Masakan Jerman has

Jérman mangrupikeun nagara féderal anu gaduh seueur sajarah abad, ku kituna asakan na ngan ngungkabkeun perjalanan budaya ieu. Teu kawentar kawas Perancis, Italia atawa Spanyol, tapi kabeneran aya nu boga runtuyan masakan nu lamun indit dina lalampahan anjeun kudu nyobaan aranjeunna.

Émut yén daérah dimana Jérman ayana beunghar ku budaya sareng tatanggana parantos nyumbangkeun sababaraha unsur pikeun ngabentuk gastronomy Jerman modéren. Lajeng dinten ieu, masakan Jerman has.

Leuwih ti sosis jeung bir

Hal kahiji anu datang ka pikiran lamun urang ngobrol ngeunaan asakan Jerman nyaéta dua elemen ieu, tapi écés gastronomy Jerman leuwih. Nyatana, sajarah kuliner nagara anu panjang aya hubunganana sareng akar sareng géografina. asakan Jerman geus dimekarkeun ngaliwatan abad jeung leungeun dina leungeun jeung parobahan sosial jeung pulitik, ku kituna kiwari unggal wewengkon nagara boga masakan husus sarta rasa has na.

Contona, kidul nagara dipikawanoh pikeun masakan babi na, sedengkeun wewengkon sabudeureun Hamburg paling populér pikeun lauk. Kabeneran aya daging anu aya dina seueur tuangeunana, boh siang sareng sasarap.

Hidangan has kalebet sabagian daging, saos krim, sababaraha sayuran sareng bir, tapi teras hayu urang tingali tuangeun anu paling khas, anu teu matak sono.

saurbraten

Ieu mangrupakeun stew sapi manggang saméméhna marinated kalawan cuka sarta sagala rupa rempah. Ieu mangrupakeun stew kandel jeung caloric nu tradisional dilayanan ku kol beureum sareng salah sahiji pangsit disebut kentang kartoffelklöbe atawa ogé kentang pindang, basajan pisan.

Dagingna tiasa kuda atanapi daging rusa anu diasinkeun dina cuka bodas sareng rempah-rempah salami sababaraha dinten. Nyaéta ngeunaan salah sahiji masakan nasional Jerman tur éta salawasna dina menu réstoran.

Schweinshaxe

Nyaeta ros-rosan babi sarta aranjeunna biasana ukuran sirah manusa. Nyaeta daging anggang, ngan cukup nepi ka kulit gampang kaluar tina tulang jeung lemes jeung juicy jeung kulit sagala garing. Éta piring pohara populér di Bavaria.

Di dieu daging ogé diasinkeun sababaraha dinten, khususna nalika potonganna ageung. Teras dipanggang dina suhu anu handap sababaraha jam, antara dua sareng tilu gumantung kana ukuranana, sareng biasana dilayanan sareng kentang atanapi kol. Di Munich éta el piring.

Rinderroulade

Kadaharan ieu has wewengkon Saxony sarta éta mangrupa gulungan daging jeung sagala rupa rasa. Dupi keureut pisan ipis daging digulung ku ham, bawang, asinan jeung mustardAranjeunna teras dipanggang sareng anggur beureum, anu nyéépkeun rasa anu saé dina ahir masak.

Rouladen tradisional dilayanan kalayan dinner jeung sandwiches kentang, kentang mashed, atawa kol beureum. Salaku lauk, anjeun ogé tiasa ningali sayuran musiman, usum tiris, manggang. Saos anu tetep mangrupikeun bagian penting tina piring sareng sok dituang kana daging.

schnitzel

Sanajan piring ieu Austria, di Jerman geus jadi pohara populér ogé. Nyaeta cutlet katutupan di breadcrumbs kalawan kéju sarta ham di tengahNaon sandwich a, dilayanan kalayan kentang jeung salad héjo.

Hasenpfeffer

Naon anu anjeun pikirkeun ngeunaan anjeunna kelenci stew? Upami anjeun resep stews, Jerman kanggo anjeun. The stews pisan has nagara mana Winters panjang tur kasar sabab masakan pisan caloric.

Dina hal ieu daging kelenci dipotong kana potongan-ukuran kacamatan sareng sjeung maranehna masak jeung bawang jeung anggur pikeun sababaraha jam nepi ka thickens sarta ngabentuk stew nu. marinade dijieun kalawan anggur jeung cuka sarta thickened kalawan getih kelenci urang sorangan.

Kecap hase nujul kana Jerman Abdi bakal ngalakukeun, hare na pfeffer nyaeta lada, sanajan rempah sejen tur condiments muncul saluareun cabé. Di Bavaria, piring ieu ogé nambihan paprika lada atanapi amis,

sosis Jerman

Sanaos urang nyarios yén asakan Jérman henteu tiasa diréduksi jadi sosis, urang henteu tiasa ngeureunkeun namina aranjeunna. Aya tradisi lila dina pembuatan sosis jeung aya sababaraha 1.500 jinis sosis. Aya seueur spesialisasi régional: sosis Munich bodas atanapi sosis babi sareng saos tomat anu kasohor di Berlin.

Sosis Biasana didahar di jalan, nya éta kadaharan jalanan, Tapi éta leres yen aranjeunna ogé dilayanan dina piring dina loba réstoran jeung pernah teuing mahal. A sosis has, contona, nyaéta Bratwurst atanapi grilled sosis.

Éta mangrupikeun kadaharan jalanan anu pang populerna di nagara éta: biasana dilakukeun kalayan daging babi sareng sapi sareng dibumbui kalawan jahé, pala, coliander atanapi caraway, cumin. Hal ieu dilayanan grilled jeung kulit Crispy jeung mandi di mustard jeung saos tomat. Kadang-kadang tiasa ngan ukur dipesen dina roti atanapi nganggo sauerkraut. Nyaeta masakan panas Jerman has.

Jenis sosis anu pang populerna nyaéta knockwurst atanapi sosis pindang. Éta dijieun tina daging sapi taneuh atawa babi jeung kasampak kawas badag anjing panas. Tapi aya bédana sabab leuwih badag batan hotdog has jeung bahan na leuwih hadé. sosis ieu boga hue pink jeung a rasa haseup hampang sabab sanggeus ngagolak eta haseup saeutik. Dilayanan kalayan roti sareng mustard Dijon.

Sosis séjén pikeun nyobaan nyaéta weisswurst. Ieu sosis Bavarian tradisional nu dijieun tina sapi taneuh jeung ham, seasoned kalawan peterseli, lemon, bawang, jahé, kapulaga.

Sacara umum, éta dilayanan tengah isuk-isuk, salaku snack, sabab geus asak dina cai panas, tanpa ngagolakkeun ku kituna kulit teu megatkeun. Sanggeus dilayanan ku pretzel kalawan sababaraha mustard amishey bir seger.

Urang neruskeun kalawan sausages: Currywurst. jenis ieu sosis Jerman Ieu nimukeun di Berlin dina 1949 sarta eta dijieun kalayan babi jeung saos tomat jeung bubuk kari. Sigana bahan ieu disadiakeun ku prajurit Inggris anu aya di kota sanggeus perang.

Éta dilayanan dipanggang sareng ayeuna aranjeunna super populer sareng bahkan aya musium ngeunaan aranjeunna. Duanana di Berlin sareng Hamburg aranjeunna dilayanan sareng kentang goreng sareng disimpen dina roti.

Kartoffelpuffer

Sakumaha parantos katingal kentang pisan hadir dina gastronomy Jermanka. Aranjeunna asup ka nagara éta dina ahir abad ka-XNUMX sareng dina abad ka-XNUMX aranjeunna super populer. Kartoffelpuffer nyaeta a pancake kentang goreng, kentang ieu mashed jeung dicampur peterseli, bawang jeung endog.

Bentukna sirkular sareng biasana dilayanan kanggo sarapan sareng endog, atanapi nganggo saos apel atanapi krim haseum.

Kartoffelkloesse

Aranjeunna sandwiches kentang has na Aya dua cara pikeun nyiapkeun: boh ku cara nyampur kentang atah sareng asak atanapi langsung sareng kentang asak mashed nepi ka pureed, tuluy nyieun bal leutik nu digodog dina cai asin.

Ieu mangrupakeun piring sekundér has malah sok disuguhan ku sayur wungkul. Upami éta janten lauk, aranjeunna nambihan saos. Éta mangrupikeun jajanan anu kasohor sareng anjeun tiasa diajar ngeunaan sajarahna di Museum Sandwich Thuringian, salah sahiji musium anu pangsaéna pikeun gastronomi.

Sauerkraut

Éta ngan saukur kol ferméntasi tur éta sakuliah nagara. kol dipotong pisan finely sarta ferméntasi pikeun lila. Ieu lasts lila na aya nu haseum, alatan baktéri nu fermentasi gula dina kol.

Hal ieu ogé dilayanan salaku iringan pikeun masakan nampilkeun daging.

spaetzle

Ieu mangrupakeun piring vegetarian, mie endog, sarta pohara populér teu ukur di Jerman tapi ogé di Swiss, Austria jeung Liechtenstein. Éta dijieun dina cara homemade jeung tipung, anyar, uyah jeung sababaraha cai tiis.

Mie lajeng dipotong jeung masak dina cai ngagolak asin nepi ka ngambang. Éta dilayanan engké sareng seueur kéju anu dilebur sarta sanajan bisa jadi piring utama sorangan, éta umumna dilayanan salaku iringan daging.

Butterkäse

jenis ieu kéju mucunghul leuwih dina wates jeung Swiss sarta ngabogaan tékstur creamy ngeunah jeung rasa hipu. Ieu satengah gajih, mentega murni, sarta ngabogaan a ambu kuat.

Brazil

Ieu téh mangrupa versi Jerman tina pretzel nu sareng anjeun bakal ningali éta aranjeunna dijual pisan di jalan, gudang jeung supermarket. Aranjeunna kandel, rada asin sareng siki wijen di luhur. Éta tiasa didahar nyalira atanapi nganggo mustard.

Tungtungna, teu aya anu tiasa tuang di Jerman tanpa nginum bir. Jérman boga tradisi brewing hébat, abad. Variétas Pilsner anu pang populerna sadaya, tapi unggal wewengkon atawa kota atawa kota boga versi sorangan. 

Bavaria mangrupikeun daérah bir anu paling dikenal sareng di dieu anjeun tiasa ngaraosan bir gandum anu saé. Dupi aya dessert Jerman has? Sumuhun, éta cookies Gingerbread atanapi lebkuchen, la apfelkuchen atanapi pai apel, strudel kalayan siki poppy, pancakes atanapi kaiserschmarrn, Kue Leuweung Hideung, khas Natal stollen ...

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)