Mombasa

Ampir 500 kilométer ti Nairobi nyaéta Pulo Mombasa, kota panggedéna kadua di Kénya saatos ibukota na sakitar 700.000 jiwa. Dipisahkeun ti buana Afrika ku dua aliran sareng sambung giliran ku seueur jambatan.

Mombasa ngagaduhan palabuan sareng kagiatan wisata. Kusabab didirikeun dina abad ka-XNUMX, janten kota anu ngagaduhan kapribadianana nyalira. Éta narik pangaruh Arab, India sareng Éropa anu tiasa ditingali dina seueur gedong agama sareng sipil na. Naha anjeun hoyong terang Mombasa?

Rute ngaliwatan Kota Tua

Palabuhan Mombasa

Gambar | Pixel

Anjeun tiasa ngamimitian rancana perjalanan ku palabuhan, dimana aya sababaraha klub bahari sareng hotél. Ogé di dieu aya masjid Basheiky Mandhry anu diwangun dina yayasan abad ka-XNUMX.

Ti dinya urang teraskeun ka Mbaraki dimana ayana Mbaraki Pilar, salah sahiji simbol Mombasa. Éta makam lulugu suku kuno anu diwangun ti kolom kapur ku polip karang sareng bérés garan karang. Dikurilingan ku baobabs sareng hasilna endah pisan.

Kuil di Mombasa

Islam

Mesjid Bohra kalayan menara anu luhur, éta Baluchi Jundaan ku kubah jongkok, éta Ismaili kalayan permukaan pasagi na sareng sudut Bondeni menonjol salaku conto arsitektur Islam.

Hindu

Mombasa ogé ngagaduhan candi hindu anu dipikaresep pisan sapertos Candi Jain anu warna pastel di Jalan Langoni, Candi Sikh di Mewmbe Tayari Street, sareng Kuil Haile Selassie Swaminaryan anu sangat aheng anu diwangun taun 1955.

Urang Kristen

Wangunan wawakil séjén Mombasa aya di Jalan Nkrumah: Katedral Katolik Roh Suci. Garéja Anglikan anu dipangaruhan Islam ogé pantes didatangan.

Arsitéktur sipil

Gambar | Infobae

Strolling ngaliwatan Kota Tua mangrupakeun pelesir. Tempat penting pikeun didatangan nalika perjalanan ka Mombasa nyaéta Benteng Jesus, benteng kuno anu diwangun taun 1593 ku Portugis. Sering kumaha ogé diawétkeun éta sumur pikeun nyimpen cai, béntion, sésa-sésa kapal bersenjata San Antonio de Tanna, kumpulan keramik ti pantai sareng Omani Arab House, hiji imah Utsmaniyah ti abad ka-XNUMX. Conto sanésna tina bénténg anu diwangun ku Portugis nyaéta Bénténg St. Joseph.

Wangunan séjén anu dipikaresep pisan anu dicirikeun ku gaya Inggrisna kalayan pangaruh India anu hébat nyaéta Casa Leven, sasak anyar Nyali sareng Square Treasury. Ogé pantes didatangan nyaéta gedong Lelang Datoo, Sasak Batu, Hotel Castle sareng teras na anu pikaresep dimana anjeun tiasa istirahat dina rute sareng Dodwell House sareng hateup ubin anu éndah ti Mangalore.

Di sisi anu sanésna, pangadilan lami janten musium ngalukis improvisasi. Aya sababaraha potongan anu saé pisan sareng anjeun tiasa ningali pangaruh Inggris dina gedong éta.

Inpormasi praktis pikeun ngumbara ka Kénya

Gambar | Pixel

kaamanan

Kamentrian Luar Negri Spanyol nyarankeun yén anjeun ati-ati pisan nalika angkat ka Kénya sareng nyingkahan daérah-daérah sapertos propinsi Northeast, wates sareng Somalia sareng daerah kumuh Nairobi.

Visa

Visa diperyogikeun pikeun kaseueuran warga asing sareng gampang sayogi. Cara panggampangna pikeun dianggo, mayar sareng nampi éta ampir instan nyaéta sistem e-visa, portal visa online pamaréntah Kenyan.

duit

Sadaya bank tukeur dolar AS, euro, sareng pon Inggris kana shilling Kenya. Aya ATM di kota-kota sedeng, janten disarankeun nyandak kartu debit sareng kiridit sareng awis.

Sanaos kaseueuran mata uang utama tiasa ditukeurkeun di Nairobi sareng Mombasa, di luar kota ieu bakal langkung seueur masalah sareng mata uang salain dolar AS, euro, sareng pon Inggris.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*