Medina del Campo

Gambar | Pixel

Lokasina di belah kidul kulon propinsi Valladolid, Medina del Campo mangrupikeun kota anu asalna sateuacan Romawi anu ibukota na jarakna 45 kilométer. Kota ieu mangrupikeun kota anu pangpentingna kadua di Valladolid sareng kasohor istana sareng warisan sajarah na, kumargi sagala rupa budaya sapertos Romawi sareng Muslim parantos ngalangkungan bumi ieu.Nyatana, kecap madinah asalna tina basa Arab sareng hartosna kota.

Ayeuna mangrupikeun tujuan anu pikaresepeun pikeun anu resep kana Sejarah, pariwisata désa sareng gastronomi anu saé dimana anggur na menonjol, kalayan sebutan Rueda anu asalna. Upami dina sababaraha bulan ka payun anjeun rencanana liburan ka Castilla y León, di handap ieu kami bakal nunjukkeun naon anu kedah ditingali di Medina del Campo.

Kastil La Mota

Diwangun dina abad ka-XNUMX sareng ngalegaan dina kaping XNUMX, istana ieu mangrupikeun konci nalika Abad Pertengahan Spanyol. Éta nampi nami ieu pikeun lokasina di bukit leutik atanapi titik, tempat anu istiméwa dina tingkat stratégis kumargi ti dinya katingali seueur daérah anu masihan sababaraha kaunggulan pertahanan.

Fungsi utama kastil La Mota ti saprak asalna pertahanan nyaéta sanajan arsipna dijantenkeun arsip sareng panjara pikeun karakter sapertos Hernando Pizarro atanapi César Borgia. Éta hirup nalika kaagungan nalika kakuasaan Monarki Katolik sareng mangrupikeun salah sahiji tujuan pasukan Carlos V nalika pemberontakan Comuneros di 1520.

Sesampainya di kastil La Mota di Medina del Campo, liang-liang di permukaan luar anu dianggo pikeun némbak panah ka musuh-musuh anu mencolok. Di jerona, Torre del Homenaje ogé menonjol. Kunjungan umum dimimitian ku situs prasejarah Zaman Beusi, tempatna di bagian handap kantor wisata bénténg. Teras urang angkat ka Patio de Armas dimana urang tiasa ngahargaan kaéndahan anu teu lami tina pangwangunan ieu sareng ngaksés sesa kamar bénténg ngalangkungan tangga anu aya di teras ieu.

Ayeuna, Castillo de la Mota kagolong kana Junta de Castilla y León sareng janten pusat pelatihan pikeun kursus sareng kongrés sareng panggunaan wisata.

Pasar Pangan

Gambar | Koran Valladolid

Medina del Campo mangrupikeun kota anu ngagaduhan patalina hébat dina Abad Pertengahan kusabab pameran anu diayakeun di dieu nalika Valladolid mangrupikeun ibukota karajaan, ngahontal populasi 20.000 jiwa.

Pikeun angkat ka Mercado de Abastos atanapi Reales Carnicerías (sapertos anu tiheula disebat dina abad ka-XNUMX) anjeun kedah nyebrang jalur karéta ngalangkungan jalan tol ti kastil dugi ka sisi sanésna. Wangunan ieu, sareng rencana lantai persegi panjang, dibagi kana tilu naves ku cara arcade kolom anu nginget pasar pasar sareng di jero aya sababaraha perusahaan anu ayeuna didédikasikeun pikeun gastronomi. Di dieu, di sisi walungan Zapardiel, anjeun tiasa mendakan tapas buatan bumi anu lezat kalayan harga anu saé.

Plaza Walikota de la Hispanidad

Gambar | Pangunjung

Dianggap salah sahiji anu panggedéna di Spanyol kalayan lega sareng satengah héktar, éta pasagi dimana pameran Medina del Campo anu kawéntar diayakeun dina abad ka-XNUMX sareng ka-XNUMX, narik para padagang ti sadaya daérah anu caket. Salaku rohangan sentral anu didédikasikeun pikeun dagang sareng anu janten titik pertemuan pikeun warga satempat sareng pengunjung, Wangunan anu paling penting di kota diwangun di alun-alun utama: Garéja Collegiate San Antolín, Balé Kota sareng Istana Perjanjian Karajaan. Ogé diperhatoskeun nyaéta tugu Ratu Isabella Katolik anu maot di dieu di 1504.

Musium anu Adil

Di jero garéja San Martín aya Museum of the Fairs, tempat anu ngingetkeun urang ngeunaan pentingna pésta di Medina del Campo salami abad ka XNUMX sareng XNUMX. Éta ngandung conto pameran anu aya di Spanyol kalayan koleksi permanén sareng samentawis.

Gambar | Miguel Hermoso Cuesta

Istana tina dueñas

Kami nyanghareupan istana Renaissance ti abad ka-XNUMX, digolongkeun kana Monumen Sejarah-Artistik. Wangunan anu ayeuna dianggo salaku IES, ngagaduhan dua lanté sareng torong dina salah sahiji juru. Kaéndahan lalangit na coffered sareng juru suluh na menonjol.

Biara San José

Éta biara anu munggaran diadegkeun ku Santa Teresa de Jesús di luar kota na. Ti saprak 2014, bagian tina panutupanana wangunan tiasa didatangan, khususna bagian anu pangkolotna di gedong éta.

Kapel San Juan de la Cruz

Dina abad ka-XNUMX, Saint John of the Cross nyanyi massa pengabdianana di Medina del Campo, di biara Carmelite ayeuna Santa Santa, di chapel Santo Cristo janten langkung pas.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)