Hidangan khas Jepang

Abdi bogoh ka dahareun jepangIeu mangrupikeun hal anu kuring resep pisan unggal waktos kuring ngarambat sareng, samentawis ayeuna, di kota kuring sorangan. Sareng ku waktosna, masakan Jepang sanésna janten populer salian ti sushi.

Maksudna, dina watesan masakan khas Jepang Henteu sadayana aya hubunganana sareng sushi. Aya seueur tuangeun anu ngeunah! Janten, upami anjeun tiasa ngarambat atanapi mendakan réstoran Jepang anu saé di kota anjeun, ulah ragu. Pikeun nyobaan eta geus ngomong!

asakan Jepang

asakan Jepang geus heubeul pisan jeung eta mangrupakeun masakan anu dasarna eta dumasar kana béas, lauk, hayam jeung babi. Tangtosna, mie ditambahkeun kana persamaan, dina sababaraha variétas, sarta aromas jeung rasa pisan béda ti naon kami dipaké pikeun.

Sushi janten populer pisan sababaraha taun ka pengker, tapi éta jauh tina conto anu pangsaéna pikeun masakan Jepang. Abdi émut duka yén ngan ukur jinis piring anu tiasa didahar di kota kuring 20 taun ka pengker, nalika kuring uih deui ti perjalanan munggaran kuring ka Jepang sareng hoyong neraskeun tuang ramen sareng soba sareng yakitori sareng anu sanésna… Hanjelu!

Tapi kabeneran ayeuna, asakan Jepang sapopoé leuwih deukeut. Hayu urang tingali lajeng teh masakan has.

Onigiri

abdi resep ieu jajanan tur éta hal anu kuring pernah eureun meuli di konbini, toko genah anu ngeusian unggal méter pasagi di kota atanapi tujuan Jepang.

Éta mangrupikeun jenis béas sandwich eusina béda: bisa hayam, babi, sayuran, tuna ... Sangu biasana dibumbuan sarta kadangkala aya lambar juket laut nu nutupan eta. Bal béas téh bentukna buleud atawa segitiga.

Aranjeunna salawasna dijual seger jeung murah.

Yakiniku

Dinten ayeuna teh babakaran Korea, leungeun dina leungeun jeung k-drama, tapi Jepang boga versi sorangan: yakiniku. Potongan daging kualitasna saé pisan sareng tiasa waé kalebet wagyu, éta daging lemak anu jadi ngaapresiasi jeung mahal di ieu lemahna.

Potongan daging leutik sareng saos anu béda ti barbecue klasik dianggo.

kompor

Ieu mangrupikeun rupa-rupa mie anu kasohor sareng tradisional pisan. The saré soba Éta dijieun tina gandum jeung dilayanan misah kalawan saos maranéhanana. Janten, anjeun baseuh sateuacan nempatkeun kana sungut anjeun.

Ieu mangrupakeun piring basajan nu biasana dilayanan kalayan chives sarta juket laut sarta umumna dijual di toko specializing on soba atawa udon ogé. Dina réstoran tradisional teu biasana leungit.

Yakitori

Ieu piring gancang sarta variatif nu bisa mesen quietly diuk dina bar salah sahiji jalma réstoran Jepang leutik tradisional. Sacara umum yakitori dijieun kalawan potongan hayam, motong béda, jeung bir teh parusahaan pangalusna.

Dina yakitori, hayam dipaké ampir sagalana sabab salian daging aranjeunna tuang organ sareng anjeun tiasa mesenna kalayan saos anu béda, amis, amis sareng haseum, asin ... Aya jinis yakitori anu langkung populer tibatan anu sanés, contona Negima, momo atanapi tsukune.

Shabu - shabu

Lamun balik dina usum tiris jeung tiis pisan alus rebus éta pangalusna sarta éta naon shabu shabu téh sadayana ngeunaan, hiji piring kalawan loba potongan daging jeung sayuran pindang dina kaldu jeung saos. Éta sanés piring anu beurat, sabalikna, sareng cukup séhat pikeun jumlah sayuran anu dikandungna.

Shabu shabu ogé mangrupa piring pisan sosial saprak geus ilahar ngumpul sabudeureun pot, nu terus simmer leuwih panas low, bari ngobrol jeung nongkrong.

Okonomiyaki

Jigana ieu masakan favorit kuring. Ieu ngeunaan a Pancake dijieun tina tipung, cai jeung endog keok nu asak dina griddle panas pisan sarta ngabogaan murni abon atawa kol dicincang. Salah sahiji versi anu pang populerna pikeun piring ieu nyaéta okonomiyaki ti Hiroshima, jadi lamun keur jalan-jalan di kota ieu coba ulah poho pikeun nyobaan. Tapi tangtu aya variétas séjén sarta teu perlu indit Hirosihima pikeun ngarasakeun eta.

Unggal daérah ngagunakeun bahan anu béda-béda anu ngajadikeun rasa okonomiyaki béda-béda di unggal tempat. Sareng éta henteu mahal pisan, éta seueur pisan sareng super dinikmati.

Kari jepang

Upami aya anu teu tiasa dihindari nalika ngalangkungan Jepang, nya éta ngaraosan seungit kari Jepang. Utamana dina waktu dahar beurang. Sacara pribadi, kuring pikir éta rada jenuh sareng upami anjeun henteu resep anjeun ngaganggu, tapi éta mangrupikeun menu ménu siang anu sok sadia sarta saprak éta jadi populér anjeun tiasa manggihan rupa-rupa harga.

Kari sorangan sengit, barina mah campuran rempah jeung aya kari di India, Sri Lanka, Thailand ... Di dieu di Jepang kari ngaliwatan hiji. piring daging jeung sayuran digabungkeun dina kandel, saos poék. Jeung béas, tangtu. Di antara sadaya versi anu pang populerna nyaéta katsu kari nu ngawengku breaded jeung daging goreng, nu bisa jadi babi atawa hayam, sangu di sisi jeung loba saos kari.

Ieu piring beurat jadi lamun marengan eta kalawan rendang bir anjeun teu hayang indit nu mana wae nu salajengna.

Tempura

Tempura dasarna kadaharan goreng Dina pamanggih kuring, éta kudu dijieun anyar jeung minyak kualitas alus. Aya master of tempura jadi lamun boga pocketbook nu, Anjeun kudu mayar versi pangalusna. Tempura ngawengku sayuran jeung lauk ku kituna anjeun bisa dahar udang, wortel, ubi jalar, waluh ... sabenerna, daftar téh euweuh watesna.

Tempura mana dina leungeun kalawan saos sengit, uyah sarta kadangkala sangu. Anjeun malah tiasa mesen sareng mie tapi versi anu paling umum nyaéta tempura nyalira. Lamun hayang nyobaan tempura alus lajeng cobaan ka buka a tempura ya, tapi bakal ngarugikeun anjeun ngeunaan 50 euro atawa leuwih ... Dina izakaya éta langkung mirah, antara 6 jeung 20 euro jeung evasions individu bisa indit ka supermarket dimana hargana malah leuwih murah.

ramen

piring favorit kadua kuring? Akar masakan ieu sakuduna dituju Cina, tapi kiwari teu aya Jepang anu teu resep masakan ieu geus jadi super Jepang. Aya seueur jinis ramen, tina gaya, rasa, kalayan bahan anu béda pikeun dipilih.

Salaku conto, dina ramen tonkotsu Éta dijieun tina tulang babi sareng populer pisan. Kaleresan anjeun tiasa nyobian sagala jinis tanpa terang naon anu anjeun pikahoyong. Ulah ragu, aranjeunna sadayana nikmat. Kuring geus pernah sakecap broths jadi nikmat, jadi nikmat, sarta kalawan rasa jadi béda ti hayam klasik atawa kaldu sayur nu hiji eats di imah.

sushi

Muhun, dina daptar masakan has Jepang anjeun teu bisa altar sushi, kombinasi Palasik tina sangu jeung lauk. Aya loba tempat dimana anjeun bisa dahar sushi, tapi lamun datang ka hirup hiji pangalaman nu tangtu, hal pangalusna pikeun buka salah sahiji jalma réstoran jeung band sushi revolving. The "Sushi puteran»Ieu pisan senang jeung ngajadikeun pangalaman dahar hal memorable.

Sareng upami anjeun henteu hoyong tuang sushi, maka di supermarkét atanapi di konbini anjeun ogé tiasa mendakanana.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)