Naon anu kedah ditingali di basisir Italia

Basisir Itali

Italia mangrupikeun tujuan wisata anu diimpikeun jalma réa. Bentang sareng sejarah anu luar biasa henteu ngan ukur aya di kota-kota ageung anu urang sadayana terang sapertos Roma atanapi Milan, tapi éta ogé aya di sisi basisir anu jembar. Basisir Italia mangrupikeun tempat dimana anjeun tiasa mendakan kota-kota alit sareng warna-warni dugi ka tujuan méwah sareng daérah alam anu éndah pisan.

Hayu urang tingali sababaraha Tujuan di pantai Italia anu anjeun kedah nimbangkeun kanggo nalika anjeun tiasa ngarencanakeun liburan salajengna. Di basisir ieu kami bakal mendakan pulau sareng sababaraha tujuan anu paling idyllic di dunya. Catet sadaya tempat anu anjeun tiasa ngumbara di basisir Italia.

Bioskop Terre

Bioskop Terre

La Daérah Cinque Terre di basisir Italia Éta mangrupikeun salah sahiji jalma anu janten langkung populér berkat kampung-kampungna anu indah. Éta ngagaduhan seueur pesona sareng ti saprak taun sembilan puluhan éta parantos janten bagian tina Situs Warisan Dunya. Di daérah basisir ieu urang tiasa ningali kampung-kampung anu éndah di Corniglia, Vernazza, Monterrosso al Mare, Manarola sareng Riomaggiore. Masing-masing gaduh pesona anu béda sareng kadang urang tiasa mendakan jalan anu ngahubungkeun kampung-kampung, sapertos jalur Via dell 'Amore anu ngahubungkeun Riomaggiore sareng Manarola. Di Monterrosso al Mare anjeun tiasa ngalangkungan jalan-jalan sempit sareng naék kana sudut pandang. Di Corniglia anjeun bakal mendakan garéja San Pietro, dina gaya Genoese Gothic, janten hiji-hijina kota anu henteu ngagaduhan aksés ka laut. Di batur anjeun tiasa nyandak kapal pikeun ngajajah jalur basisir leutik ieu.

Basisir Amalfi

Basisir Amalfi

Daérah basisir ieu di Itali ogé kawéntar ngagaduhan tempat-tempat kaindahan anu saé. Salah sahiji kota anu bakal didatangan nyaéta persis anu Amalfi, tempatna di handapeun suku Monte Cerreto. Kota ieu ngagaduhan Piazza del Duomo anu indah, alun-alun utami na, sareng Duomo sareng Fontana de San Andrés. Salah sahiji hal anu paling khas di tempat ieu nyaéta mésér salah sahiji és krim Italia anu leueur pikeun linggih dina léngkah panonpoé. Di dieu urang tiasa ningali Komplek Monumén San Andrés sareng Museum Keuskupan Amalfi.

Positano mangrupakeun kota anu menawan anu sanés anu urang tiasa tingali di basisir ieu. Jalan-jalan di jalan-jalan sempit na anu pinuh ku pesona mangrupikeun rencana anu pangsaéna anu tiasa urang laksanakeun. Anjeun ogé kedah ningali Garéja Santa María de la Asunción, anu mangrupikeun gedong agama anu paling penting anu ngagaduhan gambar asal-usul Bizantium anu sumping di kota ieu sekitar abad ka-XNUMX. Di Positano ogé aya sababaraha pantai dimana anjeun tiasa ngaraosan cuaca anu saé sapertos Spiaggia Grande atanapi Fornillo.

Capri

Capri

Capri ogé aya di Pulo Amalfi tapi éta pantes bagian anu dibédakeun kusabab tempat ieu mangrupikeun usum panas Resort par kaunggulan jalma kasohor mangtaun-taun. Ayeuna mangrupikeun tempat wisata anu sanés kalayan tempat anu dipikaresep sapertos Blue Grotto, guha kalayan lawangna jangkungna saméter anu tiasa didatangan ku parahu sareng anu gaduh cai biru janten siga anu mustahil. Urang tiasa angkat ka Monte Solaro ku chairlift pikeun nikmati pandangan anu pangsaéna di Capri sareng jalan-jalan di pusat anu bersejarah, dimana urang bakal ningali Piazza Umberto I, Clock Tower atanapi Garéja San Stefano.

Sardinia

Sardinia

La Pulo Sardinia dianggap salah sahiji anu paling éndah di sakitar Laut Tengaheo La Maddalena mangrupikeun daérah kapuloan anu aya pulau-pulau alit dimana anjeun tiasa mendakan pantai keusik anu alus sareng perairan anu jernih. Di tempat ieu anu tiasa urang laksanakeun nyaéta nikmati bentang, snorkel atanapi ngagolér di pantai. Tapi di Sardinia ogé aya désa-désa anu éndah anu tiasa didatangan, sapertos Castelsardo, hiji desa anu warna-warni aya dina batu anu ningali laut sareng kastil anu umurna langkung ti sarébu taun. Kami henteu kedah hilap ka pantai La Pelosa anu éndah di Stintino. Mangrupikeun pantai anu kawéntar sareng lingkungan anu alami sareng paradisiacal anu nalukkeun saha waé anu aya cai biru na. Anjeun ogé kedah nyandak waktos kanggo ningali Grotta di Nettuno, guha alam di Cabo Caccia.

Sicilia

Sicilia

Sisilia mangrupikeun pulau anu luar biasa anu matak dilongok sateuacana. Di jerona anjeun tiasa ngararasakeun kota Palermo, kanggo ningali katedral na, pasar atanapi Istana Norman. Aya ogé situs arkéologis di Pulo Jawa sapertos Lembah Bait Allah. Anjeun kedah ningali Scala dei Turchi, salah sahiji bentang anu paling endah di sadayana Sisilia, sareng ningali kota Ragusa. Di caket Marzamemi urang ngagaduhan cagar alam Vendicari, daérah anu lindung dimana anjeun tiasa ningali manuk anu béda-béda. Anjeun tiasa ogé nganjang ka Etna sareng ningali tempat sapertos Taormina atanapi Catania.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*