Wisata ka Kepulauan Cook

Pulo naon anu saé di dunya! Utamana dina Pasipik Kidul, tanah seueur carita Jack London anu kuring baca nalika budak. Di dieu, di beulahan dunya ieu, contona, nyaéta kapuloan Cook.

Mangrupikeun sakumpulan leutik pulau caket Selandia Anyar tina bentang héjo sareng pirus, cai haneut sareng budaya Polinésia. Naha urang mendakan aranjeunna?

kapuloan Cook

Salaku urang nyarios, éta mangrupakeun nusantara ti 15 pulau ngawengku luasna 240 kilométer pasagi. Kapuloan Cook pakait sareng Selandia AnyarNagara ieu ngurus pertahanan sareng urusan internasional, sanaos kanggo sababaraha waktos ayeuna aranjeunna langkung mandiri. Bandara internasional sareng penduduk pangageungna aya di Pulo Rarotonga sareng mangrupikeun pulau-pulau anu hirup di luar ékspor buah, perbankan lepas pantai, tani mutiara jeung pariwisata.

Aranjeunna disebat Cook saatos navigator Inggris, James Cook anu kawéntar, anu mimiti sumping di 1773, sanaos nami éta dipasihkeun dina abad ka hareup. Penduduk anu munggaran nyaéta Polinesia ti Tahiti Tapi butuh urang Éropa sakedik sumping sareng netep sabab seueur anu tiwas ku pribumi. Henteu dugi ka taun 20an abad ka-XNUMX yén sababaraha urang Kristen ngagaduhan tuah anu langkung saé, sanaos dina abad éta kapuloan janten eureun pisan populér pikeun whalers kumargi aranjeunna dibekelan cai, tuangeun sareng kai.

Dina taun 1888 Inggris ngarobih aranjeunna janten a protéktorat, sateuacan sieun yén Perancis bakal nguasaan aranjeunna kumargi éta parantos aya di Tahiti. Dina taun 1900 kapuloan dianéksasi ku Kakaisaran Inggris, salaku perpanjangan koloni Selandia Anyar. Saatos Perang Kadua, dina 1949, warga Inggris Kapuloan Cook janten warga Selandia Anyar.

Kapuloan Cook teras di Samudra Pasipik Kidul, antara Samoa Amérika sareng Polinésia Perancis. Naon situs geulis! Aranjeunna dibagi kana sababaraha kelompok anu béda, anu ti kidul, anu ti kalér sareng batu karang. Éta kabentuk ku kagiatan vulkanik sareng kapuloan kalér mangrupikeun kelompok anu pangkolotna. Iklim tropis sareng ti bulan Maret dugi ka Désémber aranjeunna dina jalur siklon.

Kaleresan nyaeta aranjeunna mangrupikeun pulau jauh tina sagala hal sareng anu ngancam ékonomiana sabab aranjeunna gumantung pisan ka luar. Amin yén cuaca henteu ngabantosan kusabab aranjeunna tunduk kana seueur cuaca anu goréng. Kusabab '90an hal parantos ningkat saeutik sabab éta parantos haven pajeg.

Pariwisata di Kepulauan Cook

Anjeun dugi ka kapuloan ku pesawat ku Air New Zeland, Virgin Australia atanapi Jetstar. Aya seueur penerbangan ti Auckland sareng ti Australia ngalangkungan ibukota Selandia Anyar. Anjeun ogé tiasa sumping ti Los Angeles atanapi ti kota-kota sanés anu dilayanan ku maskapai Selandia Anyar. Teras, ti hiji pulau ka pulau anjeun tiasa naek kapal atanapi pesawat ngalangkungan Air Rarotonga.

Pulo anu ngagaduhan bandara internasional nyaéta lawang ka Cook: Pulo Rarotonga. Éta ngan ukur 32 kilométer kuriling sareng tiasa ditempuh gancang dina 40 menit nganggo mobil. Masih, éta ngagaduhan bentang anu indah sareng beragam sareng konsentrasi sajumlah réstoran, akomodasi sareng kagiatan anu saé.

Pulo anu éndah nyaéta Aitutaki, el Sawarga di bumi. Éta ngan ukur 50 menit ti Rarotonga, bentukna siga segitiga sareng éta karang karang ku laguna pirus internal ditancebkeun ku pulau-pulau anu langkung alit. Éta mangrupikeun pulau anu paling sering didatangan ku Cooks sareng biasana tujuan bulan madu.

Anjeun tiasa angkat kayak, berjemur di pantai pasir bodas anu hadé, langlayangan, mancing, snorkel sareng beuleum, numpak skuter atanapi sapédah atanapi cicing langsung di dieu sareng ngagaduhan anu caket dina waktos anu langkung lami.

Atiu éta mangrupikeun pulau anu umurna langkung ti dalapan juta taun. Nyaeta leuweung jeung pulau tropis satengah ukuran Rarotonga. Ieu alam, sanés peradaban. Ngan sababaraha cafe di lima kampung na anu aya di pusatna. Kopi organik dipelak sareng aya getaran super santai.

Kumaha anjeun dugi ka dinya? Kana penerbangan 45 menit ti Rarotonga atanapi Aitutaki. Ti Pulo kahiji aya tilu hiber per minggu, dinten Sabtu, Senén sareng Rebo. Ti kadua ogé aya tilu hiber tapi dinten Jumaah, Senén sareng Rebo ngalangkungan Air Rarotonga.

Mangaia Éta mangrupikeun pulau anu kedah yuswa 18 juta taun, janten éta mangrupikeun pulau anu pangkolotna di Pasipik. Mangrupikeun anu kadua pangageungna di kapuloan Cook sareng ngan ukur hiber 40 menit ti Rarotonga. Éta kaindahan alam anu luar biasa, kalayan gawir karang fosil, pepelakan héjo, pantai sareng cai beningna kristal, guha anu narik ati, matahari terbenam anu indah, sésa-sésa kapal karam taun 1904 sareng pasar lokal anu warni.

La Pulo Mauke, "Dimana haté kuring liren," nyaéta a pulau kebon tempat kembang sareng kebon réa. Di dieu anjeun kedah nganjang ka Gua Kelautan di basisir wétan, anu dina hateupna panonpoe disaring sareng masihan cai hérang biru ka cai. Éta ngan tiasa diakses nalika pasang. Aya ogé sésa-sésa kapal karam, Te Kou Maru, kapal anu karam di 2010.

La Pulo Mitiaro éta mangrupikeun pulau anu saé sareng unik, kalayan kolam renang alam sareng guha jero taneuhs. Sakali pulau alit ieu mangrupikeun gunungapi tapi éta murag ka laut sareng janten batu karang. Formasi géologis ieu parantos masihan relief anu saé sareng idéal pikeun dijajah. Éta dicicingan ku 200 jalma, haneut pisan, anjeun sumping nganggo pesawat sareng sacara umum anjeun tiasa nyéwa paket akomodasi sareng wisata.

Ieu mangrupikeun pulau anu paling dikenal di Kapuloan Cook, tapi tangtosna aya kapuloan sanésna: Rakahanga, Manihiki, Pukapuka, Palmerston, Penrhyn, Takutea, Nassau, Suwarrow, Manuae... nyaéta panggero kapuloan luar, pikaresepeun, liar na jauh sareng henteu murni. Aya dalapan pulau sacara total, tujuh di antara kelompok kidul sareng tujuh deui anu aya di kalér. Aya penerbangan lokal anu sumping kana sababaraha sareng kapal sanésna sumping.

Éta mangrupikeun pulau anu kirang sering dikunjungi janten upami anjeun hoyong raoseun jauh ti balaréa anu pikasieuneun anjeun kedah dugi ka dieu, ka Samudra Pasipik Kidul anu jauh. Tungtungna, éta akomodasi di Kepulauan CookPikeun pariwisata, rupa-rupa sareng seuseueurna aya di pasisian cai. Nyaéta Resort, villa méwah, hotél, imah kontrakan. Anjeun tiasa ngarambat salaku kulawarga, ka imah anu gaduh dapur sareng sadayana, atanapi salaku pasangan ka Resort mewah.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*