Naon anu kedah ditingali dina Montevideo

 

Di Amérika Kidul, di muara Río de la Plata, aya nagara alit disebut Uruguay. Ibukotana nyaéta kota Montevideo sareng dinten ieu urang bade mendakan sejarah na sareng naon na tempat wisata.

Janten caket ka Buenos Aires, ibukota Argentina, seueur wisatawan sering jalan-jalan, "nyebrang kolam", sabab nyarios di dieu ka Río de la Plata, salah sahiji walungan anu lega di dunya, pikeun nghirup hawa anu langkung tenang, khas kota leutik.

Montevideo

Ibukota Uruguay dingaranan gunung anu caket teluk sareng aya sababaraha versi anu nyarioskeun asal usul nami éta. Éta sadayana ngaitkeun kecap pagawéan ningali ku kecap gunung. Sejarah ngawartosan éta dina satengah mimiti abad ka-XNUMX padumuk munggaran sumping sareng kota mimiti didirikeun. Dina akhir abad samemehna, urang Portugis parantos ngadirikeun, teu jauh, di lepas pantai Buenos Aires, kota anu saé anu disebat Colonia de Sacramento.

Janten di 1723 urang Portugis ngadegkeun Montevideo tapi sataun saatosna Spanyol ngusir aranjeunna. Aranjeunna meuntas Río de la Plata ti Buenos Aires sareng sababaraha kulawarga pelopor, sababaraha ti kota ieu, anu sanésna sumping ti Kapuloan Canary, ditambah urang Guarani India sareng kulit hideung ti Afrika.

Sejarah Montevideo sareng sejarah Uruguay sacara umum aya hubunganana sareng sajarah Buenos Aires sareng Argentina, tapi caketna jajahan Portugis Brasil ogé pangaruhna. Teras, anyaman sareng penanganan Inggris anu henteu hoyong muara Río de la Plata di tangan hiji nagara tunggal, kalayan bantosan borjuis luhur Buenos Aires, saeutik pisan féderal. Uruguay janten mandiri dina 1828.

Saatos dina awal abad ka-XNUMX sareng sasarengan sareng prosés imigrasi anu sami sareng tatangga na Argentina, seueur urang Éropa mimiti sumping, utamina ti Italia sareng Spanyol. Dina dasawarsa munggaran abad ka-XNUMX, lingkungan Montevideo sareng pamekaran kota mimiti ngawangun.

Naon anu bakal didatangan di Montevideo

Montevideo mangrupikeun kota lami janten kunjungan dimimitian ti helm bersejarah. Baheula éta témbok batu sareng bénténg. Hiji-hijina hal anu tetep nyaéta panto, antara Peatonal Sarandí sareng Plaza Independencia. Dina pusat bersejarah anjeun bakal mendakan gedong pangkolotna, musium, kafe anu indah, réstoran sareng promenades balanja.

La Pejalan kaki Sarandí nyaéta aksés ka Kota Tua, nyambungkeun dua titik penting tina bagian kota anu lami: dina hiji sisi nyaéta Alun-Alun Kamerdekaan sareng anu sanésna Alun-alun Utama, Walikota Plaza lami. Éta mangrupikeun laluncatan lokal anu warna-warni ti mimiti nomer 250 dugi ka angka 700. Nalika benteng anu lami mangabad-abad dirobohkeun, kota dibuka sahingga, Plaza Independencia, janten patalina antara Kota Tua sareng Kota Anyar.

Di sakuriling anjeunna nyaéta Istana Salvo, Istana Etévez, Menara Eksekutif, Teater Solía ​​sareng Puerta de la Ciudadelka. Di tengah alun-alun aya tugu pikeun José Gervasio Artigas, pahlawan nasional, sareng makamna. Pantes disorot di Teater Solís, konstruksi ti taun 1856, anu disimpen deui taun 2004 sareng ngagaduhan toko sareng réstoran anu disarankeun.

Salaku tambahan, aya wisata anu dipandu dina dinten Kemis, Jumaah sareng dinten Sabtu jam 11 sareng 12, Anjeun tiasa masihan reservasi ti halaman wéb Montevideo. Upami henteu, nyalira, anjeun tiasa angkat ti dinten Salasa dugi ka Minggu ti jam 11 énjing ka 18 sonten. Upami anjeun hoyong ngalakukeun éta ti bumi anjeun, anjeun tiasa nganggo Aplikasi Solis pikeun nganjang ka téater ku cara anu ganti sareng kanyataan anu ditambih.

Situs budaya anu sanés didatangan di Montevideo nyaéta Spasi Seni Kontémporér, Museum Andes 1972, éta Spasi Budaya Dina Suku Tembokéta Museum Gedong Pamaréntahéta Museum Vilamajó Houseéta Museum Seni Pra-Columbian sareng Pribumiéta Museum Seni Hias, Museum Seni Rupa, Museum Sejarah Seni, Museum Memori, Museum Migrasi atanapi Museum Bea Adat Tua.

Upami anjeun resep éta karnaval Montevideo ngagaduhan tradisi anu hébat sareng anjeun tiasa kenal deui di Museum Karnaval. Urang Uruguay ogé resep maén bal, janten anjeun tiasa sumping ka Museum Maén Balmangkuk atanapi teh Museum Peñarol, sareng diajar ngeunaan tradisi gaucho aya Museum Gaucho. Aya ogé sababaraha imah lami, ti koloni, kabuka salaku musium, sapertos Garibaldi House, Museum Romantis atanapi Rivera House.

El Istana Salvo Éta mangrupikeun gedong lambang anu sanés di Montevideo. Kaping ti 1928 sareng éta diwangun ku sababaraha saderek tékstil. Tempatna 27 lantai sareng 105 méter jangkungna, janten éta munara jangkung di Amérika Latin dugi ka 1935.

Montevideo mangrupikeun kota anu teu ningali kana Río de la Plata, janten upami anjeun usum panas atanapi usum semi, ide anu saé pikeun ngalangkungan pantai na tina arnas bodas sareng cai bersih. Aya Promenade ampir 30 kilométer Éta ngalir sapanjang pantai janten jalan anu saé pisan. Titik-titik utama dina jalan-jalan nyaéta Peringatan ka Holocaust Yahudi, Escollera Sarandí, Punta Cárdenas mercusuar, Montevideo Cartel, Plaza Virguilio sareng Puertito de Buceo.

Pikeun mikaresep anu saé panorama Montevideo maka anjeun kedah angkat ka bukit, kalayan jangkungna 135 méter sareng di luhur Benteng Umum Artigas, di Pandangan panorama jeung Menara Telekomunikasi ti lingkungan Aguada.

Peuting datang, kumaha kahirupan wengi di Montevideo? Pikeun anu paling klasik aya milongas sareng kleub nari tango, eunteung Buenos Aires anu tiasa pikaresepeun pisan pikeun wisatawan.

Dina usum panas anjeun tiasa ngaraosan téater usum panas, handapeun langit terbuka, sareng upami anjeun resep tuangeun aya Pasar Gastronomis ti Kota Tua, kalayan rupa-rupa rasa. Aya Mercado Agrícola de Montevideo, kalayan 100 toko, Desain Sinergia, Pasar Ferrando, Pasar Siam sareng Pasar William, ngan ukur namina sababaraha.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*