Madinah Sidonia

Gambar | Propinsi Cádiz

Kaéndahan sareng romantisme Cádiz disintésis dina hiji tempat: Madinah Sidonia, tujuan anu ngagolérkeun Sierra de Cádiz sareng Samudra Atlantik anu salawasna ngabagéakeun anu ngumbara kalayan panangan.

Budaya anu bénten-bénten parantos ngantepkeun warisan sejarah-seni di Madinah Sidonia, salah sahiji kota pangkolotna di Spanyol. Tanpa ragu, salah sahiji tempat anu pangsaéna pikeun ditingali di Andalusia.

Naon anu kedah ditingali di Madinah Sidonia

Kota ieu kagolong kana salah sahiji rohangan alam anu paling penting di Semenanjung Iberia, daérah laguna La Janda, kusabab kabeungharan ékologis na anu hébat. Nanging, pusat bersejarah Madinah Sidonia ogé penting pisan sareng pikaresepeun pikeun ditingali. Rohangan anu monumér dingaranan Situs Artistik Bersejarah sareng Aset Minat Budaya di 2001.

Gerbang monumental sareng témbok

Gambar | Propinsi Cádiz

Tembok Madinah Sidonia ti jaman Islam - Abad Pertengahan Islam. Sanaos sakedik dikirangan dugi ka ayeuna, urang masih tiasa merhatoskeun strukturna, sababaraha bagian kotak di antara imah sareng anu sanés langkung lega, anu janten kasaksian lokasi strategis Madinah Sidonia di Cádiz.

Tempat anu paling fotogén dina témbok nyaéta lengkungan sareng gerbang aksés ka kota: panto Betel, panto Domba sareng panto Surya.

  • Gerbang Betlehem mangrupikeun jalan aksés ka kota abad pertengahan. Disebut kitu sabab di cerukna aya gambar Maryam Suci ti Betlehem.
  • Panto Pastora ngagaduhan lengkungan tapal kuda sareng tangga aksés anu ageung. Éta mangrupikeun panto Arab pikeun aksés kana pager tembok. Éta ogé katelah Puerta de la Salada kusabab cai mancur di tungtung tangga.
  • Puerta del Sol nyanghareup ka wétan, janten panonpoé naék di dieu unggal énjing. Lokasi anu sampurna pikeun nyandak gambar anu saé pikeun perjalanan ka Madinah Sidonia.

Istana Madinah Sidonia

Gambar | Emilio J. Rodríguez Posada Wikimedia Commons

Éta mangrupikeun reruntuhan benteng lami anu dianggo ku urang Romawi, Muslim sareng Kristen anu aya di puncak gunung Kastil anu ngan ukur sésa-sésa ti saprak abad ka-XNUMX teras dianggo salaku tambang pikeun konstruksi sanésna sapertos Balé Kota atanapi garéja utama Santa María la Coronada.

Tina sudut na, 300 méter dpl, aya pandangan luar biasa pikeun jalma-jalma anu ngahipnotis. Nganjang ka kastil Madinah Sidonia mangrupikeun kasempetan anu pangsaéna pikeun niténan kota dina sagala kaindahanana sareng bentang sakurilingna anu saé. Naékna ti tengah kota super pikaresepeun sareng situs arkéologis éta sorangan sampurna diadaptasi pikeun leumpang diantara sésa-sésa sajarah.

Garéja Santa María la Walikota

Deukeut pisan ka Kastil di beulah luhur kota nyaéta Garéja Santa María la Mayor la Coronada, kuil Gothic-Renaissance, sareng rencana silang Latin sareng tilu naves anu diwangun di mesjid lami.

Éta gaduh gaya gaya Herrerian kalayan pangaruh Andalusian Plateresque anu keuna pisan. Nanging, pedalamanna henteu kirang ku sabab di jerona mangrupikeun hal suci utama gaya Plateresque, nave tina Surat atanapi Konsép, ukiran Al-Masih Panghampura ku Pedro Roldán ti 1679, the Custody of the Corpus Christi ti 1575, paduan suara baroque sareng altar rococo.

Garéja Santiago

Ieu mangrupikeun garéja sareng rencana lantai opat segi opat, gaya tilu sareng gaya Mudejar kalayan lalangit coffered anu spektakuler ti mimiti abad ka-XNUMX. Éta didédikasikeun pikeun santo pangungsian kota sareng Spanyol: Santiago el Walikota.

Garéja kameunangan

Boh biara sareng garéja ayeuna ngagaduhan asal di abad ka-XNUMX sareng ka-XNUMX. Garéja Victoria diwangun ku tilu bumi, menara bata sareng kubah ageung anu dihias dina waktosna. Di jero aya sababaraha karya seni anu penting pisan pikeun ditingali, sapertos dua patung karya Martínez Montañés sareng altar luhur sareng Virgen de la Victoria anu disababkeun ka sakola Pedro de Ribera.

Plaza de Espaà ± a

Gambar | Michael Gaylard Wikimedia Commons

Di Plaza de España, dinten mimiti mimiti sareng akhir telat nalika nutup usaha aranjeunna. Éta mangrupikeun pusat saraf kota sareng titik pertemuan pikeun pangeusina. Di dieu aya bar, réstoran sareng teras dimana anjeun tiasa nginum saatos jalan-jalan panjang ngalangkungan Medina Sidonia sareng ngaraoskeun laun hirup sareng suasana anu biasa sareng penduduk setempat.

Salaku tambahan, di Plaza de España aya Balé Kota. Wangunan gaya barok anu ngagaduhan Arsip Sejarah Sejarah Kota.

Museum Étnografi

Étnografi Museum Madinah Sidonia ningali waktos deui pikeun adat sareng gaya hirup masarakat Assisi ngalangkungan paméran anu lengkep dimana anjeun tiasa ningali tina objék rumah tangga, pakakas pikeun damel di lapangan sareng karajinan dugi ka koleksi jati antik.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*