Naon anu kedah ditingali di Sanlúcar de Barrameda

Naon anu kedah ditingali di Sanlúcar, Plaza del Cablido

Sanlúcar de Barrameda, tempatna payuneun Taman Nasional Doñana, Éta mangrupikeun kota anu paling sering dikunjungi di basisir Cádiz. Diilikan saprak jaman prasejarah sareng berkat posisi strategis na, éta dicicingan ku Tartessos, éta mangrupikeun tempat ngadegna bumi mulya Madinah Sidonia, salah sahiji anu paling penting di Spanyol, sareng didirikeun salaku titik konci pikeun ékspor barang-barang nalika dijajah Amérika. Dinten ayeuna, jalan-jalanna ngajaga sareng ngagambarkeun sadaya abad sajarah éta.

Kabeungharan budaya, sajarah sareng alam Sanlúcar de Barrameda ngajantenkeun tujuan anu ideal pikeun didatangan dina liburan. Pantai, monumen, kahirupan wengi sareng bar pikeun tuang kalayan saé, éta ngagaduhan bahan-bahan anu diperyogikeun sahingga anjeun teu bosen. Upami anjeun henteu terang naon anu kedah ditingali sareng naon anu kedah dilakukeun di Sanlúcar de Barrameda, anjeun moal sono kana pos ieu dimana anjeun bakal mendakan hiji daptar sareng tempat-tempat wisata anu penting dina kunjungan anjeun kana permata ieu Cádiz.

Didatangan Barrio Alto

Barrio Alto de Sanlúcar mangrupikeun bagian anu pangkolotna di kota, dina Abad Pertengahan éta museur sadaya kagiatan sareng dijagaan ku témbok. Leumpang ngalangkungan jalan-jalanna nyaéta perjalanan anu leres ka jaman baheula sareng kasempetan anu saé pikeun diajar ngeunaan pentingna kota basisir salaku titik strategis pikeun dagang.

Wangunan agama, kebon, pabrik anggur sareng istana, unggal juru gaduh carita. Salajengna, kuring bakal nunjukkeun naon anu kedah anjeun lakukeun dina jalan anjeun ngaliwatan Bairro Alto.

Las Covachas

Las Covachas, tempat ningali di Sanlúcar de Barrameda

Lokasina di Cuesta de Belén, gigireun Palacio de Medina Sidonia, Las Covachas atanapi Tiendas de Sierpes mangrupikeun pasar padagang lami. Kalayan gaya Gothic anu dicirian, aranjeunna maréntahkeun diwangun dina akhir abad ka-XNUMX ku Adipati ka-XNUMX Madinah Sidonia, Enrique Pérez de Guzmán y Meneses, di salah sahiji jalan anu, dina waktos éta, éta ngahijikeun bagian ageung tina kagiatan komérsial Sanlúcar. Wangunan ieu narik perhatian pikeun galéri anu lega na lengkungan sareng kagorengan éndah dipapaésan relief naga.

Auditorial La Merced

La Merced Auditorium di Sanlúcar de Barrameda

Éta diwangun dina abad ka-XNUMX jeung éta dipaké salaku biara sareng, engké, salaku padepokan. Sapertos kaseueuran gedong bersejarah di kota sareng monumen, Auditorium La Merced ogé éta diwangun hatur nuhun ka papayung ti imah bangsawan Madinah Sidonia.

Dina taun 80an, biara lami éta dina kaayaan anu maju. Janten, XXI Duchess Madinah Sidonia mutuskeun nyumbangkeun rohangan ka Déwan Kota Sanlúcar sareng ayeuna damel salaku auditory kotamadya sareng kantor pusat Delegasi Budaya Déwan Kota sareng Festival Musik Internasional Sanlúcar.

Basilica of Our Lady of Charity

Garéja Lady of Charity urang pikeun ningali di Sanlúcar de Barrameda

Basilika Our Lady of Charity maréntahkeun diwangun ku Patih VII Madinah Sidonia. Pagawean ieu lumangsung ti taun 1609 dugi ka 1613. Bait Allah dikuasai ku pendeta anu ditunjuk langsung ku imah bangsawan.

Komisi ieu dipercayakeun ka Alonso de Vandelvira, arsiték senior Casa de Medina Sidonia, anu mikeun tempat suci ku gaya anu jelas. Facade gareja sober sareng nyorot ka menara lonceng anu indah anu makuta di luar. Di jero, kubah anu ampir datar ngamungkinkeun cahaya ngaliwat liang anu, ayana di luhur, nyaangan altar utama.

Gerbang Rota

Gerbang Rota Sanlúcar de Barrameda

Gerbang Rota éta salah sahiji lawang ka kota lami, dikurilingan ku Guzmán el Bueno. Éta ngahutang nami na Dina waktos éta dina témbok, jalur anu ngahubungkeun Sanlúcar de Barrameda sareng Rota, kampung tatangga. Di Sanlúcar katelahna "The Arquillo" sareng pangwangunanana dimimitian ti abad ka-XNUMX nepi ka abad ka-XNUMX.

Our Lady of the O Parish

Our Lady of the O Parish naon anu kedah dilakukeun di Sanlúcar de Barrameda

The Paroki of Our Lady of the O. Ieu mangrupikeun Garéja Ageung Sanlúcar de Barrameda. Konstruksi na mimitian ti 1603 sareng didamel berkat dukungan ti Duchess Mimiti Medinaceli, Isabel de la Cerda y Guzmán, anu ogé incu awewe Guzmán el Bueno.

Tina gaya Mudejar sareng pepelakan segiempat, candi kasohor ku batu batu pasir na, diperkayaan ku jas mulya tina imah mulia Guzmán sareng de la Cerda. Di jero, langit-langit Mudejar coffered néwak sadaya panon.

Istana Madinah Sidonia

Naon anu kedah ditingali di Sanlúcar de Barrameda, Istana Madinah Sidonia

Istana Dukes Madinah Sidonia Éta diwangun dina abad ka-XNUMX dina riat Muslim abad ka-XNUMX. Gaya arsitéktur anu béda aya dina istana, ngadominasi gaya Mudejar, tina konstruksi baheula, sareng jaman Renaisans. Interiorna dieusi ku karya seni anu kaala ku bumi mulia. Lukisan ku seniman jangkung Zurbarán sareng Francisco de Goya menonjol. Kebon ieu ngagaduhan leuweung 5000 m2 sareng éta mangrupikeun perhiasan anu sanés tina gedong.  

Dinten ayeuna, istana mangrupikeun kantor pusat organisasi nirlaba Fundación Casa Medina Sidonia sareng Éta mangrupikeun salah sahiji asrama anu paling representatif sareng otentik di Sanlúcar de Barrameda.

Istana Orleans-Bourbon

Istana Orleans-Borbón di Sanlúcar de Barrameda

Istana diwangun dina abad ka-XNUMX, siga tinggal usum panas tina Dukes of Montpensier, Antonio de Orleans sareng María Luisa Fernanda de Borbón. Dinten ayeuna mah salah sahiji wangunan anu paling ikonik di kota, damel salaku Déwan Kota Sanlúcar de Barrameda.

Gaya arsitéktur sareng kebon na anu saé karya seni unik, Fasad gaya neo-Mudejar kontras sareng klasikisme Italia anu aya di sababaraha daérah pedalaman. Gaya sapertos Rococo, Mesir atanapi Cina, aya di kamar sanés istana.

Castle of Santiago

Castillo De Santiago naon anu kedah ditingali di Sanlúcar de Barrameda

Diwangun dina abad ka-XNUMX handapeun papayung ti Casa de Medina Sidonia, Castillo De Santiago kasohor ku gaya Gothic anu kasép sareng pikeun jaga-jaga, réplika Torre de Guzmán el Bueno ti Istana Tarifa. Komplek ieu dijantenkeun benteng ducal sareng didatangan ku tokoh penting anu lirén di Sanlúcar kusabab tempatna anu istimewa, sapertos Colón, Fernando de Magallanes bahkan Isabel la Católica nyalira.

Castillo De Santiago pasti salah sahiji tempat anu anjeun kedah tingali di kota. Ayeuna imah di jero Museum Kostum sareng Museum Senjata, aksés ka duanana kalebet ku tikét pangakuan umum ka bénténg. Salaku tambahan, éta ngagaduhan seueur kebon sareng kamar anu ditawarkeun pikeun ngayakeun sagala rupa hajatan.

Pantai anu pangsaéna di Sanlúcar de Barrameda

Sanlúcar mangrupikeun kota anu nawiskeun seueur rencana sareng kamungkinan, sanaos mangrupikeun daérah basisir, pantes didatangan bahkan dina usum salju. Nanging, Upami anjeun angkat ka kota nalika usum panas sareng milari kabur tina panas kidul, anjeun tiasa angkat ka pantai anu pangsaéna di Sanlúcar de Barrameda, Ngarasakeun panonpoé sareng tiis kalayan mandi anu saé.

Pantai Bonanza

Pantai Bonanza, pantai pangsaéna di Sanlúcar de Barrameda

Lokasina di muara Guadalquivir, pantai ieu kasohor pisan ku warga satempat sareng, panasaranna, sakedik ditingali ku urang luar. Ieu pantai anu otentik pisan, sepi, kalayan keusik anu jelas sareng perairan anu tenang pisan. Di caket basisir, anjeun bakal ningali parahu leutik, dipimilik ku pamayang lokal. Sanaos sanés pantai anu pangsaéna pikeun mandi, éta cocog pikeun leumpang, nginum di bar pantai sareng ngararasakeun angin ngahiliwir laut.

Basisir La Calzada sareng Las Piletas

Playa de la Calzada sareng Las Piletas, pantai pangsaéna di Sanlúcar de Barrameda

Duanana pantai, tempatna silih caket, panginten anu paling dikenal di Sanlúcar. Balapan kuda anu kawéntar diayakeun di bulan Agustus, salah sahiji tradisi anu paling penting di kota.

Tingkat penjajahan pantai-pantai ieu biasana tinggi, tapi pantes waé ka aranjeunna, khususna upami anjeun hoyong ngamangpaatkeun sagala rupa fasilitas sareng pasilitas, bari anjeun resep kana pamandangan.

Pantai Jara

Pantai Jara di Sanlúcar de Barrameda

Upami anjeun milarian jauh tina raména kota sareng nyéépkeun waktos dina lingkungan anu langkung teu aya gunana, Playa de la Jara bakal ngajentul anjeun. Lokasina sakitar 15 menit ti pusat Sanlúcar de Barrameda, pantai ieu idéal pikeun mikaresep ngojay anu saé, pegatkeun sambungan sareng hubungan sareng alam.

Sanaos kakurangan seueur jasa sareng fasilitasna, kaéndahan bentang anu nyiptakeunana. Biasana henteu seueur jalmi, janten katenangan dijamin, sareng ningali matahari terbenam beristirahat di pasir adalah tontonan nyata. Tangtosna, upami anjeun angkat ka pantai ieu kuring nyarankeun anjeun nganggo booties, aya batu sareng jinis alas kaki ieu bakalan ngabantosan kamar mandi anjeun.

The Plaza del Cabildo

Cabildo Sanlúcar de Barrameda Square

Plaza del Cabildo nyaéta jantung Sanlúcar de Barrameda, Bar, teras sareng réstoran didistribusikeun di sakurilingna sareng bagian ageung tina suasanana pekat. Air mancur tengah sareng tangkal korma ageung anu tumuh di jero alun-alun, ngajantenkeun rohangan anu unik sareng, tanpa diragukeun, salah sahiji anu paling lambang di daérah éta.

Éta pinuh ku kahirupan sareng Upami anjeun hoyong terang budaya tapas, tempat ieu anu kedah dilakukeun. Anu ngagaduhan huntu anu amis ogé bakal mendakan rencana anu sampurna di dieu, sabab diantara warga lokal anu ngurilingan alun-alun aya sababaraha parlemén és krim anu pangsaéna di Sanlúcar de Barrameda.

Pasar Bonanza

Lonja de Bonanza, naon anu kedah ditingali di Sanlúcar de Barrameda

Sapertos di seueur kota basisir anu sanés, Fishing mangrupikeun kagiatan paling lami sareng paling relevan di Sanlúcar de Barrameda. Nyaho dagang lauk mangrupikeun cara anu saé pisan pikeun ngaleueut budaya Sanlucan. Pikeun éta henteu langkung saé tibatan angkat ka Pasar Bonanza.

Tempatna di gigir palabuan, pasar lauk mangrupikeun pusat bisnis perikanan kota. Éta kabagi kana dua daérah, hiji khusus pikeun penjualan lauk dompet-seine sareng anu sanésna pikeun trawling. Lélang lauk téh, tanpa diragukeun, salah sahiji nempokeun anu paling otentik yén anjeun tiasa nyakseni salami datangna ka Sanlúcar. Éta dihadiran ku tukang lauk sareng usaha lokal anu nawar hasil seger anu pangsaéna. Upami anjeun hoyong mendakan hakekat kota, anjeun ogé tiasa ngadeukeutan darmaga ningali lauk ngabongkar.

Didatangan Taman Nasional Doñana ti Sanlúcar

Didatangan Taman Nasional Doñana ti Sanlúcar de Barrameda nganggo jeep sareng kapal

Taman Nasional Doñana Éta mangrupikeun salah sahiji daérah anu dilindungi pangpentingna di Spanyol. Cadangan diwangun ku rupa-rupa ékosistem anu masihan ka kabébasan sareng bentang euyeub anu unik di Éropa. Sanlúcar de Barrameda untung aya tempatna caket pisan sareng taman na Kunjungan ka Doñana diatur ti kota. Upami anjeun milari ningali anu langkung ti monumén sareng hoyong resep alam anu paling teu aya gunana, mesen salah sahiji wisata ieu mangrupikeun gagasan anu saé.

Taman diaksés ku kapal, ngalangkungan Guadalquivir Sareng, sanaos jalan sapanjang walungan parantos ngajentul, upami anjeun hoyong terang sadaya ékosistem Doñana, anjeun ogé tiasa nyéwa jasa sadayana-rupa bumi, anu biasana kalebet pitunjuk khusus, anu anjeun tiasa nganjang ka unggal juru ieu harta alam.

Parahu angkat ti pantai Bajo de Guía teras nyebrang Guadalquivir ka basisir cagar alam. Sakali aya, se teraskeun kana kendaraan sagala rupa bumi sareng ngamimitian perjalanan ngalangkungan lanskap Doñana anu paling berkesan: pantai, bukit pasir bodas, ngawétkeun, rawa ... Jalur ieu réngsé di «La Plancha», kota lami dimana padumukan anu kantos netep di taman cicing.

Parahu bakal nganterkeun anjeun deui di Sanlúcar, janten anjeun tiasa neraskeun senang-senang di kota. Janten ayeuna anjeun terang, upami anjeun henteu terang naon anu kedah ditingali di Sanlúcar de Barrameda, tetep émut yén hiji pilihan nyaéta ngajajah lingkunganana sareng Anjeun tiasa ngalakukeun wisata ieu ngan dina hiji dinten.

Flamenco di Sanlúcar

Flamenco di Sanlúcar de Barrameda

Flamenco mangrupikeun salah sahiji unsur budaya anu paling wawakil di Andalusia. Nanging, aya kota-kota dimana cinta pikeun jinis musik ieu dihirupkeun di unggal juru, Sanlúcar de Barrameda mangrupikeun salah sahiji kota éta.

Pikeun mikaresep nyanyi sareng jogét, Di Sanlúcar aya khusus lokal pikeun ngirimkeun sareng mintonkeun seni ti ieu lahan. Upami anjeun hoyong langkung caket kana budaya Sanlúcar, anjeun moal tiasa angkat tanpa ngadatangan salah sahiji peñas sareng masih hirup anu nawiskeun jenis ieu acara (sareng ngeunaan anu kuring nyayogikeun langkung seueur inpormasi ieu di handap).

Dimana kuring tiasa ningali acara flamenco di Sanlúcar de Barrameda?

Masih Hirup pikeun Setback

Masih hirup kaluar tina waktos, tingali flamenco di Sanlúcar de Barrameda

Lokasina di Calle San Miguel, ngan tilu menit jalan kaki ti Istana Orleans, ieu campuran tempat makan tradisional sareng tablao masihan wisatawan kamungkinan ngaraosan acara flamenco unik, dilaksanakeun ku seniman propésional, bari ngicap piring khas daérah.

Klub Flamenco Puerto Lucero

Klub Flamenco Puerto Lucero di Sanlúcar de Barrameda

Sakitar 300 méter ti Castillo De Santiago, di Calle de la Zorra, nyaéta Peña Flamenca Puerto Lucero. Asosiasi budaya nirlaba ieu ngatur acara flamenco. Ngumpulkeun seniman ti daérah sareng ngabantosan bakat ngora, éta peña ngupayakeun nunjukkeun yén flamenco mangrupikeun warisan kahirupan Sanlúcar sareng aranjeunna nyobian ngirimkeun rasa cinta pikeun seni ieu ka saha waé anu datang ka tablao na.

Kamar Rociera El Rengue

Tapas, inuman sareng musik langsung, Sala Rociera El Rengue mangrupikeun tempat anu cocog pikeun anu hoyong senang di Sanlúcar ti Barrameda kana wirahma rumbas sareng sevillanas. Lokasina di Calle de las Cruces, tempat éta nawiskeun suasana santai anu bakal ngamungkinkeun anjeun ngadeukeutan flamenco kalayan cara anu otentik sareng béda.

Pabrik anggur Sanlúcar

Pabrik anggur Manzanilla anu nawiskeun kunjungan di Sanlúcar de Barrameda

Produksi anggur, sacara sajarah, mangrupikeun kagiatan ékonomi anu penting pikeun Sanlúcar de Barrameda. Sanaos aya pabrik anggur anu ngajual anggur tina béda-béda aliran asal (Jerez, Vinagre sareng Brandy de Jerez), Manzanilla mangrupikeun jalma anu sacara tradisional dikaitkeun sareng budaya Sanlúcar. 

Es salah sahiji anggur anu paling istiméwa di dunya, Éta ngagaduhan karakter anu unik sareng mangrupikeun lahan dimana lahirna anu masihan éta nuansa khusus sapertos kitu. Ieu idéal pikeun ngiringan aperitif, Éta didahar tiis (antara 5º sareng 7º C) sareng pasangan kalayan saé pisan sareng sadaya tuangeun anu asalna ti laut sareng, untungna, Sanlúcar nawiskeun bahan baku anu saé, produk seger sareng kualitas luhur.

Kuring yakin kuring geus yakin yén anjeun bakal nyobaan gelas Chamomile, tapi… Naha anjeun teu resep terang kumaha cara ngukutna? Pariwisata anggur mangrupikeun pilihan anu hadé pikeun anu resep anggur anu nyéépkeun sababaraha dinten di kota. Aya pabrik anggur anu ngatur kunjungan para wisatawan sareng dimana aranjeunna bakal ngajelaskeun sadayana prosés produksi tina inuman anu parantos janten simbol Sanlúcar.

Sababaraha pabrik anggur anu ngatur kunjungan ka fasilitasna

Bodegas Hidalgo La Gitana

Bodegas Hidalgo La Gitana di Sanlúcar de Barrameda

Didirikeun taun 1972, Bodegas Hidalgo La Gitana mangrupikeun bisnis tradisional anu parantos diturunkeun ti bapa ka putra. Aranjeunna ngagaduhan katenaran ku produk bintangna: "La Gitana" Manzanilla, salah sahiji anu paling terkenal di Sanlúcar de Barrameda.

Ngatur rasa sadidinten sareng tipena béda wisata anu dipandu. Reservasi tiasa dilakukeun tina halaman wéb na sareng hargana lumayan lumayan.

Bodegas La Cigarrera

Bodegas La Cigarrera di Sanlúcar de Barrameda

Ngawangkong ngeunaan Manzanilla «La Cigarrera» identik sareng tradisi. Asal usul tina kilang anggur disababkeun ku padagang Catalan anu tungtungna cicing di Sanlúcar, Mr. Joseph Colóm Darbó, sareng anu dina 1758 ngadegkeun kolong anggur di hiji lokal di Callejón del Truco.

Dinten ayeuna, langkung ti 200 taun ka hareup, bisnis parantos dipelak pikeun ngajantenkeun «La Cigarrera» salah sahiji Manzanillas anu paling dikomérsial. Pikeun ngadeukeutkeun budaya La Manzanilla ka masarakat umum sareng ngirimkeun rasa cinta kana tradisi sareng sajarah Sanlucan, anu ngagaduhan kilang anggur mutuskeun pikeun muka éta ka umum, nawiskeun Wisata anu dipandu tina fasilitasna sareng kalebet di dinya a tasting tina anggur pangalusna maranéhanana. Reservasi tiasa dilakukeun tina kontak anu aranjeunna tawarkeun dina halaman wéb na. 

Bodegas Barbadillo

Manzanilla Solear Bodegas Barbadillo di Sanlúcar de Barrameda

Dibuka taun 1821, Bodegas Barbadillo henteu ngan ukur nawiskeun wisata anu dipandu tina fasilitas sareng anu raos, tapi ogé Aranjeunna ngagaduhan musium khusus pikeun sajarah sareng produksi Manzanilla di Sanlúcar. Antara tong, aranjeunna bakal ngirimkeun anjeun cinta kana naon anu aranjeunna hartikeun salaku "cara hirup" sareng bakal ngadeukeutkeun anjeun ka budaya daérah ku cara anu unik.

La Manzanilla Solear mangrupikeun anggur anu terkenal di anggur sareng éta parantos kasohor ku pakéan sareng ngahirupkeun bagian ageung tina pameran Andalusia tradisional.

Dimana tuangeun di Sanlúcar de Barrameda

Gastronomi mangrupikeun salah sahiji tempat wisata anu hébat di daérah éta. Sanlúcar parantos kasohor ngalamar seafood anu pangsaéna, nyaéta udang produk bintang na. Rasa pikeun lauk, kasenangan resep ngagoréng sareng kadaharan ti laut anu didamel kalayan anggur, ngajantenkeun Sanlúcar gastronomy mangrupikeun wawakil tradisi kuliner Cádiz.

Supados anjeun henteu angkat tanpa ngaraosan asakan Sanlúcar de Barrameda, kuring nampilkeun di handap sababaraha bar jeung réstoran anu dipeunteun paling saé di kota. 

Rumah Makan Casa Bigote

Dimana tuang di Sanlucar de Barrameda Casa Bigote

Lokasina di Bajo de Guía, Réstoran ieu dibuka ti 1951 sareng mangrupikeun salah sahiji tempat anu mangrupikeun simbol tradisi sareng kaunggulan. Wawaran gastronomis na didasarkeun kana produk lokal, kadaharan ti laut sareng lauk seger anu kualitas luhur, asak sareng dina lingkungan anu unik.

Bar Casa Balbino

Bar Casa Balbino, dimana tuang di Sanlucar de Barrameda

Anu dimimitian salaku toko bahan makanan, ayeuna mangrupikeun salah sahiji batang rujukan di Sanlúcar de Barrameda. Omelet udang indah anu disiapkeun di dapurna parantos nalukkeun lambung penduduk lokal sareng asing. Hormat pikeun produk sareng tuangeun khas daérah mangrupikeun pilar anu ngadukung tawaran gastronomis anu hadé sareng kasuksésanna.

Betic Corner

Sakabeh choco del Rincón Bético, dimana tuang di Sanlcuar de Barrameda

Upami anjeun salah sahiji jalma anu resep kana otentik, tempat ieu bakal narik anjeun. Jauh tina ramé na ramé di pusat, toko ieu mangrupikeun tempat anu khas anu dituju penduduk satempat. Numutkeun kuring, Rincón Bético nawiskeun lauk goreng anu pangsaéna di kota, seger, garing sareng harga anu mahal. Bawang sotong digoréng nyaéta piring bintang na, sesah dipendakan di tempat sanésna.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*