Pendakan naon anu kedah ditingali di Aqaba, Yordania

Palabuan Aqaba

La Kota Aqaba mangrupikeun kota kuno anu aya di abad ka tukang dina sajarah. Éta mangrupikeun titik anu penting pisan di Yordania, sabab ngan ukur ngagaduhan palabuhan, janten kota anu penting pisan pikeun perekonomian. Tempatna di payuneun Teluk Aqaba anu mangrupikeun jalan asup ka Laut Beureum.

Sanaon kota ieu henteu seueur turis sapertos Petra, ogé ogé mangrupikeun tempat kunjungan di Yordania. Sejarah kuno sareng éksténsif na ngajantenkeun tempat anu sampurna pikeun didatangan sareng diajar sakedik perkawis Yordania. Salaku tambahan, ayeuna, sapertos titik-titik anu séjén anu nyanghareup ka Laut Beureum, éta mangrupikeun tempat dimana anjeun tiasa ngalaksanakeun sagala rupa kagiatan.

Kenalkeun Aqaba

Kota ieu parantos dikenal di jaman pra-Injil. Éta mangrupikeun hal anu penting di Yordania berkat perdagangan anu tiasa dilaksanakeun ngalangkungan Laut Mati, bahkan dina waktos penaklukan Romawi. Dinten ieu tempat ieu salah sahiji anu terakhir didatangan dina perjalanan ka Yordania saatos ningali tempat sapertos kota Petra sareng Wadi Rum. Tempat terakhir anu urang sumping nyaéta Aqaba, dimana anjeun tiasa ngaraosan rélaxasi anu ditawarkeun ku laut ieu, anu ngagaduhan suhu anu saé sepanjang taun. Maka, éta mangrupikeun tujuan pantai sapanjang musim. Sanaos henteu turis sakumaha Petra, éta ngagaduhan seueur poin anu ngajantenkeun penting, sabab éta ngan hiji-hijina anu ngagaduhan aksés ka laut sareng ngagaduhan bandara internasional, teras sababaraha kali urang dugi ka dinya atanapi éta titik terakhir pikeun janten.

Aktivitas di Aqaba

Palabuan Aqaba

Kota Aqaba mangrupikeun tempat dimana para turis datang istirahat terasrasakeun kagiatan anu pikaresepeun. Ayeuna tempat ieu parantos diatur janten tempat wisata anu nawiskeun langkung tiheula luang. Aya parahu anu handapeun gelasna pikeun ningali dasar laut anu pikaresepeun, tapi anjeun ogé tiasa snorkeling, jet ski atanapi ngan saukur nyéépkeun sababaraha dinten di pantai. Cuaca biasana panas, janten tujuan pantai sapanjang taun. Kota mangrupikeun tempat anu rame, dimana aya réstoran, kasino sareng sagala rupa tempat hiburan. Éta tiasa janten tempat hiburan anu hébat pikeun nyéépkeun sababaraha dinten.

Basisir di luar kota

Pantai Aqaba

Upami anu urang milari nyaéta sakedik katenangan saatos ramé perjalanan, maka sok disarankeun pikeun jauh tina ramé kota, kumargi pantai di dinya rame pisan. Upami urang angkat ka perbatasan sareng Saudi Arabia urang tiasa mendakan sababaraha pantai langkung sepi sareng pikaresepeun, sapertos Pantai Kidul sareng Tala Bay. Justru di Pantai Kidul disarankeun pikeun snorkel ningali salah sahiji terumbu karang anu paling indah anu katelah Taman Jepang. Tempatna caket sareng pantai sareng deet, janten anjeun kedah ati-ati, tapi pangalaman na pasti pantes. Di pantai ieu urang tiasa nyéépkeun dinten anu langkung tenang sareng nikmati suasana kulawarga anu biasana dipibanda. Kedah émut yén cai na sok haneut sareng di pinggiran kota ogé tiasa mendakan akomodasi anu saé caket pantai ayeuna.

Istana Aqaba

Istana Aqaba

Aqaba, sanaos dinten ieu mangrupikeun kota anu parantos dimodernisasi sareng turis, éta ogé ngagaduhan sajarah anu hébat. Urang tiasa ningali sadayana ieu upami urang ninggalkeun bagéan modéren kota pikeun lebet ka kota anu lami. Benteng ieu ogé kawanoh salaku Istana Mamluk atanapi Bénténg Aqaba. Éta diwangun ku sultan Mamluk dina abad ka-XNUMX. Éta kastil anu pikaresepeun sabab éta mangrupikeun bagian tina sajarah kota sareng ogé dibuka unggal dinten. Kastil anu bahkan dikaitkeun sareng karakter terkenal Lawrence of Arabia.

Museum Arkéologis Aqaba

Tempat anu sanés anu tanpa ragu urang kedah terang terang langkung seueur perkawis sajarah kota nyaéta Museum Arkéologis. Rohangan ieu aya di gigireun kastil, janten sadayana tiasa gampang didatangan dina hiji énjing. Sadayana aya di daérah kota lami sareng gedong tempat ayana musium mangrupikeun istana lami anu kagungan Sherif Husayn bin Ali. Di musium ieu anjeun tiasa mendakan potongan-potongan ti saprak Jaman Perunggu, dipendakan di situs arkéologis caket Aqaba. Ieu nunjukkeun yén daérah ieu mangrupikeun salah sahiji daérah anu mimiti didumukan, panginten kusabab caketna ka laut. Salaku tambahan, di musium urang tiasa ningali kumpulan sadaya jinis artefak anu tanggalna ti jaman anu béda-béda, ngahontal abad ka-XNUMX. Naon anu dicarioskeun ku tempat ieu nyaéta yén henteu diragukeun kami nyanghareupan kota anu parantos aya padumukan mimiti pisan.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*