monumen penting Spanyol

Alhambra ti Granada

ngobrol jeung anjeun ngeunaan monumen penting Spanyol eta supposes nyieun usaha conciseness jeung sintésis. Kusabab nagara urang geus loba abad sajarah anu geus ngahasilkeun hiji warisan monumental jeung artistik luar biasa tur éksténsif.

Yunani, Romawi, Visigoths, Arab jeung bangsa séjén ngaliwatan jazirah Ibéria. Kabéh geus ninggalkeun warisan relevan dina bentuk wangunan jeung budaya. Ti Asturias ka luhur Andalusia sareng ti Estremadura ka luhur Aragon, Opat titik kardinal bangsa urang gaduh gedong anu pantes didatangan anjeun sareng anu paling sering didatangan ku wisatawan ti sakumna dunya. Tapi, dina hal naon waé, kami bakal nunjukkeun anjeun pilihan monumen penting di Spanyol.

The Alhambra of Granada

Pengadilan Singa

Palataran Singa, di Alhambra di Granada

Karya puncak arsitéktur Andalusia, Alhambra sanes monumen, tapi sakelompok di antarana. Dina ngaran ieu kaasup citadel Arab, taman éndah, istana heubeul komo biara engké dirobah jadi asrama wisata.

Anjeun tiasa ngaksés kandang ngaliwatan sababaraha panto. Di antarana, pamadegan Arms, Kaadilan, Anggur, Tujuh Lantai atawa Arrabal. Di sisi séjén, dina citadel nu Homenaje jeung Vela munara. Tapi dimana keajaiban utama na ngantosan anjeun aya dina Madinah. Aya karaton di antarana dua nangtung kaluar. Anu ti Comares diwangun sabudeureun Patio de los Arrayanes dina abad ka-XNUMX, bari maung eta ieu diwangun sabudeureun taman homonim.

Anjeun oge bisa ningali panggero Mexuar, kamar dipaké pikeun impart kaadilan jeung, di wewengkon Partal, sésa-sésa istana heubeul lianna. Di sisi séjén, kalawan ngaran Kamar Kaisar grup kamar diwangun dina kali tina Carlos i. Sanajan kitu, maranéhna bakal geura-giru digolongkeun kana disuse nalika éta Palacio ditakdirkeun pikeun Kaisar.

Ogé wajib di Alhambra ngaliwatan leumpang ti munara, nu mana, sakumaha ngaranna nunjukkeun, mawa anjeun ka tingali Los Picos, la Cautiva, las Infantas na del Agua. Tapi permata hébat séjén tina kompléks monumental ieu teh Generalife. Éta mangrupikeun vila désa anu dikurilingan ku kebon hias sareng kebon kebon anu dianggo ku raja-raja Granada salaku tempat istirahat. Éta ogé asalna ti abad ka-XNUMX sareng, di sabudeureun éta, anjeun ogé tiasa ningali konstruksi-konstruksi sanés ti jaman Nasrid. Di antarana, nu Korsi Moor, la kolam renang rusak atawa sésa-sésa Istana Dar-al-Arusa.

Kulawarga Suci

Kulawarga Suci

Sagrada Familia, salah sahiji monumen penting Spanyol

Ieu konstruksi agama di Barcelona mangrupa karya genius tina Antonio gaudi. Tapi éta ogé conto yén karya hébat tiasa diwangun kalayan gaya pribadi anu pinuh ku fantasi. Ngaran lengkepna Kuil Expiatory Kulawarga Suci sareng arsiték Catalan anu luar biasa ngamimitian pangwangunanna dina 1882.

Panasaran, éta henteu acan réngsé, tapi mangrupikeun salah sahiji monumen anu paling sering dilongok di Spanyol. Ieu ngagambarkeun plenitude kreatif Gaudí sarta mangrupa éksponén pangalusna tina Arsitéktur modernist Catalan. Nyatana, éta sampurna nyintésis sadaya gaya anu parantos dikembangkeun dugi ka harita. Di antara ieu, nu neogothic, naturalis atawa geometric.

Bait Allah boga rencana cross Latin kalawan lima naves sentral jeung transept tilu. Ogé boga apse kalawan tujuh chapels. Externally, eta boga tilu facades, dedicated kana Lahirna, Passion sareng Kamulyaan Yesus. Kitu ogé, nalika réngsé, éta bakal ngagaduhan dalapan belas munara, diantarana anu tengahna bakal nangtung, ditungtungan ku kubah sareng jangkungna ampir saratus tujuh puluh lima méter.

Sedengkeun pikeun interior na, Sagrada Familia ogé impressive. Genius Gaudí nyiptakeun rohangan organik éta nyarupaan leuweung, kalawan kolom dina bentuk batang tangkal. Pikeun bagian maranéhanana, vaults boga penampilan hyperboloid jeung jandéla disebarkeun ku cara pikeun ngidinan cahaya harmonik jeung lemes asup. Kitu ogé, sagalana di kuil boga nilai simbolis sarta Gaudí malah ngurus ngarancang elemen hiasan. Ieu kasus mimbar, confessionals atanapi lecterns.

Pondokna, anu Sagrada Familia mangrupakeun heran alatan hébat Antonio Gaudí. Karakter unik sarta kaagungan na ngajadikeun eta salah sahiji monumen penting di Spanyol.

Katedral, penting diantara monumen penting Spanyol

Katedral Burgos

Katedral Burgos

Aya seueur pisan sareng spektakuler katedral di Spanyol anu kami henteu hoyong nyarioskeun ka anjeun ngan ukur hiji, tapi ngeunaan sababaraha. Sugan nu paling dilongok téh hiji di Seville pikeun sababaraha alesan, sajaba alam spektakuler na. Di antarana, éta téh salah sahiji katedral Gothic pangbadagna di dunya. Tapi, meureun, eta oge dipangaruhan ku kanyataan ngabogaan populér Giralda. Minaret jaman Arab ieu milik masjid kuno abad ka-XNUMX sareng dianggo salaku menara lonceng pikeun kuil. Ogé dilestarikan ti harita téh adi Palataran tangkal Jeruk.

Ogé, éta pisan dilongok Katedral Santiago of Compostela, boh keur tujuan ziarah boh keur permata Romanesque. Ieu gaya nu predominates dina konstruksi, tapi ogé presents Gothic, Renaissance, Baroque komo elemen Neoklasik. keajaiban kawas nu Fasad Obradoiro atawa Portico of Glory ngajadikeun katedral ieu karya unik.

Tapi urang moal bisa poho ngeunaan katedral Burgos, kalayan gaya Gothic Perancis anu dominan. Éta ogé nampi modifikasi engké. Tapi lamun éta impressive di luar, teu kurang ti jero. Ieu imah jewels sculptural jeung arsitéktur otentik kayaning Tangga Emaséta altarpiece Gothic tina Gil de Siloé atawa loba kuburan diantarana nonjol teh cid. Kitu ogé, aslina tukang ngapung, struktur artikulasi anu muka sungutna nalika lonceng disada.

Urang bisa ngabejaan Anjeun tentang katedral megah lianna nu diantara monumen penting Spanyol. Salaku conto, Murcia urang, nu ti Salamanca o Almudena urang di Madrid. Nanging, urang langkung milih ngalih ka gedong-gedong sanés anu sami-sami luar biasa.

Masjid Cordoba

Masjid Cordoba

Panempoan hawa tina Masjid Cordoba

Ieu mangrupikeun kasus Masjid Córdoba anu pikaresepeun, anu ayeuna ayeuna Katedral Asumsi of Our Lady. Kalawan ampir dua puluh opat rébu méter pasagi, éta kadua panggedéna di dunya sanggeus Mekah.

Pangwangunanna dimimitian dina abad ka-XNUMX sareng éta, sareng Alhambra, monumen anu paling penting anu dilestarikan tina Seni Andalusia. Sanajan kitu, éta ogé diréformasi sababaraha kali. Kanyataanna, sababaraha panto na, kawas hiji di Saint Catherine éta Renaissance. Ieu mangrupikeun salah sahiji seueur anu ngawangun luar gedong, dimana menara lonceng sareng minaret kuno, balkon sapertos anu aya di adul kidul sareng patios sapertos anu aya di tangkal jeruk.

Anu terakhir asalna tina patio wudhu di masjid asli sareng gaduh cai mancur sapertos Santa María atanapi Cinamomo sareng tangki sapertos Almanzor. Sedengkeun pikeun interior, eta kawentar pisan aula hypostyle, kalawan kolom jeung arches na. Tapi ogé altarpiece Mannerist tina chapel utama, ensemble paduan suara atawa chapels béda. Di antarana, anu Nyata, anu San Ambrosio, anu Villaviciosa atanapi anu Lady of the Conception.

Alcázar de Segovia, hiji bénténg diantara monumen penting Spanyol

Alcazar ti Segovia

The neguaan Alcazar of Segovia

Kastil abad ka-XNUMX anu megah ieu mangrupikeun anu paling sering dilongok di Spanyol. Ieu munara leuwih lebak Eresma sarta ngadominasi kota Castilian bersejarah. Dua puluh dua raja sareng sababaraha tokoh anu paling penting dina sajarah parantos ngalangkungan éta. Éta ogé salah sahiji conto anu pangsaéna tina bénténg militér abad ka-XNUMX di dunya.

Externally, Alcázar disebarkeun di palataran Herrerian kalawan moat a, drawbridge sarta tetep a, maksakeun kalawan rencana lantai pasagi sarta opat munara. Tapi malah leuwih spektakuler teh John II munara, nu engké na Gothic, kitu ogé nu disebut Teras Moor, nu nawarkeun maneh tempoan megah tina Plaza de la Reina Victoria Eugenia.

Sedengkeun pikeun interior, bénténg boga kamar impressive. anu tina Istana Heulang eta nangtung kaluar pikeun jandéla kembar sarta baseboards na; éta tina Hawu pikeun potret na tapestries; salah sahiji tahta pikeun korsi karajaan na handapeun kanopi jeung nu galeri Ieu narima ngaran ieu alatan siling coffered heubeul na dina bentuk Hull hiji kapal inverted urang. Kamar karajaan, chapel sareng kamar-kamar sanés sapertos ruangan Senjata ngalengkepan interior Alcázar.

Tungtungna, dina salah sahiji sisi taneuh parade, anjeun tiasa ningali Museum of Royal College of barisan mariem jeung mortir. Sareng, salaku anekdot, kami bakal nyarioskeun ka anjeun yén bentuk-bentuk konstruksi ieu saé pisan sareng sugestif anu nyarios yén aranjeunna janten modél pikeun Walt Disney pikeun puri Anjeun Cinderella. Éta henteu kabeneran yén éta nampi sémah ti sakumna dunya.

Dina kacindekan, kami geus ditémbongkeun anjeun sababaraha monumen penting Spanyol. Tapi kami tiasa nyarioskeun ka anjeun ngeunaan seueur anu sanés. Contona, jalma anu nyieun Asturian pra-Romawi, unik di sakabéh planét. Atawa ogé nu megah Téater Romawi Mérida, diwangun dina abad ka-XNUMX SM sarta masih dipaké pikeun pintonan. Atawa, tungtungna, megah Biara San Lorenzo del Escorial, permata Renaissance nu geus disebut heran kadalapan dunya. Sadaya ieu tanpa hilap batur sapertos Basilica of Our Lady of Pilar di Saragossa, éta témbok Avila atawa munara Hercules di La Coruña, anu parantos ngadeg dua rébu taun. Naha anjeun teu nyangka yén monumen penting Spanyol éndah?

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*