Naon anu kedah ditingali di Kroasia

Kroasia naon anu kedah ditingali

Kroasia, atanapi Républik Kroasia mangrupikeun nagara anggota Uni Éropa anu bener-bener wisata. Upami urang badé ningali hal-hal anu tiasa ditingali di Kroasia pasti urang bakal nyarios pondok ngeunaan éta. Mangrupikeun tempat sareng kota-kota lami anu saé, kota-kota anu menawan sareng lanskap alam anu ngagumkeun para palancong.

Di Kroasia kami mendakan a daptar panjang tempat anu urang kedah buka. Upami urang henteu tiasa ngalakukeun anu munggaran, urang tiasa milarian sababaraha dinten deui pikeun nganjang ka Kroasia, sabab éta pantes pisan. Kami bakal mendakan rohangan kaéndahan anu hébat anu bakal ngantepkeun urang kenangan anu henteu terlupakan.

Zagreb

Zagreb

Zagreb nyaéta ibukota Kroasia sareng sapertos kitu éta mangrupikeun kota anu paling turis sareng penting. Di kota ieu urang tiasa ningali katedral na anu indah di lingkungan Kaptol sareng dua menara Gothic. Anjeun kedah ngalangkungan lingkungan Gradec anu bersejarah, dimana urang tiasa ningali Gerbang Batu anu kagolong kana tembok lami. Pasar Dolac terbuka sareng di jerona urang tiasa mendakan produk ti daérah éta. Anu disebut Horseshoe Héjo mangrupikeun tempat paling éndah di kota, taman, kebon sareng gedong lami anu saé.

Polandia

Polandia

Ieu kota leutik anu aya di kabupaten Istria. Tétéla kota ieu parantos aya di jaman Yunani Kuno, janten seueur sajarahna. Anu munggaran éta urang kedah tingali di Pula nyaéta amfiteater Romawi. Éta mangrupikeun panggedéna di dunya sareng konstruksi na dimimitian di 27 SM. Tugu kuno sanés anu tiasa urang tingali di kota nyaéta Gerbang Hercules atanapi Arch of Sergios kalayan kolom gaya Corin. Dina kunjungan ieu kami ogé kedah mampir ka Museum Arkeologi Istria sareng Museum Sejarah Istria. Ogé urang moal sono ka Kuil Augustus, hiji-hijina hal anu tetep tina forum Romawi kuno.

Dubrovnik

Dubrovnik

Dubrovnik mangrupikeun tempat anu paling wisata di sadaya Kroasia, katelah mutiara ti Adriatik. Aya seueur pisan hal anu kedah dilakukeun di kota ieu. Asup ka kota témbok ngalangkungan Puerta de Pile anu kawéntar parantos klasik. Di caket gerbang ieu nyaéta Stradun, jalan utama kota. Di kota anjeun kedah nyandak waktos jalan-jalan ka luhur témbok terasrasakeun panémbong. Di Plaza de la Luza pusat aya sababaraha wangunan lambang sapertos Istana Sponza, Garéja San Blas atanapi menara loncéng. Kota ieu ogé dikenal ku pantai na, sapertos Banje atanapi Buza. Upami anjeun resep kana Game of Thrones, pastina anjeun tiasa milarian wisata ka tempat-tempat anu muncul dina séri.

Beulah

Beulah

Salah sahiji hal anu paling narik anu tiasa ditingali dina Split nyaéta Diocletian's Palace. Di jerona anjeun tiasa ningali catacombs, anu ogé mangrupikeun bagian tina séri Game of Thrones. Di kota anjeun kedah jalan-jalan ngalangkungan daérah laut, anu hirupna meriah pisan. Tempat anu saé tuangeun di réstoran atanapi mendakan kios karajinan. Kami ogé bakal mendakan tawaran wisata anu dipandu di kota. Di kota ieu anjeun ogé kedah nganjang ka Kuil Jupiter, kuil kuno, atanapi Katedral Saint Domnius, salah sahiji gedong Kristen anu pangkolotna dilestarikan.

Situ Plitvice

Situ Plitvice

Henteu sadayana di Kroasia mangrupikeun kota anu ngagaduhan wangunan kuno sareng candi. Éta ogé nagara anu pinuh ku rohangan alam anu luar biasa kageulisan anu hébat. Hiji éta Nangtung di luhur sésana nyaéta daérah Plitvice Lakes. Taman nasional ieu aya di daérah Lika. Éta ngagaduhan sakitar 20 situ anu saling pakait, sakitar salapan puluh curug sareng bentang anu pinuh ku hejo dimana-mana. Aya sababaraha rute ngalangkungan jalan kai tapi anjeun ogé tiasa nyandak pelayaran kapal alit kanggo langkung caket kana curug. Kadua hal éta disarankeun pisan pikeun ngaraosan pinuh di daérah danau.

Trogir

Trogir

Trogir perenahna di Basisir Dalmatian. Éta ngagaduhan sababaraha bangunan Baroque sareng Renaissance anu terpelihara sareng penting. Di Trogir anjeun tiasa ngaraos promenade alit. Katedral San Lorenzo mangrupikeun campuran gaya mulai ti Baroque dugi ka Renaissance. Penting deui anu kedah ditingali di kota nyaéta Istana Camarlengo sareng menara anu saacanna napel na puri. Plaza de Juan Pablo II mangrupikeun tempat anu paling penting sareng di dinya urang mendakan katedral, Istana Ducal abad ka-XNUMX atanapi Istana Cipico. Kota leutik ieu mangrupikeun tempat anu sepi, jauh ti pusat wisata utama, janten salah sahiji hal anu kedah urang lakukeun nyaéta ngararasakeun jalan-jalan anu alit sareng sepi. Kota na anu lami didatangan dina satengah dinten sareng urang tiasa mendakan téras kanggo istirahat.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*