Naon anu kedah ditingali di La Gomera

La Gomera

Anu kedah ditingali di La Gomera mangrupikeun patarosan anu seueur jalma anu nuju nyiapkeun perjalanan ka pulau Canaria ieu naroskeun ka diri sorangan. Éta logis, sabab éta mangrupikeun salah sahiji anu paling henteu dikenal di nusantara Spanyol ieu sareng, tangtosna, kirang didatangan tibatan Tenerife (didieu kami ngantunkeun anjeun tulisan ngeunaan Tenerife) atanapi Gran Canaria.

La Gomera, kumaha oge, katembong ku kaéndahan dimana-mana. Déklarasi Cagar Alam Biosfir di 2012, éta nawiskeun anjeun taman alami, kota-kota leutik anu pinuh ku pesona sareng monumen anu pikaresepeun, pantai anu spektakuler sareng singularitas sapertos peluit karét anu terkenal. Anu terakhir mangrupikeun bentuk komunikasi karuhun anu parantos dianggo ku urang Asli Pulo Jawa sareng anu parantos dinyatakeun Warisan Dunya. Upami anjeun héran naon anu kedah ditingali di La Gomera, urang ngajak anjeun teraskeun maca.

Naon anu bakal didatangan di La Gomera: ti Garajonay ka San Sebastián anu éndah

Kami bakal ngamimitian wisata di pulau Canaria ieu ngadatangan kaajaiban alam sapertos Taman Nasional Garajonay pikeun nuluykeun ningali tempat-tempat anu endah sareng bérés di San Sebastián de la Gomera, ibukota Pulo Jawa.

Taman nasional Garajonay

Garajonay

Taman alam Garajonay

Kagum alam ieu nyicingan langkung ti 10% pulau sareng perenahna di bagian tengah na. Taman dingaranan puncak anu nguasaanana, si Garajonay, anu, jangkungna ampir XNUMX méter, mangrupikeun jangkungna pangluhurna di La Gomera.

Déklarasi Warisan Dunya, rohangan alam ieu diwangun utamina leuweung laurel, anu dianggap titilar alam anu sajati. Aranjeunna has dina jaman tersiér sareng tungtungna ngaleungit ampir dimana-mana. Éta diwangun ku fayas, heather, pakis sareng laurels, utamina.

Cara anu paling saé pikeun terang taman ieu nyaéta ku jalan-jalan. Anjeun gaduh seueur jalur anu ditandaan kalayan leres ngalangkunganana. Salaku tambahan, di jero anjeun ngagaduhan daérah rekreasi di Laguna Badag sareng dina titik anu disebat Kaulinan bal, milik kotamadya Jarum, anjeun bakal mendakan pusat pengunjung.

Tugu alam sanés anu tiasa ditingali di La Gomera

Gawir Alajeró

Gawir Alajeró

Nanging, Garajonay sanés ngan ukur daya tarik alam di Pulo Canaria ieu. Kalérna nyaéta Taman alam Majona, di mana érosi parantos nyiptakeun jurang ageung sareng gaduh spésiés endemik.

Tugu alam sapertos anu Roque Blanco, anu Loin Carretón atawa Kaldera. Anu terakhir mangrupikeun kerucut vulkanik anu paling dilestarikan di Pulo Jawa. Tapi, meureun, anu paling narik perhatian anjeun nyaéta Organ-organna, sababaraha bentuk dina gawir anu baranahan tabung alat ieu.

Pondokna, mustahil pikeun nyaritakeun ngeunaan sagala kaajaiban alam anu tiasa ditingali di La Gomera. Tapi kami ogé bakal nyebatkeun cadangan alam Puntallana sareng Benchijigua, bentang lindung ti Orone, situs anu dipikaresep ilmiah ti Cliff of Alajeró sareng Charco del Conde, ogé taman padesaan Valle Gran Rey, sareng gawir sareng jurang na katutupan ku téras.

Pantai pangalusna di La Gomera

Pantai Calera

Pantai La Calera sareng gawir la Mérica

Kami moal tiasa nyarios naon anu kedah ditingali di La Gomera tanpa lirén di pantai anu megah. Sadayana gaduh pasir anu poék, tapi ieu henteu ngajantenkeun aranjeunna kirang geulis atanapi disarankeun pikeun kamar mandi. Nyatana, pulau ngagaduhan sababaraha anu pangsaéna di Canaries (di dieu urang tinggalkeun anjeun tulisan ngeunaan pantai nusantara).

Di kalér Pulo anjeun gaduh pantai La Caleta di Hermigua. Éta ngan ukur dua ratus méter pasir vulkanik, tapi éta masihan langkung pesona. Salaku tambahan, dijaga tina ombak, anu ngajantenkeun sampurna pikeun ngojay. Deukeut pisan pantai ti Santa Catalina, anu kitu, sampurna pikeun olahraga maritim sapertos berselancar, sanaos ogé ngagaduhan kolam renang alam anu saé. Tapi, upami urang nyarioskeun jinis tempat ieu, langkung saé tempatna sapertos kitu Taman maritim Vallehermoso.

Sedengkeun pikeun kidul La Gomera, kami nyarankeun pantai di La Calera jeung Inggris dina Valle Gran Rey. Anu mimiti anu sampurna pikeun anjeun angkat sareng barudak kusabab gelombangna anu handap, sedengkeun anu kadua dianggap anu pangsaéna di Pulo Jawa. Tempatna di handapeun gawir anu spektakuler sareng nahan hawa parawan na. Di sisi anu sanésna, di Alajeró anjeun gaduh pantai Santiago, idéal pikeun beuleum kusabab kabeungharan laukna, sareng di San Sebastián de La Gomera anjeun bakal mendakan kota éta, nyaéta La Guancha sareng anu tina Guha, anu terakhir dikenal ku tugu obor Olimpiade.

La Guancha justru pantai nudist, tapi éta henteu ngan ukur hiji di pulau. Aya ogé anu ti Tapahuga, Chinguarime, Argaga, El Guincho, El Cabrito sareng las Arenas, sareng anu sanésna.

Alajeró, antara gunung anu maksakeun

Alajéró

Lebak Alajeró

Saatos ngadatangan bagian anu saé tina alam Pulau Canary, urang badé didatangan sababaraha kota na, anu penting ngeunaan naon anu kedah ditingali di La Gomera. Urang bakal ngamimitian ku Alajeró, tempatna diantara gunung-gunung anu impose (nyatana, éta nyicingan daérah taman Garajonay), tapi kalayan aksés ka laut ngaliwatan gawir anu spektakuler.

Alajeró mangrupikeun kunjungan anu ampir wajib, sabab dina istilah kotamadya nyaéta Bandara La Gomera. Nanging, anjeun ogé tiasa ningali di lokalitas anu saé garéja El Salvador, diwangun dina abad ka-XNUMX sareng Padepokan Lady Urang Parawan El Paso, papayung kota.

Hermigua

Hermigua

Pamandangan Hermigua, salah sahiji kota anu tiasa ditingali di La Gomera

Lokasina di belah kalér pulau, kota ieu tempatna di Museum Étnografi La Gomera, kunjungan penting upami anjeun hoyong terang tradisi pulau sareng éta dilengkepan ku taman Los Telares. Ogé, anjeun tiasa ningali éta biara Santo Domingo de Guzmán, diwangun dina 1598; padepokan San Juan sareng garéja Penjelmaan, kuil éndah anu ngagabungkeun gaya neo-Gothic sareng neo-Byzantine.

Tapi simbol hébat Hermigua nyaéta Roques de Pedro sareng Petra, dua gunung seuneuan spektakuler anu gaduh legenda nyalira. Numutkeun ieu, aranjeunna dua pameget anu janten batu ku kilat.

Vallehermoso, kotamadya panggedéna di La Gomera

Lebak éndah

Pandangan Vallehermoso

Dijagaan ku megah Roque Kanu, kota Vallehermoso ogé ngagaduhan tugu alam Los Órganos, anu parantos kami carioskeun. Tapi kunjungan anjeun ka kampung kedah dimimitian ku éndah Plaza Konstitusi, dipimpin ku Déwan Kota sareng balkon gaya kanaria sareng pinuh ku bar.

Ogé, anjeun kedah ningali éta garéja San Juan Bautista, kuil neo-gothic abad XIX; kebon botani anu biasa tina Discovery, kalayan spésiés ti sakumna dunya sareng sésa-sésa Castillo del Mar. Anu terakhir mangrupikeun bagian tina dok ngamuat anu diwangun dina akhir abad ka-XNUMX pikeun ékspor cau, diantarana aya ogé anu disebut Vallehermoso davit.

Lebak Raja Ageung

Pandangan Valle Gran Rey

Lebak Raja Ageung

Lokasina di handapeun gunung anu maksakeun tempat anu kawéntar suling karét, Valle Gran Rey nawiskeun palabuan mancing sareng olahraga anu saé. Tapi anjeun ogé tiasa ningali di kota ieu padepokan Raja-Raja Suci, diwangun dina awal abad ka-XNUMX, sareng Sawangan Palmarejo, didamel ku seniman Lanzarote César Manrique sareng anu nawiskeun pandangan spektakuler ka lembah anu saé ieu.

Éta henteu ngan ukur anjeun tiasa mendakan di daérah éta. Nyatana, La Gomera mangrupikeun pulau sudut pandang. Kami ogé nyarankeun Santo, Curva del Queso sareng La Retama. Akhirna, dina dinten Minggu kadua unggal bulan anjeun gaduh pasar karajinan anu meriah di kota.

San Sebastian de la Gomera

Pamandangan San Sebastián de La Gomera

San Sebastian de La Gomera

Urang bérés wisata di Pulo Jawa di ibukota na anu indah. San Sebastián de la Gomera mangrupikeun kota alit anu bieu sapuluh rebu pangeusi anu pinuh ku pesona. Kami parantos nyaritakeun ngeunaan pantai na anu saé, tapi ogé ngagaduhan seueur monumén.

Salajengna, urang bakal nyaritakeun yén dirina nyalira, sacara umum, monumental. Éta ditincak kana bukit basisir sareng pinuh ku jalan-jalan sareng imah-imah khas Kanaria. Tapi kami mamatahan anjeun pikeun nganjang ka Garéja Lady urang Asumsi, anu asalna ti abad ka-XNUMX, sanaos, kusabab serangan bajak laut, éta kedah diwangun sababaraha kali. Naon waé ogé, éta ngagabungkeun gaya Gothic, Mudejar sareng Baroque. Salaku tambahan, di jero anjeun gaduh sababaraha fresco éndah.

Dina waktos anu sami milik Count urang Tower, dianggap simbol La Gomera. Diwangun tina batu bodas sareng beureum, éta mangrupikeun benteng pertahanan anu teras dianggo salaku tempat panarimaan kapribadian. Ayeuna, éta ngagaduhan paméran kartografis pulau.

Anjeun ogé kedah nganjang ka Imah Columbus, gedong abad ka-XNUMX. Éta nampi nami ieu kusabab imah anu saacanna dina situs ieu dianggo ku panémbong salaku akomodasi sateuacan angkat ka Amérika. Dinten éta mangrupikeun tempat musium anu éndah seni pra-Columbian.

Di sisi anu sanésna, padepokan San Sebastián Éta diwangun dina abad ka-XNUMX sareng ngagaduhan gambar santo anu masihan namina sareng saha santo pelindung La Gomera. Tapi anu langkung éndah nyaéta imah Sumur Aguada atanapi Adat istiadat. Dicarioskeun yén Columbus nginum cai anu anjeunna ngaberkahan Buana Anyar. Éta nangtung pikeun gaya kanaria tradisionalna sareng ayeuna ngagaduhan musium khusus pikeun perjalanan laksamana.

San Sebastian de La Gomera

Plaza de América, di San Sebastián de La Gomera

Seueur monumén ieu aya dina jalan nyata, anu paling penting San Sebastián de la Gomera. Éta pedestrianized sareng pinuh ku toko, bar sareng réstoran. Tapi, di luhur sadayana, éta dipiguraan ku seueur imah khas Canaria sapertos Los Quilla, Los Condes atanapi Casa Darias.

Tungtungna, dina gedong abad ka-XNUMX anjeun ngagaduhan Museum Arkéologis La Gomera, anu ngagaduhan rekreasi altar Guanche sareng unsur-unsur budaya budaya asli pulau éta.

Kasimpulanana, kami parantos marios sareng anjeun sadayana naon anu kedah ditingali di La Gomera. Sakumaha anjeun bakal ningali, éta mangrupikeun pulau anu saé dimana anjeun bakal resep bentang alam anu indah, pantai anu sepi sareng warisan monumental anu pikaresepeun. Ayeuna anjeun ngan ukur kedah ngadorong diri pikeun nganjang ka éta sareng ngawartosan kumaha anjeun nyéépkeunana.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*