Naon anu bakal didatangan di Aljazair

Salah sahiji langkung ti 50 nagara anu ngawangun buana Afrika nyaéta Aljazair, bumi anu hirup ngalangkungan sagala rupa sapanjang sejarahna sareng éta, aya dina Lawu spésiés urang, ngajaga pikeun urang khasanah alam sareng arkéologis penting pisan.

Aljazair mangrupikeun nagara anu saé pisan, kalayan pagunungan sareng basisir anu saé, janten upami anjeun hoyong terang langkung seueur, milarian jaman baheula di bumi anu beunghar sareng pikaresepeun ieu, anjeun kedah naék pesawat sareng ngenalkeunana. Naon anu tiasa ditingali atanapi naon anu tiasa didatangan di Aljazair? Hayu urang tingali.

Aljazair

Sacara prinsip urang kedah terang yén nami Aljazair teu tiasa dibantah numbu ka Penjajahan Perancis sareng kakejamanana, dugi ka perang saderhana taun 90an sareng biaya anu luar biasa, sakitar 20 rebu nyawa. Tapi urang kedah langkung jauh.

Ngaliwatan lahan Aljazair parantos ngalangkungan Fénisia, Romawi, Kakaisaran Bizantium, Utsmaniyah, masarakat bajak laut da enya, urang Perancis ogé. Éta sababna mangrupakeun pot lebur budaya sareng gerbang pikeun gunung, pantai sareng gurun.

Kami nyarios di luhur yén aya di Afrika milik aranjeunna situs arkéologis Éta pikaresepeun pisan, janten aranjeunna mendakan sésa hominid langkung ti dua juta taun sareng ogé Homo Sapiens. Ogé ngagaduhan lukisan guha kuno sareng berharga sareng kabeneran dinten ayeuna sadayana kajaga dina taman nasional. Intina nyaéta yén harta karun ieu pamustunganana salamet tina sistem kolonial Perancis ogé.

Kabeneran aya nu Perancis ngagaduhan bab anu cukup getih di Aljazair. Saatos Perang Dunya Kadua, prosés dékolonisasi dimimitian di Asia sareng Afrika, tapi dina kasus jajahan Perancis Aljazair, Perancis henteu hoyong nerapkeunana sahingga aya pemberontakan anu nangtoskeun kamerdékaan dina 1962. Sejarah nyarios ka urang yén panindasan Perancis getih pisan sareng aya anu nyarios yén aranjeunna ngancurkeun 15% penduduk Aljazair.

Kota anu paling penting nyaéta Algiers, ibukota. Seueur permukaan na gurun, anu kawéntar Gurun Saharatapi aya ogé leuweung, steppes sareng sababaraha lahan baseuh. Naon dumasar ékonomi anjeun? Nya, éta ngagaduhan minyak, pérak, gas sareng seueur kagiatan mancing sareng tatanén. Jelas, jantung ékonomi na nyaéta minyak sareng urutan nomer 14 dina daptar nagara minyak paling beunghar.

Pariwisata Aljazair

Henteu janten masalah iraha waktos taun anjeun angkat, aya naon-naon pikeun saréréa sabab upami anjeun usum panas sareng usum panas aya pantai sareng upami anjeun resep usum salju sareng hoyong ningali salju sareng ski aya gunung. Di ibukota anjeun gaduh sababaraha musium dianjurkeun: The Museum Bardo Éta ngeunaan sajarah sareng arkéologi sareng anjeun bakal tiasa ningali sababaraha lukisan guha Taman Nasional Tassili N'Aijer, di Sahara. Aya ogé anu Museum Tradisi sareng Seni Populer jeung Museum Nasional Seni Modern sareng Kontémporér jeung Museum Nasional Barang Kuno. Engké, upami anjeun angkat ka kota-kota sanés, cobi tingali naha aya musium kusabab masing-masingna khusus.

Janten, di kota palabuan Cherchell anjeun bakal ningali barang kuno Romawi sareng Yunani sareng di kota objék Constantine sareng patung ti situs arkéologis. Kamana waé aya musium sareng kenalkeun aranjeunna mangrupikeun cara anu saé pikeun ngadeukeutan budaya Aljazair.

Upami anjeun resep arkéologi sareng sajarah maka aya tujuh situs Warisan Dunya anu dinyatakeun: la Kasbah of Algiers, las Kota Berber di Vall de M'zab, ruruntuhan teh Bénténg Qal'aa Beni Hammad, gunung ti Tassili n'Anjer, kalayan lukisan guha na, sareng ruruntuhan Djemila, Tipasa sareng Timgad.

Ruruntuhan Djemila nyandak urang balik deui kana ayana Romawi di daérah éta sareng upami anjeun badé milih ngan ukur hiji tina daptar, ieu mangrupikeun pilihan anu pangsaéna. Reruntuhan kasebut dijaga kalayan saé sareng menonjol di sapanjang Afrika Kalér. Éta ditingalkeun dina abad ka-XNUMX sareng nalika anjeun ngalangkungan jalan-jalan kosong anjeun tiasa ngabayangkeun kumaha kahirupan di dinya abad ka tukang. Éta ogé ngagaduhan musium.

Di sisi anu sanésna, upami anjeun resep kagiatan outdoor sareng alam anjeun gaduh sakeupeul Taman nasional: Chrea, Djurdjura, Ahaggar, Belezma, El Kala, Gouraya, Tassili n'Aijer, Taza sareng Tlemcen. Sababaraha aya taman basisir (El Kala, Gourraya, Taza), anu sanésna antara gunung (Belezma, Chrea, Belezma, sareng anu sanésna), aya ogé taman di steppes (Djebel Aissa) atanapi di Sahara (Tassili, l'Ahaggar) . Ogé teu aya kakurangan cadangan alam.

Nyaho tempat-tempat ieu ngakibatkeun nyéwa wisata di agénsi khusus atanapi langsung di hotél. Anjeun tiasa daptar wisata di 4 truk x4, jalan-jalan ngalangkungan Sahara, tunggang kuda tunggang onta. Aya daérah anu utami pikeun trekking: Hoggar, sareng gunung anu saé, bukit pasir kalayan seni batu sareng flora sareng fauna. Kaéndahan Aljazair liar sabab ogé éta sanés nagara maju pisan janten kuring bakal nyarios yén éta langkung bersinar.

Upami anjeun Muslim anjeun bakal hoyong nganjang ka masjid sabab Islam mangrupikeun agama anu aya di nagara éta. Aya seueur tapi aya anu langkung penting tibatan anu sanés tina sudut pandang sajarah. Salaku conto, anu Masjid Ageung Tiemcen, Masjid Ageung Aljazair sareng Ketchaoua, anu mangrupikeun Warisan Dunya numutkeun UNESCO. Upami anjeun urang Kristen anjeun tiasa nganjang ka garéja Katolik anu éndah sabab éta dina gawir anu ningali teluk ibukota: Our Lady of Africa, anu ti saprak 1872 sareng ngagaduhan lukisan agama sareng mosaik.

Kumaha carana ngurilingan Algeria

Cara anu pangsaéna pikeun ngurilingan nagara nyaéta ku karéta atanapi mobil sabab kaleresan aya pilihan transportasi anu cukup terbatas. Karéta éta standar sareng harga tikét langkung terjangkau. Stasion tempat anu rame sareng ngabingungkeun janten anjeun kedah ati-ati, sumping langkung tiheula, gaduh paréntah anu saé sareng terang kumaha jalanna sateuacan ngadamel reservasi atanapi mésér.

Anjeun tiasa nyéwa mobil Tapi sakumaha kaayaanna, aya serangan teroris, éta sanés anu bakal kuring nyarankeun. lamun anjeun teu resep petualangan. Aya lembaga nyewa mobil internasional sapertos Hertz atanapi AVIS sareng anjeun tiasa nyéwa di bandara nyalira atanapi ti hotél tempat anjeun cicing. Aya sagala rupa mobil, leutik, gedé, truk, mini van. Éta sadayana gumantung kana tujuan anjeun.

tungtungna, upami anjeun Spanyol anjeun peryogi visa pikeun asup ka Algeria. Anjeun kedah ngolahna sakitar opat minggu sateuacan tanggal perjalanan anjeun ngalangkungan Kadutaan sareng Konsulat ti saprak éta henteu aya visa anu dikaluarkeun dina wates. Anjeun ogé kedah ngagaduhan asuransi perjalanan. Teu aya vaksinasi anu wajib tapi éta moal nganyenyeri gaduh salah sahiji pikeun tetanus sareng hépatitis A sareng B, diantarana waé anjeun panginten parantos gaduh sabab rencana vaksinasi wajib.

Naha Aljazair tujuan anu bahaya? Nya, berpotensi éta, kusabab aya sél aktif kelompok téroris. Aya serangan taun kamari sareng anu pang anyarna, dina bulan Pébruari sareng Agustus taun ieu, 2017, tapi targétna sanés wisatawan tapi pulisi sareng perwira. Urang asing diculik ti waktos ka waktos, khususna di wates atanapi di beulah kidul, janten henteu disarankan pikeun indit ka Kidul Raya sareng ka wates sareng Niger, Mauritania, Libya atanapi Mali.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)