Andy Warhol sareng Louise Bourgeois di Museum Guggenheim

Sél II

Gambar - Peter Bellamy

Naha anjeun resep musium seni? Sareng seni modéren? Upami kitu, kuring ngajak anjeun nganjang ka Museum Guggenheim di Bilbao. Naha leres ieu sareng sanés sanés? Kusabab anjeun badé usum panas ningali dua paméran dua seniman hébat: éta Louise Bourgeois sareng Andy Warhol.

Kami badé ngantepkeun anjeun ningali sababaraha karyana, sahingga anjeun tiasa kéngingkeun ideu kumaha éndahna bakal ka ditu. Anjeun henteu percanten ka abdi? Parios.

Pameran Louise Bourgeois - Sél

Lintasan bahaya

Gambar - Maximilian Geuter

Karya Louise luar biasa, luar biasa. Artis ieu, anu maot dina taun 2010, mangrupikeun salah sahiji anu pang berpengaruh ti abad ka-XNUMX. Anjeunna inovatif pisan anu unggal ningali salah sahiji karyana siga anu ningali buku kabuka, sababaraha halaman anu nyaritakeun carita pribadi, carita kahirupan seniman sorangan. Pilari sakedik deui meureun neangan diri.



Paméran anu dipidangkeun ku Museum Guggenheim disebat "The Cells", di mana anjeunna damel sakitar 60 sapanjang karirna, kalebet lima buah mimiti dina séri, anu dimimitian ku "Artikulasi Den" dina taun 1986. Unggal sél ngabahas émosina, sapertos sieun atanapi teu aman. Dibere ku saperangkat parabotan, patung, papakéan sareng objék, éta ngagaduhan muatan émosional anu kuat, dugi ka hésé tiasa nyandak panon anjeun.

Sareng éta henteu disebatkeun éta pikiran manusa pasti bakal geuwat ngawitan ngabayangkeun hal ngeunaan jaman baheula Bourgeois.

Kamar Beureum, ku Louise Bourgeois

Gambar - Maximilian Geuter

Dina pameran anjeun bakal ningali hal-hal ieu:

  • Potrét Sél, Dimana hiji jalma ditingalikeun, tapi henteu ngan ukur awakna, tapi ogé karakter anu dipiboga na tiasa dipilampah.
  • Abdi pasihkeun sadayana, anu genep ukiran anu anjeunna damel di 2010 sareng kolaborasi tina éditor Benjamin Shiff.
  • Dilahartikeun sarang, dianggap ku seniman salaku sél munggaran. Hal ieu dicirikeun ku gaduh "sarang" anu ngarujuk kana tempat perlindungan sato, disumputkeun sareng dijagaan, sareng di tengahna aya tai hideung dikurilingan barang karét hideung anu ngagantung dina lalangit. Éta ogé ngagaduhan panto anu anjeun tiasa kabur.
  • Kamar kamahéran, anu mangrupikeun patung, modél sareng gambar anu béda-béda anu didamelna antawis taun 1943 sareng 2010. Sadayana ngabantosan aranjeunna pikeun ngawangun pamikiran awonna, mimpi ngimpi, siga anu tiasa ngaleungitkeunana.
  • Dangerous Passage mangrupikeun carita ti jaman budakna, dimana objék sapertos méja atanapi ayun dicampur sareng tulang sato anu disimpen dina bola plastik anu ngingetkeun urang ngeunaan siklus kahirupan sareng maot sareng laba-laba baja sareng kaca spion.
  • Sél I-VI, anu mangrupikeun rohangan dimana nyeri fisik sareng émosional ditingali.
  • Kamar Beureum (Budak) sareng Kamar Beureum (Kolot), duanana ti taun 1994. Dua sél ieu saling pakait. Mimitina, ranjang dipidangkeun sareng objék sapopoé ti budak leutik sareng murangkalih seniman, sapertos jarum anu dianggo ku kolotna di bengkel tékstilna. Dina kadua, kamar tidur anu rapih sareng langkung raket ditempokeun.

Ngarasakeun karya ieu Dugi ka 2 Séptémber nu 2016.

Saha Luoise Bourgeois?

Bourgeois Louise

Gambar - Robert Mapplethorpe

Artis anu luar biasa ieu lahir di Paris taun 1911, sareng pupus di New York taun 2010. Anjeunna ngagaduhan budak leutik sareng budak leutik, sareng dina seni anjeunna milarian jawaban ngeunaan dirina, kulawargana, sareng dunya tempat anjeunna cicing. Sanaos kitu, kagungan rasa humor pisan, baralik ka anjeunna pikeun nyanghareupan tantangan anu aya di jalanna.

Anjeunna jalma anu aktip pisan. Buktina ieu paméran ieu. Naha anjeun terang yén anjeunna mimiti damel di Sél dina tungtung hirupna, nalika anjeunna langkung ti 70 taun? Baheula, sapertos ayeuna, anjeunna mangrupikeun jalma anu ngainspirasi bakat anyar.

Pameran Andy Warhol - Kalangkang

Seni Andy Warhol

Gambar - Bill Jacobson

Andy Warhol (1928-1987) mangrupikeun lalaki dilahirkeun di Pittsburgh sareng pupus di New York rada anéh. Dicarioskeun ngeunaan anjeunna yén anjeunna katarik ku pikaboseneun, sareng anjeunna ogé nyangka yén senina henteu sapertos kitu, tapi langkung "hiasan disko". Paméran anu ditepikeun ku Museum Guggenheim di Bilbao, Éta dumasar kana poto kalangkang di kantor anjeun. Teu aya anu bakal nyarios yén anjeun tiasa ngadamel seni ku kalangkang, tapi lalaki ieu mah. Budak lalaki anjeunna tumaros.

102 karya anu dipidangkeun mangrupikeun lukisan dina kanvas, didamel antara 1978 sareng 1980. Aya 102, tapi éta saleresna ngan ukur hiji, dibagi kana sababaraha bagian. Masing-masingna ngagaduhan kisaran warna nyalira, tapi ku ngiuhan anu sami. Kituna, urang tiasa mikir yén éta sami, tapi urang bakal salah: dina unggal lukisan rohangan diturunkeun, anu ngarahkeun pandangan ka cahaya.

Nuansa Andy Warhol

Gambar - Bill Jacobson

Anjeun tiasa ngararasakeun padamelan ieu dugi ka 2 Oktober nu 2016.

Saha éta Andy Warhol?

Andy Warhol

Lalaki ieu mangrupikeun seniman sareng pembuat pilem Amérika maénkeun peran penting dina lahirna sareng ngembangkeun seni pop. Karya-karyana anu dipidangkeunana dina kahirupan sering dianggap guyonan praktis, bahkan ayeuna jalma-jalma teras-terasan nyobian ngartos pipikiranana, anu dina waktos éta jauh payuneun waktosna, sahingga éta bertindak salaku hubungan antara homoseks, ubar pecandu, sareng seueur deui. ti kalangan seniman sareng intelektual.

Guggenheim Museum jam sareng tarif

(video)

Kusabab aya hal-hal anu ngan ukur sakali kajadian dina kahirupan anjeun, anjeun tiasa ningali sareng ngaraosan paméran The Cells, ku seniman Louis Bourgeois, sareng the Shadows karya Andy Warhol, Salasa dugi ka Minggu ti jam 10 dugi ka 20 wengi.. Taripna sapertos kieu:

  • Sawawa: 16 euro
  • Pensiunan: 9 euro
  • Grup anu langkung ti 20 jalma: € 14 / jalma
  • Murid di handapeun 26 taun: 9 euro
  • Barudak sareng rerencangan Musium: gratis

Penting yén anjeun terang yén kantor tikét ditutup satengah jam sateuacan Museum ditutup, sareng pengusiran kamarna dimimitian 15 menit sateuacanna tina panutupanana sami.

Ngarasakeun aranjeunna.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*