Mercusuar Kuda di Cantabria

Mercusuar Kuda di Cantabria

Dupi anjeun nguping Mercusuar kuda di Cantabria? Upami anjeun parantos nganjang ka daérah éta, pasti aranjeunna nyarankeun yén anjeun ngadeukeutan anjeunna. Lokasina di munisipalitas Santoña, kawentar ku teri, tapi ogé ku bénténg basisir sarta monumen séjén.

Sadayana Basisir Cantabrian éta endah pisan. Tapi di sabudeureun mercusuar Kuda boga bentang spektakuler. Ieu husus dina gunung Buciero, Ti mana anjeun bisa nempo cliffs maksakeun jeung éndah pantai kawas Berria, kalayan panjangna langkung ti dua rébu méter sareng pasir-pasir anu saé. Janten, upami anjeun henteu acan terang, anjeun mutuskeun nganjang ka éta, kami badé ngajelaskeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan mercusuar El Caballo di Cantabria.

Kumaha carana meunang ka Mercusuar Kuda

Kuda mercusuar Cliff

Cliffs Gunung Buciero

The mercusuar sorangan diwangun dina 1863 tur mangrupakeun salah sahiji atraksi hébat ti Santoña pikeun pintonan éndah na. Hal kahiji anu urang kedah nunjukkeun yén aksés ka éta henteu gampang. Anjeun bakal kudu turun 763 léngkah anu diwangun ku narapidana panjara Dueso dina kerangka proyék Nácar.

Anjeun oge bisa ngakses ku laut lamun waktu ngidinan. Dina hal ieu, anjeun bakal sumping ka darmaga leutik dimana anjeun kedah nanjak 111 léngkah. Perjalanan ti palabuhan Santoña lumangsung sakitar sajam satengah, tapi nawiskeun anjeun landscapes pantes sagala majalah perjalanan. Pikeun bagian na, wangunan diwangun ku dua blok. Anu kahiji nyaéta bumi penjaga mercusuar, anu parantos dibongkar. Sareng anu kadua nyaéta mercusuar sorangan, anu henteu dianggo deui.

Tapi, balik deui ka aksés dina leumpang, jalur ogé nawarkeun maneh gambar spektakuler. Tur anjeun bakal nempo malah leuwih lamun ngalakukeun salah sahiji jalan satapak anu indit ka éta tempat. Di antarana, urang bakal nyorot hiji nu asalna ti puseur pakotaan Santoña tur ngaliwatan nu geus disebutkeun pantai Berriaéta lingkungan Dueso, ti mana anjeun boga pintonan impressive tina Victoria na Joyel marshes, jeung Mercusuar pamayang. Dina total, aranjeunna ngan leuwih genep satengah kilométer kalawan serelek 540 méter. Ieu ditarjamahkeun kana ngeunaan saratus dua puluh menit leumpang, sanajan ruteu téh tina kasusah sedeng.

ruteu séjén nu mawa anjeun ka mercusuar tina Kuda hiji nu mana ngaliwatan benteng santo martin jeung Friar urang Rock atawa hiji nu mana dugi Atalaya ti pantai Berria. Panungtungan ngamungkinkeun anjeun ningali batré guha, anu nitah naékkeun Napoleon bonaparte dina 1811, keg bubuk Dueso, rawa jeung Atalaya sorangan, nu geus dipaké dina abad ka-XNUMX pikeun lalajo paus. Sedengkeun pikeun jalur saméméhna, éta téh paling pondok, kalawan ngeunaan tilu kilométer sarta dalapan ratus méter, sanajan teu gampang.

Tips pikeun leumpang ka mercusuar

Pantai Berria

Pantai Berria ti Gunung Buciero

Dina sagala hal, Anjeun kudu tetep dina pikiran éta Anjeun bade ngarambat ngaliwatan jalur kokotor jeung batu sareng anjeun teu ngagaduhan jinis jasa. Henteu aya bar atanapi réstoran, janten kami mamatahan anjeun mawa cai jeung kadaharan. Aya ogé euweuh stasiun bantuan, jadi Anjeun ogé kudu mawa a pakakas bantuan heula. Ogé, maké sapatu olahraga nyaman.

Di sisi séjén, jalan teu cahayana. Akibatna, ngalakukeun hal eta lamun aya cukup cahaya alami. Sajaba ti éta, kalawan eta anjeun bakal bisa ngahargaan dina sakabéh fullness na pintonan impressive nu dipibanda ti mercusuar jeung nu urang geus disebutkeun. Dina hal ieu, tong hilap nyandak poto atanapi kaméra pidéo anjeun pikeun moto éta bentang unik.

Tungtungna, kasusah tina jalur ngajadikeun teu cocog pikeun barudak atawa jalma kalawan mobilitas ngurangan. Émut, salian ti jalan kokotor, aya langkung ti tujuh ratus léngkah anu anjeun kedah turun teras nanjak deui, kecuali anjeun uih deui ngalangkungan laut. Kami malah henteu mamatahan anjeun nyandak piaraan anjeun. Sareng pikeun parkir upami anjeun ngarambat ku mobil, anu pangdeukeutna nyaéta éta benteng San Martin. Tapi anjeun ogé tiasa ngantunkeun kendaraan di Santoña, sanaos anjeun kedah leumpang langkung jauh.

Naon anu tiasa ditingali dina jalan ka Mercusuar Kuda di Cantabria

Marshes of Santoña

Santoña, Victoria sareng Joyel Marshes Natural Park

Engké, urang bakal ngobrol ngeunaan naon anjeun tiasa nganjang Santoña. Tapi ayeuna urang bakal ngalakukeun ngeunaan monumen anu anjeun gaduh dina rute ka mercusuar sareng nyimpang sakedik ti dinya. Ngeunaan pandangan, anjeun bakal gaduh sudut pandang unik di basisir Cantabrian boh tina mercusuar sorangan sareng tina sudut pandang anu caket. Di antara ieu, anjeun tiasa milih pamadegan Virgen del Puerto, Cruz de Buciero atawa benteng San Felipe.

Upami anjeun ngadeukeutan anu terakhir, anjeun bakal ningali batré anu homonim, diwangun dina abad ka-XNUMX sareng anu sakali-kali ngagaduhan dua puluh prajurit. Ogé, dina jalur, anjeun bakal ningali Mercusuar pamayang, anu perenahna di pulo Gunung Buciero jeung nu ngaganti Caballo. Sareng anjeunna ogé St Martin urang Fort, anu kami parantos nyarios ka anjeun sareng anu diwangun dina pertengahan abad ka-XNUMX. Éta mangrupikeun konstruksi anu maksakeun langkung ti dalapan rébu méter pasagi anu dianggo pikeun ngajagaan basisir.

Urang bisa ngabejaan ka maneh saloba ngeunaan benteng mazo, nu datang ka boga garnisun saratus prajurit. Tapi, upami anjeun resep alam, pastikeun nganjang ka Marismas de Santoña, Joyel jeung Victoria Park. Kalayan ampir tujuh rébu héktar, éta dianggap lahan baseuh anu paling penting di basisir Cantabrian sareng Wewengkon panyalindungan husus pikeun manuk. Teu eureun ngadeukeutan wangunan puseur interpretasi, nu simulates wangun kapal. Ogé, ngarasakeun pantai Berria, nu mawa badge Blue Bandéra tur sampurna pikeun surfing.

Naon ningali di Santoña

Istana Chiloeches

Istana Chiloeches

Alami, upami anjeun nganjang ka mercusuar El Caballo di Cantabria, anjeun ogé kedah nganjang ka kota indah Santoña, anu, sakumaha anu kami nyarioskeun ka anjeun, kasohor dunya ku anchovies na. Tapi, salian ti éta, éta langkung seueur anu nawiskeun anjeun. Kami parantos nyarioskeun ka anjeun ngeunaan lingkungan anu istimewa, sareng Santoña, Victoria sareng Joyel Marshes Natural Park.

Ku alatan éta, ayeuna urang bakal nyebutkeun sababaraha monumen utama na. Nangtung kaluar di pinggiran Garéja Santa Maria del Puerto, nu asalna balik deui ka abad katilu belas. Éta bagian tina biara Benedictine sareng dibungkus ku legenda anu éndah. Eta nyebutkeun yen eta dijieun ku pisan Rasul Yakobus kalawan pangkat katedral. Salaku tambahan, anjeunna bakal diangkat janten uskup masa depan Saint Arcadius.

carita legendaris kumisan, eta mangrupakeun candi éndah gaya romantis. Husus, eta responds kana model Burgundian sarta ngabogaan tilu naves dirojong ku pilar buleud. Di jero, éta imah a ukiran Gothic tina Virgin of Port, kitu ogé dua altarpieces geulis. Hiji dedicated ka Saint Bartholomew sarta séjén pikeun Saint Peter. Duanana ti abad ka-XNUMX sareng, saratus taun sateuacana, lengkungan anu nangtung gratis diwangun dimana palataran garéja diakses.

Di sisi séjén, Santoña boga sababaraha mansions stately. The Istana Chiloeches Ieu diwangun ku urutan tina Marquis tina judul homonim dina abad ka-XNUMX. Éta ngagaduhan rencana lantai anu ngawangun L sareng tilu lanté, kalayan hateupna hipped. Di tungtung lanté luhur, dua badag tameng barok diukir dina batu. Tapi, di luhur sadayana, éta bakal narik perhatian anjeun hiasan geometri salah sahiji facades na.

Karaton agung séjénna Santoña nyaéta yén Marquis of Manzanedo, diwangun dina XIX. Éta dirancang ku arsitek Antonio Ruiz deSalces jeung ngabales gaya neoklasik. Éta ngagaduhan rencana lantai kuadrat, kalayan dua gedong sareng garasi sareng diwangun ku batu di bagean luhurna sareng batu ashlar dina dasar sareng juru. Ayeuna, éta markas na bale kota.

Saint Anthony Square

Plaza de San Antonio di Santoña

Tapi ieu teu hijina konstruksi hébat commissioned ku Marquis of Manzanedo di kota Cantabrian. Kitu ogé, anjeunna maréntahkeun pangwangunan wangunan keur sakola menengah nu ogé pohara nice. Leuwih badag batan saméméhna, éta ogé tina gaya neoklasik sareng kalebet pantheon dimana anggota kulawargana dikubur. Ogé, wangunan réngsé munara jam jeung observatorium astronomi.

Anjeun oge kudu ningali dina Santoña teh imah karaton Castañeda, wangunan éndah ti awal abad ka-XNUMX. Ieu gaya historis jeung eclectic, sanajan, tetep harmoni jeung leuwih saméméhna, éta presents fitur neoklasik. Dina eta nangtung kaluar na hébat tetep pasagi tilu-carita. Di jalan ka karaton ieu, anjeun bakal manggihan nu populér alun-alun San Antonio, puseur saraf kahirupan di kota Cantabrian. Dina rohangan anu indah ieu, anu ngagaduhan stan sareng cai mancur, anjeun bakal mendakan bar sareng réstoran dimana anjeun tiasa ngaraosan sababaraha teri salaku pamitan Santoña urang.

Dina kacindekan, kami geus dipedar sagalana nu peryogi kauninga nganjang ka Mercusuar kuda di Cantabria. Dina spasi alam éndah ieu anjeun bakal ngarasakeun pintonan spektakuler basisir, marshes jeung pantai wewengkon. Salaku tambahan, anjeun tiasa ngamangpaatkeun kunjungan anjeun pikeun terang Santoña, villa geulis. Sareng, upami anjeun gaduh waktos, ulah eureun ngadeukeutan Santander, ibukota propinsi. Dina hiji ieu anjeun boga monumen sakumaha spektakuler salaku Istana Magdalena, la Katedral Gothic tina Asumsi of Our Ladyéta Hébat Sardinero kasino atawa Pusat Botín tina seni. Wani nyieun lalampahan geulis ieu sarta ngabejaan urang ngeunaan pangalaman Anjeun.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*