Mirissa, tempat suci paus di Sri Lanka

Paus di Mirissa

Naha anjeun hoyong tiasa ningali lumba-lumba, paus sareng cetacean sanésna di tempat alamiahna: sagara? Upami kitu, anjeun moal kakantun pantai mirissa, ti Sri Lanka, salah sahiji anu paling indah - ku seueur anu dianggap paling - juru nagara.

Mirissa, tempat suci paus, perenahna di ujung kidul pulau, ngan sakitar 200km ti katulistiwa. Pantai bentuk bulan sabit ieu secluded nyaéta a tempat kaistiméwaan, dimana anjeun tiasa bersantai sareng mopohokeun sadayana ramé di alam baka. Sesuatu anu sadayana anu ngumbara anu ngarambat rébuan kilométer ti sakumna penjuru dunya nyasar dina tujuan ieu.

Pantai Mirissa

Nonton lauk paus sareng lumba-lumba ngojay di Mirissa caket mangrupikeun kagiatan cai anu paling pikaresepeun anu tiasa dilakukeun di Sri Lanka nalika liburan, sabab ieu mangrupikeun tempat anu pangsaéna di Samudra Hindia, sareng panginten dunya, dimana sato-sato ieu anu langkung katingali.

Di dieu urang bakal ningali paus biru, paus Bryde, paus spérma, paus fin, sareng sababaraha spésiés lumba-lumba anu béda. Salaku tambahan, di dieu anjeun ogé tiasa ningali kuya sareng sababaraha spésiés lauk aheng, sapertos tuna biru sareng lauk ngalayang. Usum nonton lauk paus di Mirissa dimimitian dina bulan Nopémber sareng dipungkas dina bulan April, nalika usum haneut, usum panas austral. Kapal-kapal na angkat isuk-isuk, kumargi siang langkung sesah pikeun ningali cetacean, sareng éta tahan sakitar opat jam.

Kumaha carana nepi ka Mirissa?

Pikeun dugi ka pantai anu saé ieu pikeun wisatawan, anjeun kedah angkat ti kota Tangalle sareng angkat ka Mirissa. Beus nyandak anjeun ti hiji tempat ka tempat anu sanés unggal dinten, janten anjeun moal ngagaduhan masalah dugi ka dinya. Tangtosna, penting anjeun terang éta perjalanan peryogi sakitar 2 jam, janten tong hilap nyandak buku anu saé, atanapi hobi anu sanés supados menitna langkung gancang.

Naha aya akomodasi di Mirissa?

Magrib di Mirissa

Tangtosna. Janten tempat khusus pikeun nu datang, teu kakirangan tempat cicing, boh di jalan utama boh caket pantai. Harga tiasa bénten-bénten gumantung kana jumlah wisatawan, tapi sacara umum éta pisan mirah.

Akomodasi di daérah jalan anu paling murah (hargana 800 rupia Hindu, anu sami sareng sakitar 11 euro) tapi upami anjeun tiasa nyingkahanana, pastina anjeun bakal langkung resep kusabab perjalanan anjeun, kumargi daérah ieu ribut pisan.

Pikeun milarian daérah anu ideal, anjeun kedah ngalér, caket basisir. Di dinya pikeun 1000 rupia (13,30 euro) anjeun tiasa gaduh kamar anu pantes, kalayan kamar mandi, wifi, kamar mandi sareng cai panas, sareng anu paling penting, bersih. Janten rada di luar jalan, suasanana sepi pisan. Naon deui, anjeun bakal caket pisan pantai anu megah sapertos kitu.

Dimana tuang mirah di Mirissa?

Dahar murah di Mirissa

Sateuacan atanapi saatos bade ningali salah sahiji tempat wisata anu paling indah di Sri Lanka, Kumaha upami urang ngeusian beuteung? Nyatana nyaéta yén di Mirissa henteu seueur tempat tuang, kajabi puluhan bar pantai anu anjeun bakal mendakan di pantai, tapi aya sababaraha.

Di jalan utama aya dua réstoran, dimana anjeun tiasa mesen piring anu béda kalayan harga anu héran: sakitar 200 rupia (sakitar 3 euro). Pikaresepeun, nya? Hiji-hijina hal nyaéta upami anjeun hoyong nginum bir, anjeun kedah ngantosan dugi ka pantai Mirissa, kumargi aranjeunna ngan ukur nyayogikeunna di dinya, sareng omongna, murah pisan ogé: sakitar 2 euro.

Naon anu kudu dilakukeun di Mirissa?

Nalika anjeun angkat ka tujuan tropis anu spektakuler aya seueur hal anu kedah dilakukeun. Anjeun tiasa ngamangpaatkeun tingali bébas kuya tina Angkatan Laut Sry Lanka, Latihan luncur, mancing, angkat snorkeling di teluk tukangeun pulau atawa naék candi Budha.

Mirissa, tempat suci paus

Grup lauk lumba-lumba di Mirissa

Tapi kaseueuran wisatawan anu ngumbara ka dieu ngan ukur pikeun hiji alesan: ningali paus sareng cetacean sanésna di alam liar. Biaya wisata sakitar 3000 rupia (40 euro), sareng tahan antara 3 sareng 4 jam, sanaos anjeun tiasa ngahémat 500 rupia upami anjeun mésér tikét langsung di palabuhan.

Tingkat kasuksésan, nyaéta, kasempetan pikeun milarian cetacean kalintang luhurna, 95%. Kaseueuran waktos aranjeunna katingali langkung tiheula, parantos aya di basisir, tapi waktos sanés urang kedah langkung sabar. Sadayana bakal gumantung kana sabaraha jauh sato ieu parantos milari tuangeun.

Aranjeunna angkat mimiti énjing-énjing sareng mulih tabuh siang, sakedap anjeun tiasa ngamangpaatkeun sareng tuang piring saé nasi kari.

Janten ayeuna anjeun terang, upami anjeun hoyong ngaraoskeun pangalaman anu teu kapohokeun, di hiji pulau anu iklimna pikaresepeun sareng sato anu aheng, angkat mésér tikét anjeun ka Sri Lanka, sareng anjeun bakal ningali seueur kasenangan anjeun .

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*