Naon anu kedah ditingali di Mexico City

La modal tina Méksiko éta mangrupikeun kota anu lami, sregep, populér, pikaresepeun, bersejarah, menarik. Teu aya kecap sipat pikeun kota anu paling penting di nagara éta, kota anu anjeun moal tiasa angkat tanpa nganjang ka anu paling penting.

Dinten ayeuna, dina Actualidad Viajes, urang kalibet naon anu kedah ditingali di Mexico City. Hayu urang senang-senang!

Mexico City

Sateuacan éta katelah Méksiko DF, ku distrik féderal. Éta kota anu paling penting di nagara sareng haté politik, kauangan, sosial sareng wisata. Tanggal pasti yayasanna henteu dipikaterang, sanaos dianggap yén éta kira-kira taun 1325, ku tangan masarakat meksika anu dina gilirannana éléh sareng didominasi ku Spanyol.

Viceroyalty Spanyol Anyar ti saprak 1535. Kamerdekaan Méksiko lumangsung dina 1821 sareng sakitar 1824 kota janten distrik féderal, bénten sareng nagara bagian sanés anu ngawangun nagara éta, sareng janten tempat kakuatan nagara. Nuju akhir taun 80an abad ka-XNUMX, parobihan status pulitikna dimimitian sahingga nami janten saukur Kota Mexico.

Dinten ayeuna ieu aya 35 tempat anu UNESCO nyatakeun Situs Warisan Dunya, langkung ti saratus musium, Kalayan kecap séjén, ieu kota kadua anu paling seueur musium di dunya di tukangeun London, janten anjeun tiasa ngabayangkeun yén éta mangrupikeun bumi wisata Mekah.

Naon anu kedah ditingali di Mexico City

The Zocalo nyaéta nami alun-alun utami atanapi Plaza de la Constitución, anu Éta kuadrat anu paling penting sareng salah sahiji anu pangbadagna di dunya. Sabudeureunna seueur situs penting, contona di Katedral Metropolitan Méksiko, tina gaya baroque maréntahkeun diwangun ku Hernán Cortés sorangan di kuil Aztec. Di jerona aya Crypt of Archbishops, altar tina Kings, Royal Chapel sareng paduan suara anu saé.

Wangunan sanés anu aya di sakitar Zócalo nyaéta Istana Nasional ku mural anu kawéntar ti Diego Rivera anu henteu kawéntar. Dina salah sahiji juru alun-alun nyaéta naon anu tetep disebut Walikota Templo, jantung peradaban Méksiko kuno jeung ibukota lami, Tenochtitlán. Penjajahan Spanyol nyoba nyapu sadaya mémori nalika ngawangun kota, tapi salami abad ka-XNUMX penggalian arkéologis anu béda ngungkabkeun jaman baheula anu hébat.

Anjeun bakal ningali sésa-sésa piramida sareng gedong sanésna sareng anu dipendakan aya di musium di jero komplek, contona relief batu déwi Coyolxauhqui, sphinx déwa seuneu sareng tugu anu ngagumkeun pikeun Tlatecuhtli.

Ogé, di juru anu sanés Zócalo nyaéta Portal Tua Mercaderes, sakumpulan gedong komérsial ti abad ka-XNUMX, ayeuna dirobah janten hotél sareng toko méwah. Titik sudut pandang anu saé nyaéta teras Hotel Majestic atanapi sudut pandang Gran Hotel.

Ogé di tengah kota anu bersejarah anjeun tiasa didatangan Paguron luhur San Ildefonso, lembaga pendidikan anu lami pisan bergengsi, anu ruang kelas na ngalirkeun karakter sapertos Frida Khalo sareng Diego Rivera. Nyatana, pasangan éta pendak di dieu.

Leumpang ka jalan pejalan kaki Madero ti alun-alun anjeun mendakan salah sahiji gedung pencakar langit jangkung di kota, anu disebut Torre Latinoamericana. Sudut pandang na mangrupakeun Palasik leres, tapi di jero aya paméran permanén, aya Museum Bicentennial, bar di lantai 40 sareng réstoran di lantai 41. Teras kabuka aya di lantai 44.

Upami anjeun resep seni maka anjeun kedah nganjang ka Istana seni rupa anu caket ka Torre Latino. Wangunanana mimiti ti mimiti taun 1900an, éta dina gaya Art-Nouveau, sanaos interior na nyaéta Art-Deco. Éta tina batu marmer bodas sareng di jero aya karya Siqueiros, Diego Rivera atanapi Rufino Tamayo. Salaku tambahan, éta ogé jalan dina Museum Arsitéktur sareng téater dimana anjeun tiasa ngiringan acara populér anu ditambal pikeun wisatawan: di Balét Folkloric Méksiko.

Upami anjeun khusus resep Diego Rivera sareng padamelan anjeun anjeun tiasa nganjang ka Museum Mural Diego Rivera anu aya di tungtung Alameda Central, jalur cai mancur sareng hejo. Pikeun langkung seueur seni aya Museum Seni Nasional, di payuneun Plaza Manuel Tolsá kalayan koleksi seni anu berharga anu dimimitian ti abad ka-XNUMX dugi ka abad ka-XNUMX.

Nganjang ka kota sok nyababkeun gerak, leumpang, pindah. Di dieu, sajaba ti pusat, anjeun mendakan kageulisan di tatanggana béda. Salah sahijina nyaéta Coyoacán, beulah kidul kota. Éta mangrupikeun a Lingkungan Bohemian, tempat seniman sareng bumi kolonial, sareng musium, pasar, toko buku, warung kopi. Ieu dimana teh Blue House of Firda Khalo sareng Diego Walungana, dinten ieu musium, tapi aya ogé anu Museum Museum Leon Trotsky, la Hernán Corté Houses, Centennial Garden atanapi House Municipal.

Lingkungan anu disarankeun sareng éndah anu sanés nyaéta Condesa sareng Roma, kalayan jalan-jalanna éndah sareng tangkal anu béda-béda tina gaya arsitéktur, toko, kafe, bar trendi. Éta di dieu dimana anjeun ogé tiasa niténan anu pangsaéna Seni urban Méksiko atanapi seni jalanan. Pikeun ngahargaan ieu anjeun tiasa ngadaptar pikeun wisata sapédah dipandu anu nyandak anjeun ngaliwatan sagala rupa penjuru kota.

Leumpang, anjeun pasti bakal ngahontal éta Plaza tina Tilu Budaya, budaya Spanyol, sabab aya paroki kolonial sareng biara, budaya Tenochtitlán sareng reruntuhan sareng piramida sareng budaya Méksiko modéren sareng Pusat Budaya Universitas. Jarang ningali sadayana dina hiji tempat, tapi hébat ti sudut pandang wisata.

Upami anjeun Katolik sareng anjeun resep santo, Méksiko sinonim sareng Virgin of Guadalupe teras didatangan Basilika ti Guadalupe éta téh kawajiban. Parawan Guadalupe mangrupikeun santo pangawal kota, nagara sareng Amérika Latin. Éta réngsé taun 1709, sanaos bagian énggalna mimiti ti 1976. 20 juta jalma ngadatangan éta per taun.

Upami anjeun resep ningali budaya sareng balanja, maka anjeun kedah ngamangpaatkeun pasar sareng dina hal ieu anu disarankeun pisan nyaéta Pasar San Juan. Tempat ieu aya di jantung kota sareng ngagaduhan abad satengah hirup. Aya sadayana ti produk kadaharan umum sareng aheng, kalebet serangga, dugi ka produk susu sareng lezat.

Méksiko ogé sinonim sareng revolusi, janten terang gerakan kamerdekaan Méksiko anjeun kedah angkat Tugu Révolusi, Struktur anu ageung tur berkesan dina Plaza de la República. Éta perkawis a mausoleum didaptarkeun pikeun pahlawan Méksiko, Pancho Villa diantarana. Aya ogé anu Museum Révolusi, sudut pandang panengah anu ngahontal ampir 66 méter, dina suku na tihang sareng tokoh lilin, sareng anu disebat Paseo Linternilla sareng kubah na.

Patali ogé sareng kamerdekaan nyaéta, dina jero Paseo de la Reforma, éta Malaikat Kamerdekaan, simbol nasionall. Tanggalna ti 1910, taun kamerdekaan nasional, sareng ngagaduhan déwi Yunani meunangna gangsa ku emas. Jalan ieu pangpentingna di kota, kalayan 15 kilométers, noél seueur tempat penting dina perjalanan na.

Peuting, dina Pancuran Centennial di Plaza de la República, éta acara cahaya sareng musik. Sareng nyarioskeun wengi, nalika panonpoé surup tujuan anu saé nyaéta panggero zona pink anu aya di Colonia Juarez.

jarami hotél, bar, réstoran, klub wengi sareng seueur turis, sabab ngeunaan senang-senang. ieu teh adegan homo Ogé sareng anjeun tiasa angkat ti dieu ka lingkungan Roma Forte anu ngalangkungan Glorieta de los Insurgentes, salah sahiji bundaran jalan utama di kota.

Panungtung tapi teu saeutik, tempat-tempat sanés anu anjeun henteu kéngingkeun daptar dinten-dinten ayeuna ngeunaan naon anu kedah ditingali di Mexico City: éta Castle chapultepec, tilas padumukan Kaisar Maximilian di 1864, kalayan parabotan sareng hiasan jaman harita, éta Museum Sejarah Nacional (di jero sareng wisata anu dipandu upami anjeun hoyong), éta Leuweung Chapultepec 500 hektar, ageung, sareng musium, situ sareng réstoran, anu ageung sareng berharga Museum Nasional Antropologi Méksiko (Ieu tempatna Batu Surya, hiasan sirah Moctezuma, réplika makam Raja Pakal, pituin Palanque kalayan topéng giok na, atanapi Kamar Maya.

Pikeun acara anu elegan sareng elegan aya Lingkungan Polanco, tempat seueur kadutaan, Kanggo jalan-jalan ngalangkungan lingkungan anu sepi nyaéta San Ángel sareng Chimalistac, éta Terusan Xochimilco, leumpang di trajineras warna-warni sareng ningali pasar atanapi Museum Dolores Olmedo kalayan kumpulan seueur karya-karya Rivera, sareng tangtosna, éta situs arkéologis Teotihuacán sareng piramida na panonpoe sareng bulan, benteng, jalan mayit sareng sajabana. Éta kahontal ku beus.

Tangtosna, daptar ieu anu kami dorong pikeun ngalakukeunana ngan ukur conto tina naon anu ditawarkeun ku Mexico City anu saé sareng ageung pikeun para pengunjungna.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*