Nagara pangageungna di dunya

Gambar | Pixel

Ayeuna aya 194 nagara di dunya anu diaku ku PBB ku pamaréntahanana nyalira sareng total kamerdekaan, anu ngagaduhan ciri masing-masing anu ngabédakeunana: iklim, tradisi, bentangna sareng bahkan perpanjangan daérah.

Sanaos di Éropa kami biasa ka nagara-nagara leutik, kaleresan aya nagara-nagara anu lega wilayahna. Pasti sababaraha anu paling penting aya dina pikiran, tapi anjeun terang naon anu 10 pangageungna di dunya?

Aljazair

Aljazair mangrupikeun nagara sadasa pangageungna di dunya kalayan 2,382 juta km². Nagara panggedéna di Maghreb nyaéta saléngkah jauh ti Éropa sareng ngagaduhan sababaraha tempat anu dipikaresep pikeun didatangan sareng tong seueur jalma.

Kalérna ngagaduhan basisir anu saé anu janten surga pikeun jalma anu resep matahari sareng pantai. Éta ogé ngagaduhan pedalaman anu subur sareng kota-kota Romawi anu leres dilestarikan sapertos Thamugadi kuno, conto hébat urbanisme Romawi. Kaisar Trajan ngadegkeunana dina 100 pikeun ngalayanan para veteran tina Legiun III Augusta, anu ngagaduhan misi ngatur wates sareng Bérber.

Klaim utama sanésna nyaéta daérah Sahara, kalayan oase sareng gurun anu ngalamun, naha nuju ka kidul ka kidul ti Tamanrasset atanapi ka laut berpasir sakitar Timimoun.

Akhirna Algiers, ibukota na, salah sahiji kota Magribi anu paling kapribadianna sareng campuran anu antawis antara médiana tradisional sareng arsitektur kolonial. Kunjungan mangrupikeun cara anu paling saé pikeun terang kahirupan lokal anu hirup na.

Kazakhstan

Lokasina antara Pagunungan Altai sareng Laut Kaspia, Kazakhstan mangrupikeun nagara kasalapan panggedéna di planét kalayan 2,725 juta km ² sareng nagara beunghar nagara-nagara Asia Tengah berkat mineral anu berharga sareng cadangan minyak anu loba. Éta merdika ti Uni Soviét ti saprak 1991.

Astana mangrupikeun ibukota na dicirikeun ku gedong futuristikna, tapi kota panggedéna nyaéta Almaty, urut ibukota nagara, anu ngingetkeun kota-kota Éropa kalayan jalan-jalanna éndah tangkal, pusat balanja anu ageung, kahirupan wengi anu sibuk sareng musium anu pikaresepeun sapertos ALZhiR.

Tempat anu pikaresepeun anu sanés di Kazakhstan nyaéta taman nasional Karkaraly atanapi Burabay, alam parawan dina bentuk na paling murni di salah sahiji nagara anu paling lega di planét ieu.

Argentina

Nagara kadalapan pangageungna di Bumi kalayan 2,78 juta km² ngagaduhan dua taman alam anu paling populér di planét ieu: Glaciers, Talampaya (kalayan gunung ageung sareng batu pasir unik) sareng Iguazú (kalayan curug na anu kasohor). Tempat ieu ngagaduhan puncak paling luhur di Andes sareng fauna anu beragam anu ngajantenkeun tempat anu saé pikeun ekopelancongan.

Sedengkeun pikeun ibukota na, Buenos Aires mangrupakeun kota anu hébat kalayan karakter kosmopolitan sareng jiwa Éropa di jantung Amérika Latin. Tempat anu parantos tiasa ngajaga tradisi tradisionalna ku modérenitas ayeuna, nyusun tempat anu tiasa ngareuwaskeun sareng ngajantenkeun para palancong murag asih.

India

India mangrupikeun nagara anu boro-boro tiasa dijelaskeun ku kecap sareng henteu ngantepkeun anjeun teu paduli. Mangrupikeun tempat anu ngarobih jalma-jalma anu ngagaduhan kasempetan nganjang ka dinya sareng ogé méntalitasna. Nagara 3,287 juta km² pinuh ku kontras, bentang sareng pantai anu éndah, festival warna-warni, candi anu spektakuler sareng spiritualitas anu hébat, monumén sapertos impian sapertos Taj Mahal sareng asakan lezat

Ibukotana nyaéta huru-hara, rame sareng rame. Pikeun seueur jalma, gerbang ka India sareng, akibatna, kontak kahiji aranjeunna sareng éta. Cirebon ngagaduhan benteng anu mengesankan, pasar anu sibuk sareng kuil-kuil hébat ogé tilu Situs Warisan Dunya UNESCO: Makam Humayun, Komplek Qutb sareng Komplek Bénténg Beureum.

Gambar | Pixel

Australia

Naon anu kedah ditingali di Australia? Walerna henteu saderhana kumargi nagara ageung, teu langkung teu kirang ti 7,692 juta km². Nagara ieu henteu ngan ukur saé pisan tapi ogé ngagaduhan sipat anu saé: Taman Nasional Uluru-Kata Tjuta, Great Barrier Reef atanapi Gurun Pinnacles, sareng sajabana.

Melbourne atanapi Sydney anu meriah sareng multikultural kalayan réstoran, galeri seni, musium sareng hiburan wengi anu ngadagoan para wisatawan di Australia tapi di basisirna, para pencinta pantai sareng ombak ogé bakal mendakan tempat pikeun bersenang-senang di nagara panggedéna kagenep. Panggedéna di dunya.

Brasil

Bangsa pangageungna di Amérika Kidul, kalayan 8,516 juta km², ngainspirasi rébuan wisatawan pikeun ngadatangan éta ku kaéndahan alamna, sajarahna sareng pésta anu tiada tandingan. Wisata di Amazon bakal ngamungkinkeun anjeun terang flora aheng sareng fauna di nagara Rio de Janeiro, curug na anu endah sareng basisirna anu saé. Sareng kumaha upami silaturahmi Brasil ... tina sapuluh!

Cina

Sanaos seueur anu nganggap éta mangrupikeun salah sahiji tina tilu nagara panggedéna di dunya, anu leres nyaéta nagara éta kaopat kalayan 9,597 juta km². Pinuh ku pagodas, candi sareng istana sapanjang wilayahna masihan ideu ngeunaan budaya, sejarah sareng tradisi anu lega di nagara aheng ieu.

Bentang anu matak na sigana ti planét anu sanés sapertos Walungan Li di Yangshuo atanapi propinsi kidul Yunnan, kota kuno na, gabungan tradisi sareng modérnitas kota sapertos Beijing, Hong Kong atanapi Shanghai, monumen bersejarah anu hébat sapertos Buddha Leshan, Tembok Ageung atanapi Pahlawan Xi'an sareng gastronomi anu euyeub, ngajantenkeun Cina salah sahiji tujuan anu paling dipikahoyong ku sadaya wisatawan.

AS

Ku legana 9,834 juta km², Amérika Serikat mangrupikeun nagara katilu pangageungna di dunya. Sanaos nagara éta ngagaduhan seueur kaendahan alam sapertos Grand Canyon, Niagara Falls atanapi gunungapi Kilauea, bagian anu hadé tina pariwisata internasional fokus kana kota-kota na: New York, Los Angeles, Miami, Boston, Washington, Chicago ...

Kusabab diménsi ageung na, rupa-rupa bentang alam, kota-kota anu spektakuler sareng tawaran luang anu hébat anu dipibanda, aranjeunna pasti bakal ngahontal harepan sadaya palancong.

Kanada

Kalayan 9,985 juta kmXNUMX permukaan, Kanada mangrupikeun nagara kadua pangageungna di dunya anu pinuh ku kaajaiban alam dina bentuk gunung, walungan, leuweung, situ sareng taman nasional. Éta mangrupikeun tujuan anu sampurna pikeun ngémutan sato liar sareng bentang impian. Sareng upami anjeun langkung milih kahirupan perkotaan, Montreal, Toronto atanapi Vancouver bakal kaget anjeun ku sababaraha tawaran gastronomic sareng luang.

Gambar | Pixel

Rusia

Ku legana 17.075.200 km², Rusia mangrupikeun nagara ageung di dunya. Wewengkonna dugi ka Éropa anu wawatesan sareng Laut Arktik dugi ka Samudra Pasipik Kalér di Asia. Tempat anu saukuran ieu tiasa ditawarkeun pikeun pengunjung.

Moskow, ibukota Rusia, mangrupikeun kota magnét dimana seueur seueur hal anu kedah dilakukeun sapertos ningali Beureum Square, Katedral Saint Basil, Teater Bolshoi, Kremlin atanapi subway, karya seni.

Saluareun Moskow, di kota-kota Rusia anu sanés sapertos Saint Petersburg ogé aya tempat anu saé pikeun didatangan sapertos Museum Hermitage, Benteng Saint Peter sareng Saint Paul atanapi Istana Peterhof, sareng anu sanésna.

Marengan warisan sejarah-budaya anu beunghar, Rusia menonjol pikeun alam liarna, leuweung anu henteu aya tungtungna sareng stepa gunung anu katutupan salju.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*