Naon anu kedah ditingali di Archena, Murcia

Archena

La Kota Archena mangrupikeun inti kota leutik anu perenahna sababaraha kilométer ti kota Murcia. Mangrupikeun kotamadya anu seueur seueur irigasi anu aya di Lebak Ricote, sareng bentang anu indah sareng meuntas ku walungan Segura. Tempat ieu parantos aya di jaman Romawi mangrupikeun tempat dimana tempat mandian termal diadegkeun, hiji hal anu ayeuna masih kénéh aya sumber pendapatan.

Urang bakal ningali sadayana naon anu tiasa ditingali sareng dilakukeun di kota Murcian di Archena. Tempat ieu pasti dipikaterang ku spa anu pikaresepeun, tapi tiasa nawiskeun seueur hal deui, kalayan kunjungan anu menarik sareng lanskap ngan sababaraha kilométer ti kota Murcia, janten idéal pikeun liburan.

Pendak sareng Archena

Kota Archena parantos aya dieusian ku urang Iberia abad ka tukang, kumargi titipan penting parantos dipendakan sapertos Cabezo del Tío Pío. Mandi termal didirikeun di jaman Romawi, sésa-sésa anu masih disimpen ayeuna sareng parantos ngajantenkeun tempat ieu tempat wisata berkat spa Archena. Kota Archena sapertos kitu timbul ku Abad Pertengahan nalika taifa Murcia janten protéktorat Castilian. Kota ieu ayeuna mangrupikeun tempat anu sepi pisan anu ngagaduhan sababaraha wisata désa sareng kaséhatan sareng ruang alam anu pikaresepeun.

pariwisata kaséhatan

Spa Archena

Upami aya hal anu menonjol di kota Archena, éta tanpa ragu spa hébat na. Mangrupikeun komplek anu luar biasa ayana di tempat alam di Ricote Valley, dikurilingan ku lanskap anu saé anu ngabantosan pikeun mastikeun katenangan. Salaku tambahan, tempatna aya di gigireun walungan Segura tempat lahirna cinyusu, anu mangrupikeun salah sahiji anu parantos nyababkeun titik termal parantos di jaman Romawi.

El Cai cinyusu kaluar dina suhu 51.7ºC sareng éta natrium sulfat kalsium klorida. Mineral sareng komposisi na masihan sipat anu ngabantosan urang rileks sareng ogé saé pikeun ngurus kulit anu bermasalah sareng tetep ngora. Éta sababna aranjeunna janten salah sahiji tempat wisata anu paling hébat di komunitas ieu. Kompleks ieu nawiskeun tilu hotél pikeun cicing sareng daérah spa anu tiasa anjeun nikmati cai sareng perawatan anu sanés sapertos hydromassage, shower bithermic, pijat atanapi ruang perawatan pernapasan. Éta ogé nawiskeun pusat kageulisan sareng perawatan sapertos saluran limfa atanapi terapi coklat anu kawéntar.

Pariwisata désa di Archena

Archena

Salaku tambahan ka ruang termal na, di Archena urang tiasa mendakan sababaraha ideu anu hébat dina wisata désa, sabab dikurilingan ku ruang alam anu saé. The rute sudut pandang Gunung Ope Mangrupikeun salah sahiji anu paling terkenal, idéal pikeun anu resep mendak. Éta mangrupikeun rute sakitar XNUMX kilométer sareng sababaraha daérah nanjak lungkawing tapi éta pantes pikeun pandangan luar biasa ti lebak ti titik-titik paling luhur. Anjeun tiasa ningali éta bentang semi gersang anu héjo dina titik-titik di gigireun walungan Segura.

Aya ogé rute séjén anu tiasa dilakukeun, duanana dina leumpang boh ku sapédah. Jalur anu mana anu ka Abarán atanapi Rute tina Dams mangrupikeun kagiatan anu sanés di lembah anu saé ieu. Dina Rute Dams kami bakal nuturkeun bendungan anu béda anu dipibanda walungan. Bahkan tiasa nyandak jalur kanu di Walungan Segura.

Museum Archena sareng Museum Esparto

El Museum Archena aya di gigireun walungan Segura sareng éta ogé aya di gedong modéren anu pohara avant-garde. Musium ieu ngagaduhan sababaraha kamar dimana anjeun tiasa ningali sésa-sésa arkéologis sareng sajarah anu aya di tempat ieu, sabab éta mangrupikeun tempat kahirupan sababaraha peradaban anu berabad-abad sareng sajarah. Hasilna nyaéta jalan-jalan ngalangkungan sajarah kota-kota anu bénten-bénten anu parantos netep di sisi Walungan Segura. Aya ogé rohangan pikeun paméran samentawis.

Pikeun bagian-Na, Museum Esparto Tempatna di Palacete de Villarías. Musium ieu nunjukkeun urang gadget sareng alas kaki anu didamel tina bahan ieu anu masih dianggo ayeuna. Urang ogé tiasa ningali sababaraha réplika gedong di esparto. Tétéla bahan ieu parantos dianggo di daérah éta bahkan nalika prasejarah, sanaos urang Romawi anu langkung masihan penting pikeun panggunaanana. Di gigireun istana ieu kami ogé mendakan kebon Villarías anu saé, kalayan detil sapertos curug sareng pergola, cocog pikeun jalan-jalan sepi.

Sésa istana

Di patempatan ieu benteng baheula ogé diwangun anu ngan ukur sésa-sésa. Éta tempatna di Cabezo del Ciervo sababaraha méter ti tengah. Ngan aya sababaraha sésana anu henteu ngijinkeun pandangan anu hadé ngeunaan strukturna tapi ogé parantos dinyatakeun salaku Loka Minat Budaya.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*