Naon anu kedah ditingali di Burano

burano

Burano panginten henteu kasohor ku Venice nyalira, tapi mangrupikeun pulau alit anu berkat pariwisata kota Italia ieu janten terkenal pisan. Burano mangrupikeun hiji pulau anu kagolong kana laguna Venice sareng unggal taun dilongok ku ratusan jalma dina milarian tempat anu leres-leres idilis sareng benten. Dipikawanoh salaku kota imah warna-warni, gambar na parantos janten umum di kalangan jalma-jalma anu nganjang ka Venice, kumargi perjalanan anu pondok ku vaporetto nyandak urang ka dinya.

Burano mangrupikeun tempat anu tiasa gampil didatangan sareng éta henteu diragukeun salah sahiji perjalanan leutik anu dilakukeun pas anjeun ngahontal tujuan anjeun. Kami terang yén perjalanan anu hébat bakal nyandak kami ka Venice, tapi urang kedah lirén sadinten pikeun nampi sagala rupa anu tiasa ditawarkeun ku pulau Burano, caket ka kota gondola.

Kumaha carana nepi ka Burano

Transportasi di Venice tiasa ngabingungkeun urang kedah nyandak vaporettos sapertos jalur bis. Aya jalur anu angkat ti Fondamenta Nuove sareng San Zaccaria ka Burano tapi aya ogé jalur anu kedah ngagabungkeun sababaraha jalur pikeun dugi ka pulau ieu sareng anu tiasa nembus tempat-tempat menarik sapertos Murano. Tanpa ragu, anu matak nyaéta milarian garis anu raoseun pikeun urang dina hal lokasi sareng waktos. Upami urang henteu hoyong hubungan, urang tiasa ngalih nyalira sareng ningali Burano sadinten atanapi satengah dinten, sabab gampang katingali. Di sisi sanésna, urang tiasa mésér lolos ka vaporetto per perjalanan atanapi per dinten, gumantung kana naon anu langkung nguntungkeun upami urang badé ngalangkungan laguna Venice salami langkung seueur dinten.

Pilihan séjén anu urang gaduh sareng pulau Burano nyaéta nyandak tur anu dipandu. Henteu sadaya jalma resep ideu ieu kusabab éta parantos maneuh jam sareng urang moal tiasa gerak sacara bébas, tapi aya anu mendakan éta raos. Urang tiasa konsultasi di akomodasi urang atanapi di pemandu wisata tur anu perjalananna kalebet. Mangrupikeun ideu anu raoseun pisan sabab kami terang waktos angkat sareng kadatangan sareng kami moal hariwang ngeunaan hal anu sanés nganikmati di pulau.

Panasaran di Burano

Pulo Burano ngan ukur tujuh kilométer ti kota Venice. Éta diwangun ku opat pulau anu langkung alit anu disebrangan ku tilu saluran anu ngajantenkeun siga Venice miniatur. Dugi ka 1923 éta mandiri, dina waktos éta Venice dianéksasi. Kusabab éta mangrupikeun pulau alit, éta tiasa ditutupan kirang ti sadinten ku jalan kalayan gampang, janten urang ngan ukur kedah hariwang nyandak perjalanan balik ti vaporetto.

Menara bel condong di Burano

Tétéla di Italia aya kacenderungan anu tangtu pikeun gaduh monumén lamping. Sanaos henteu dugi ka tingkat Menara Pisa, urang ngagaduhan menara bel condong di Burano anu mangrupakeun inohong anu urang tiasa sacara gampil ningali di Pulo Jawa. Menara lonceng ieu jangkungna 53 méter sareng nunjukkeun kacondongan anu jelas ampir dua méter ngeunaan sumbu, anu ngajantenkeunana menonjol. Ieu disababkeun ku turunna taneuh anu tangtu dumukna. Sasak Giudecca Street mangrupikeun tempat anu pangsaéna pikeun nyandak gambar Menara Condong.

Museum Renda

Upami Murano diakui sadunya pikeun gelas, di Burano aranjeunna ahli dina produksi renda. Musium ieu aya di Lace School sareng di jerona anjeun tiasa ningali potongan-potongan lami sareng sajarah matéri ieu mangabad-abad, janten tiasa pikaresepeun. Tempatna di Piazza Galuppi, anu ogé mangrupikeun tempat paling hirup di kota, dimana urang tiasa mendakan réstoran sareng toko. Di tempat ieu urang tiasa mendakan toko-toko alit kanggo ngagaleuh souvenir sareng sababaraha réstoran anu nawiskeun piring pangsaéna. Éta tempat pangsibukna di Pulo Jawa tapi tempat anu paling seueur hiburan. Di tempat ieu ogé aya hiji-hijina garéja di Pulo Jawa, garéja San Martín.

Imah-imah anu warnaan

Bumi di Burano

Upami aya anu asup akal nalika urang mikirkeun kota Burano persis imahna warnaan. Imah-imah ieu menonjol kusabab warna-warni pisan, kalayan nada anu kuat sareng benten, anu matak penampilan anu saé pisan sareng saluran-saluranna. Justru kusabab éta mangrupikeun kota paling warna di dunya, éta mangrupikeun tempat anu pantes ditingali. Anjeun kedah jalan-jalan sepi ngalangkungan jalan-jalanna pikeun ningali imah-imah warna anu saé éta urang bakal nyandak seueur poto. Tanpa diragukeun, aranjeunna mangrupikeun latar anu idéal pikeun nyandak poto pikeun émut. Utamana tempat-tempat sapertos anu disebut imah Bepi menonjol, kalayan bentuk geometri sareng seueur warna anu béda.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*