Naon anu kedah ditingali di León

Leon naon anu kedah ditingali

La ibukota Castilla y León nawiskeun seueur urang pikeun ditingali pikeun liburan. Mangrupikeun kota anu ngagaduhan kota lami anu saé anu nyaritakeun ngeunaan sagala rupa sajarah éta, salian ti ngagaduhan katedral anu kasohor. Éta kota anu parantos tumuh mangabad-abad berkat janten titik komunikasi di belah kalér. Kalayan kebangkitan Camino de Santiago éta ogé parantos janten tempat wisata anu seueur anu mangrupikeun ratusan pengunjung unggal taun.

Urang tingali naon poin utama kunjungan di kota leon. Kota anu menonjol pikeun kota lami na tapi ogé pikeun gastronomi sareng suasanana. Éta mangrupikeun tempat anu saé pikeun liburan akhir minggu anu saderhana, sabab tiasa didatangan gancang dina dua dinten.

Katedral Leon

Katedral Leon

Katedral León, ogé katelah Bella Leonesa mangrupikeun monumen anu paling penting. Janten bagian tina Camino de Santiago sareng dinyatakeun minangka Tugu Nasional dina 1844, janten anu munggaran di nagara éta. Éta diwangun dina abad ka-XNUMX di luhur mandi Romawi dina gaya Gothic Perancis anu saé pisan. Gaya ieu nunjukkeun siluét anu ditata anu ngabantosan pikeun ngabongkar témbok supados jandéla kaca patri anu éndah sareng windows acuk anu mangrupikeun kumpulan anu pangageungna di Spanyol tiasa dilebetkeun. Aspék pamungkas nyaéta salah sahiji hampang, bahkan di jero katedral, dimana seueur warna dina jandéla kaca patri ieu anu matak.

Istana Guzmanes

El Palacio de los Guzmanes caket sareng Casa Botines, sahingga gampang didatangan duanana. Istana Renaissance ieu balik ti abad ka-XNUMX sareng diwangun ku salah sahiji kulawarga anu paling penting di kota. Ayeuna damelna janten korsi Déwan Propinsi. Tempatna di Plaza San Marcelo sareng di jero anjeun tiasa ningali patio lami anu éndah kalayan sumur di tengahna.

Booties House

Booties House

Imah ieu mangrupikeun salah sahiji ti saeutik karya anu dilakukeun Gaudí diluar Catalonia. Éta mangrupikeun wangunan neo-Gothic anu keuna kalayan sentuhan modéren. Bisa jadi sesah pikeun urang pikeun mikawanoh éta salaku gedong Gaudí, sabab éta langkung saderhana tibatan karyana. Éta diwangun pikeun tempatna markas perusahaan tékstil tapi ayeuna dianggo pikeun Caja de España di León.

Biara San Marcos

Biara San Marcos

Biara ieu mangrupikeun salah sahiji Permata arsitéktur Leonese babarengan jeung katedral. Éta mangrupikeun gedong anu saé anu asalna didamel salaku rumah sakit pikeun jamaah haji tapi teras janten biara komo panjara dimana Quevedo cicing. Ayeuna éta mangrupikeun asrama bintang lima pikeun anu hoyong cicing di dinya. Mangrupikeun abad ka-XNUMX nalika karya-karya dina gedong ieu dimimitian, ngabongkar rumah sakit sateuacanna anu dina kaayaan kirang. Dinten ieu mangrupikeun salah sahiji monumen anu paling penting tina Renaissance Spanyol.

Garéja Collegiate San Isidoro

Garéja Collegiate San Isidoro

Garéja kolega ieu asalna biara anu didékasikeun ka San Pelayo. Dinten ieu mangrupikeun basilika abad ka-XNUMX dina gaya Romanesque anu caket caket témbok lami. Di jero garéja paguron luhur anjeun tiasa nganjang ka sababaraha tempat. The Pantheon Raja-raja mangrupikeun tempat raja-raja dikubur nalika Abad Pertengahan. Crypt mangrupikeun tempat anu saé pisan ku kolong dihias ku fresko anu nyaritakeun sababaraha rupa pamandangan. Di garéja paguron luhur kami ogé tiasa ningali tukang emas Romanesque pangkolotna di Spanyol. Tempat-tempat sanés anu tiasa urang tingali di garéja paguron luhur ieu nyaéta perpustakaan Renaissance, harta karun raja-raja atanapi rohangan cabai sareng cangkang Doña Urraca.

MUSAC

Musac

Upami anjeun resep seni anjeun moal sono kana Museum Seni Kontemporer Castilla y León. Fasade na pasti bakal narik perhatian anjeun sanaos anjeun henteu terang naon éta, kumargi éta ngagaduhan panel sagala warna. Lawangna henteu mahal sareng urang tiasa ngaraosan seni modéren dina gedong anu anéh pisan. Saatos monumen kuno di León, éta mangrupikeun parobihan artistik anu urang resep.

Walikota Plaza

Walikota Plaza

La Plaza Walikota mangrupikeun tempat pusat di mana urang tiasa ngaraosan sesa sakedik. Aya palang, atmosfir sareng terasna, kumargi éta caket sareng Barrio Húmedo anu kawéntar. Di alun-alun ieu urang tiasa ningali gedong-gedong lami sareng nginum nalika urang istirahat tina kunjungan ka kota. Tempat anu saé pikeun ngaraosan sentuhan kuno kota bari nyobian tapas na.

Kadeudeuh asor

Tempat dimana anjeun tiasa ngaraosan gastronomi LeónKanggo sababaraha inuman anu nyegerkeun dibarengan ku tapas sareng suasana anu pangsaéna nyaéta Barrio Húmedo, sanaos urang ogé kedah nyebatkeun Barrio Romántico. Tradisi nyarios ka kami yén anjeun kedah ngagaduhan sababaraha anggur sareng sababaraha pondok nganggo rasa sababaraha jinis tapas anu ditawarkeunna ka kami.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*