Mafe, klasik dina asakan Afrika Kulon

Gastronomi Gambia Mafe

Mafe, klasik tina asakan Afrika Kulon - Liwat eatyourworld.com

El mafe Mangrupikeun salah sahiji masakan anu paling dikenal di daérah Afrika Kulon sareng éta mangrupikeun rebus hayam kacang rada lada. Éta piring anu ngabareuhan pisan janten anjeun henteu kedah nyebar teuing sabab tiasa beurat pisan. Di sagigireun mafe éta katelah maffé, tigadeguena atanapi tigadene diantara nami-nami sanés.

Pikeun nyiapkeunana, seueur bahan anu diperyogikeun:

  • Hiji atanapi dua hayam potong alit
  • 1 liter kaldu hayam
  • Kg. tina sangu
  • 2 kentang amis
  • 3 tomat, 2 wortel, 1 lada cabé, sadayana dadu
  • 2 Bawang, dicincang halus
  • 1 bawang bodas dicincang
  • 1 Terong
  • 1 kaléng jagong kaléng
  • 1 cangkir kopi mantega suuk
  • ½ jahé taneuh séndok
  • Kacang atanapi minyak zaitun
  • Timus sakedik
  • Uyah sareng cabé hideung

Kami bakal mimiti ngukus kentang sareng wortel dugi ka mimiti lembut. Di sisi anu sanésna, dina pot anu ageung urang bakal ngagoreng hayam dina minyak panas dugi ka coklat emas, urang bakal nambihan uyah sareng cabé teras urang bakal nurunkeun panasna, urang bakal nambihan sacangkir kaldu hayam sareng urang ngantepkeun mendidih .

Dina wajan, tumis tomat, bawang, bawang bodas sareng cabé nganggo minyak panas pisan. Urang bakal nambihan rempah, térong sareng jagong. Kami nyéépkeun sakedik supados raos tiasa campuran sareng urang bakal nambihan mentega suuk sareng sésa kaldu hayam sareng urang bakal ngantepkeun dugi ka sadayana konsistén.

Nalika saos parantos siap, urang bakal nambihan sadayana kana pot sareng hayam sareng ngantepkeun mendidih salami 20 atanapi 30 menit, sering diaduk sareng éta bakal siap dihidangkeun.

Inpo leuwih: Dapur Dunya di Actualidadviajes

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*