Naon anu kedah ditingali di Marseille dina hiji dinten

Marseille

Marseille mangrupakeun kota palabuan anu saé perenahna di beulah kidul Perancis. Kota wisata anu penting pisan, sabab ibukota daérah Provence-Alpes-Côte d'Azur sareng departemen Bouches-du-Rhône. Sanés sanésna mangrupikeun kota anu paling padumukan kadua di sadayana Perancis saatos Paris, ayeuna ogé mangrupikeun tempat anu seueur wisatawan hoyong didatangan.

En Marseille aya seueur anu ningali naha urang ngan ukur cicing dina hiji dinten dina liburan gancang, janten anjeun kedah siap-siap ngadatangan poin anu paling penting. Dina hiji dinten urang bakal tiasa ningali sahenteuna daérah anu paling khas na sareng monumen anu luar biasa.

Katedral Utama Marseille

Katedral Marseille

Katedral Marseille sanés katedral khas anu kami ngarepkeun di kota-kota Éropa, sabab ngagaduhan khas Gaya Byzantine Romanesque anu ngajantenkeun pisan istiméwa. Éta antara palabuhan anu lami sareng anu énggal, dina kapal terbang. Éta diwangun dina abad ka-XNUMX dina waktos ékspansi ékonomi anu hébat. Katedral ieu narik ati pikeun permukaan dua warna na sareng seueur detilna. Di jero urang tiasa ningali hiasan marmer anu beunghar anu bakal ngajantenkeun urang heran, janten kedahna. Aya seueur mosaik Bizantium, urang henteu kedah hilap ilhamna, kalayan seueur warna, hal anu henteu biasa di Romanesque. Éta katedral anu henteu tinggaleun teu paduli.

Palabuhan lami

Palabuhan Marseille

Ieu salah sahiji pangpentingna daérah kota. Éta mangrupikeun palabuhan anu paling penting di Laut Tengah mangabad-abad, ayeuna digusur ku palabuhan anyar. Dinten ieu mangrupikeun marina dimana urang tiasa ningali Mercusuar Santa María, balé kota atanapi Museo des Docks Romains anu nyarioskeun ngeunaan kahirupan palabuhan kuno di daérah éta saprak abad SM. de C. Di daérah ieu kami ogé tiasa mendakan bar dimana anjeun tiasa ngagaduhan inuman lokal atanapi nganggo karéta wisata anu bakal nyandak kami tur di daérah paling pikaresepeun di kota atanapi naek kana kapal féri anu ngalangkungan palabuhan lami ti hiji sisi ka sisi anu sanés. anu sanés.

Le Panier

Le Panier di Marseille

Le Panier mangrupikeun bagian anu pangkolotna di kota sareng lingkungan anu baheulana janten pamayang. Di lingkungan ieu urang tiasa mendakan daérah anu di sababaraha imah sigana buruk tapi ngagaduhan pesona anu unik. Fasad anu lami, kotak leutik, kafe alternatif ngajantenkeun janten salah sahiji tempat anu paling pikaresepeun di kota. Urang bakal tiasa ningali tempat sapertos Place de Lenche, Vieille Charité atanapi Place des Moulins.

Basilika Notre Dame de la Garde

Notre Dame de Marseille

Wangunan agama anu saé henteu ditungtungan ku Katedral Marseille, sabab urang ogé kedah ningali Basilika anu katelah Ibu anu Saé. The garéja ngagaduhan gaya neo-Bizantium anu saé dina marmer bodas ti Italia sareng patung Virgin anu gilded. Tempatna di tempat anu luhur, janten urang henteu ngan ukur tiasa ningali basilika, tapi ogé pikeun nikmati pemandangan kota sareng Mediterania anu saé.

Bénténg Saint Jean

Bénténg Saint JEan

Sapertos kota-kota palabuan anu sanés, anu ieu ogé peryogi perlindungan, maka kami mendakan diri di lebet Pelabuhan Tua sareng Benteng Saint Jean. Éta diwangun dina abad ka tujuh belas ku urutan Louis XIV. Dina bénténg urang tiasa ningali menara pasagi ageung sareng menara bunderan ditambih engké kanggo kéngingkeun pandangan anu langkung saé tina kapal anu badé sumping. Benteng ieu ngagaduhan tujuan pertahanan tapi mangabad-abad éta ogé dianggo salaku panjara sareng salaku barak. Éta ngalaman karusakan parah dina Perang Dunya II tapi engké disimpen deui. Dinten ieu nyambung sareng jalur modern ka Museum Peradaban Éropa sareng Mediterania anu urang ogé tiasa sumping upami urang gaduh waktos.

Biara Saint Victor

Biara Saint victor

ieu biara mangrupikeun salah sahiji wangunan anu pangkolotna yén urang tiasa didatangan di kota kumargi éta ti abad ka XNUMX. Di luar sigana langkung ketat sareng éta ngagaduhan dua menara anu ngajantenkeun siga benteng tapi di jero urang tiasa ningali sababaraha crypts anu pikaresepeun ku sarcophagi sareng galeri kolong anu indah.

Pegangsaan Longchamp

Istana Longchamp

Boulevard Longchamp mangrupikeun tempat anu tiasa urang tingali wangunan abad ka-XNUMX anggun culminating di Istana Longchamp, kaéndahan hébat. Istana ieu tempatna Museum Seni Rupa sareng Museum Sejarah Alam di dua gedong na, ngagabung sareng kolonade semisircular payuneunana aya cai mancur ala Baroque. Tanpa diragukeun deui salah sahiji tempat anu urang kedah didatangan sanaos kami henteu gaduh waktos lebet ka musium.

Leumpang Corniche

The Corniche

Upami anjeun masih gaduh waktos di kota, anjeun tiasa bakti ka wisata La Corniche, anu mangrupikeun jalan babarengan antara pantai Catalanes sareng pantai Parque du Prado. Jalan-jalan anjeun tiasa ningali sababaraha hal anu pikaresepeun sapertos Banco de la Corniche atanapi Villa Valmer dina gaya Renaissance.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*