun kulawarga kusabab ombak. Daérah keusik anu sanésna nyaéta Valdearenas, tempat keusik emas anu saé sareng sababaraha ombak. Di daérah ieu anjeun kedah milari sababaraha sudut dimana murangkalih tiasa mandi kalayan aman sabab cai condong gaduh ombak sacara rutin. Dina raraga ningali daérah aya jalan-jalan ngalangkungan bukit pasir sareng rohangan alam sahingga urang tiasa ngalih ti hiji tempat ka tempat anu sanés.

Gundukan Liencres

La daérah gundukan gaduh dua bagian. Salah sahijina nyaéta bagian tina bukit pasir mobile anu ngalir lalaunan ka daratan. Ékspansi aranjeunna dieureunkeun nganggo leuweung pinus anu ngalereskeun aranjeunna di daérah éta. Ku cara kieu, gundukan sélulér tiasa gampang dikenal sareng henteu acan dipindahkeun deui ku aksi angin, hal anu tiasa nyababkeun ngaleungit kana waktos. Di sisi anu sanésna, anjeun ngagaduhan daérah gundukan anu ngagaduhan sababaraha pepelakan sareng anu tetep maneuh di daérah caket pantai. Kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun didatangan duanana sareng éta biasana tempat anu pikaresepeun pikeun barudak leutik. Ti bukit pasir aya pandangan anu hadé pikeun daérah pantai. Panorama dua pantai nawiskeun kami daérah idéal pikeun leumpang sareng moto.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*