San Miguel de Escalada

San Miguel de Escalada mangrupikeun salah sahiji anu utami tugu pra-romanesque ti propinsi León. Éta biara anu suci dina 913 pikeun nampung biarawan ti Córdoba, tapi ayeuna ngan ukur garéja sareng sababaraha kagumantungan sanés.

Tempatna di kotamadya Gradefes, sakitar dua puluh tujuh kilométer ti ibukota León sareng di Jalan Santiago. Biara diwangun dina garéja Visigothic lami anu disucikeun, sigana, ka San Miguel. Upami anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan permata ieu sateuacan-Romanesque, kami ngajak anjeun teras-terasan maca.

Sejarah San Miguel de Escalada

Dina taun 912, sakumpulan biarawan anu dipimpin ku Abbot Alfonso sumping di daérah León ieu. Tekad pikeun cicing di dinya, aranjeunna ngawangun ngan ukur sataun biara anu, parantos aya dina 913, bakal dikorbankeun ku uskup Saint Genadius of Astorga.

Pikeun pangwangunanna, aranjeunna ngamangpaatkeun bahan tina pangwangun Visigothic primitif anu urang carioskeun. Ieu masih katingali dina salah sahiji témbok na, dimana anjeun tiasa ningali prasasti ti candi aslina. Pikeun bagian na, biara hirup di jaman na dina abad ka-XNUMX, dina waktos éta aya sababaraha unsur pangwangunan anyar ditambihan.

Parantos di XIX, ku Konfirmasi disababkeun ku Mendizabal tina harta garéja, San Miguel de la Escalada ditilar. Nanging, éta ngalaman sababaraha restorasi sareng, mimiti taun 1886, nyatakeun Tugu Nasional.

Galéri Porticoed

Portico of San Miguel de Escalada

Karakteristik San Miguel de Escalada

Salaku urang nyarios, konstruksi ieu ngaréspon ciri anu seni pra romawi. Nyaéta, sami sareng anu aranjeunna hadir Santa Maria del Naranco o Saint Michael of Lillo di Oviedo. Sacara umum, éta ngagabungkeun unsur Visigoth sareng unsur Mozarab anu sanés.

Nanging, para ahli ayeuna langkung resep nyebut éta restocking seni. Alesanna, sakumaha anjeun panginten mendak, nyaéta yén éta diwangun ku urang Kristen anu cicing di bumi Kastil ditilar ku umat Islam pikeun cicing deui. Tapi, sabab daérah-daérah perbatasan ieu selalu ngajalankeun kontak, gaya ieu ogé kuat elemen mozarabic, maksudna, alatan sarua pikeun urang Kristen tapi éta asalna ti daérah milik Al-Aldalus.

Di sisi anu sanésna, sakumaha anu parantos kami sebatkeun ogé, kompleks San Miguel nampi sababaraha penyuluhan sababaraha kali saatosna didamel. Diantara anu diawétkeun, nyaéta munara romanesque hébat ti abad ka-XNUMX anu ngadominasi beulah kidul komplek.

Garéja

Tapi, diantara bagéan konstruksi anu dilestarikan ayeuna, garéja mangrupikeun unsur anu paling penting. Kagungan tutuwuhan basilika sareng dibagi kana tilu naves anu dina gilirannana dipisahkeun ku lengkungan tradisional lengkungan sapatu kuda Umat ​​Islam. Kitu ogé, antara naves sareng sirah candi aya rohangan jejeg anu fungsina salaku transept sareng yén éta bakal ditakdirkeun pikeun pendeta dina upacara.

Pikeun bagian na, lulugu gaduh tilu apses anu satengah bunderan dina jero, tapi segi opat di luarna. Salaku tambahan, ieu katutupan ku kolong galon sami sareng anu anjeun tiasa tingali di seueur masjid Arab.

Antara transept sareng sirah aya a ikonostasis dibentuk ku pilar dina bentuk salib anu, dina liturgi Hispanik, nyumputkeun pandita ti jalma-jalma satia nalika ngahaturanan. Ieu mangrupikeun norma upacara anu dijaga dina liturgi samenanjung dugi ka Romawi diadopsi dina abad ka sawelas. Ikonostasis mangrupikeun unsur arsitéktur anu nyayogikeun privasi éta. Biasana, éta mangrupikeun layar anu dihias ku motif kaagamaan anu disimpen payuneun mezbah. Éta mimiti dianggo di kuil Bizantium, ti mana éta ngalirkeun ka Kulon.

Lengkah tapal kuda di kuil

Detil ngeunaan lengkungan tapal kuda di San Miguel de Escalada

Sedengkeun pikeun bagian luarna, candi henteu ngagaduhan portico canggih, hal anu biasa di Asturian pre-Romanesque. Lawang anu gurat sareng di beulah kulon na. Justru, di belah kidul garéja aya hiji galéri arcade kalayan lengkungan tapal kuda anu ngageulisan sadayana. Unsur konstruktif ieu, rada engké sabab diwangun dina abad ka-XNUMX, ogé khas candi Asturian sareng engkéna bakal seueur dianggo di arsitektur romanesque.

Ngeunaan pencahyaan garéja, éta ogé nuturkeun ciri candi Kristen awal anu sanés. Ku alatan éta, kahontal ku jandéla leutik dina témbok anu diémbarkeun boh nave utama sareng apses. Tungtungna, hateupna didukung dina dua fase sareng ngagaduhan lamping kalayan lébar anu lega.

Munara

Éta mangrupikeun unsur pangwangunan terakhir anu ditambihan ka kompleks San Miguel de Escalada, ti mimiti abad ka-XNUMX. Éta kandel anu kandel sareng asalna diwangun ku tilu lanté. Pedalaman diaksés ngaliwatan panto ku lengkungan semicircular anu nyandak anjeun ka Kapel San Fructuoso, ogé katelah Pantheon of Abbots.

Tapi éta utamina nyorot kana jandela gerbang tapal kuda ganda. Ayana panasaran sabab menara na Romanesque. Ku alatan éta, jenis busur ieu henteu dianggo deui. Upami ieu dilakukeun, éta pikeun niru anu aya di beulah kulon candi.

Dekorasi

Tungtungna, ornamén San Miguel de Escalada nyaéta beunghar pisan kanggo waktosna. Éta diwangun ku ibukota, kagorengan, kisi sareng panto. Sedengkeun pikeun motifna, sayuran seueur. Salaku conto, tandan, daun sareng tangkal palem. Tapi aya ogé bentuk géométri anu sanés sapertos jalinan atanapi jerawat sareng sasatoan, sapertos manuk pecking dina tandan anggur.

Kodeu San Miguel de Escalada

Kira-kira taun 922, anu abbot Victor, tina biara Leonese anu merhatikeun urang, maréntahkeun nyiptakeun codex anu bakal nyalin 'Koméntar ngeunaan Kitab Wahyu' tina Beatus tina Liebana. Hasilna anu disebut 'Dirgahayu San Miguel de Escalada', disababkeun ku master illuminator Majusi. Nanging, kodex ieu, katingalina, henteu didamel di biara Leonese, tapi di San Salvador de Tábara, tempatna di kota Zamora kalayan nami anu sami. Ayeuna, 'Beato de San Miguel de Escalada' dilestarikan di Perpustakaan Morgan New York.

Balik candi

Balik ti candi Leon

Kumaha carana nepi ka San Miguel de Escalada

Tugu ieu ayana, sakumaha anu urang béjakeun ka anjeun, di munisipalitas Leonese di Gradefes. Hiji-hijina jalan pikeun dugi ka tugu nyaéta ku jalan. Anjeun gaduh beus ti ibukota propinsi, tapi éta henteu sering teuing. Naséhat kami nyaéta anjeun lebet mobil anjeun sorangan.

Jang ngalampahkeun tina León, anjeun kedah nyandak éta N-601 anu ngahubungkeun kota sareng Valladolid. Di jangkungna Villarente anjeun kedah nyandak LE-213 anu bakal nyandak anjeun ka Gradefes. Tapi, sateuacan dugi ka ibukota kotamadya, anjeun kedah nyandak simpangan ka kénca ngumumkeun biara.

Dina kacindekan, San Miguel de Escalada Mangrupikeun salah sahiji wangunan pra-Romanesque anu utami di Castile. Patali sareng sajaman Asturianna, kageulisanana moal ngantepkeun anjeun teu paduli. Teras teras didatanganana.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1.   Jonathan cenahna

    Nalika San Miguel de Escalada diwangun, Castilla mangrupikeun kabupatén di karajaan León, janten biarawan Andalusia tempat aranjeunna dumuk di León. Ayeuna, gedong ieu aya di daérah León, Castilla y León, sakumaha nunjukkeun namina, diwangun ku dua daérah. Janten biara éta sanés sareng sanés Castilian.
    Salaku tambahan pikeun kasalahan sajarah sareng artistik (sanaos kuring henteu nunjukkeun aranjeunna), cekéng yén bahkan Beato de Escalada (permata asli) henteu disebatkeun, ayeuna di perpustakaan Morgan sareng musium di New York.

  2.   Valdabasta cenahna

    San Miguel de Escalada mangrupakeun kota kuring sareng éta di León! henteu di Castilla! Naha anjeun resep ngabenerkeun sareng henteu nyerat omong kosong sapertos kitu.