Naon anu kedah ditingali di Seville dina dua dinten

 

Sevilla, Kota naon! Éta mangrupikeun kota anu paling indah sareng didatangan di Spanyol, kalayan padumuk anu stabil sareng seueur anu tiasa ditingali, dicobian, tur ...

Tapi kumaha upami urang nembé ngaliwat? Naha urang bakal sono seueur hal? Pasti, kota sapertos ieu dipikaterang lami-lami, tapi dina 48 jam urang tiasa ningali-nyoba hoyong balik. Tulisan kami pikeun dinten ayeuna, maka, naon anu kedah ditingali di Seville dina dua dinten.

Sevilla

Sakumaha urang nyarios éta kota anu padumukanana pisan, kotamadya sareng ibukota Komunitas Otonom Andalusia.

Gaduh a kota lawas anu panggedéna di Spanyol sareng salah sahiji anu panggedéna di sadayana Éropa sahingga jumlah harta karun gedong anu berharga éta tempatna fenomenal.

Sevilla éta langkung ti 530 kilométer ti Madrid sareng éta saé pisan disebarkeun ku hawa sareng ku darat. Upami anjeun mutuskeun nganggo beus Kuring béjakeun yén éta ngagaduhan dua stasiun penting. Anu utama nyaéta Plaza de Armas anu ngagaduhan perjalanan nasional sareng internasional teras aya Stasion Bus Prado de San Sebastián anu ngan ukur beroperasi di daérah.

Upami anjeun turis cara anu pangsaéna pikeun meunang aya karéta gancang, AVE. Angkutan ieu ngahubungkeun Seville sareng Madrid sahenteuna 20 kali sapoé, ngumbara, sareng sadaya perjalanan butuh waktu dua satengah jam.

Anjeun ogé tiasa nyambungkeun Seville sareng Barcelona ku ngalangkungan Zaragoza dina lima satengah jam atanapi dina sajam kirang anjeun dugi ti Valencia. Stasiun karéta téh Santa Justa sareng ngagaduhan lokasi anu saé sabab jarakna pondok ti kota lawas.

Jelas anjeun ogé tiasa nyandak karéta lokal pikeun angkat ka kota sareng kota anu caket. Upami kunjungan anjeun ka Seville kumargi anjeun ngalangkungan Spanyol teras tumut kana Renfe Spanyol Pass, jalur karéta anu ngamungkinkeun panggunaan AVE jarak jauh sareng sedeng.

Pas ieu salami sabulan tina perjalanan munggaran sareng aya opat vérsi: 4, 6, 8 sareng 10 perjalanan. Anjeun tiasa ngagaleuh dugi ka genep bulan sateuacanna sareng lebet dua kelas, Bisnis / Klub atanapi Turis. Dupi anjeun badé sumping nganggo pesawat? Nya, bandara na 10 kilométer kalér sareng anjeun tiasa angkat ka kota nganggo taksi atanapi beus. Ngidinan sakedik langkung satengah jam kanggo ngarambat.

Naon anu kedah ditingali di Seville

Sakumaha urang nyarioskeun di awal, kaleresan Seville mangrupikeun kota anu peryogi lami pisan pikeun dipikaterang sabab seueur pisan, tapi seueur pisan kaajaiban ... Tapi leres oge kadang waktos pondok sareng urang ngan ukur manuk tina jalan.

Janten naon anu tiasa urang candak ti kota Spanyol anu saé ieu? Nya, naon anu anjeun kedah terang enya atanapi enya nyaéta anu dinyatakeun ku UNESCO Warisan Dunya; anu Giralda, Alcázar Nyata sareng Katedral.

La Giralda of Seville Éta mangrupikeun menara monumental anu pastina parantos lami janten gedong jangkung di dunya anu dipikaterang. Héran pikeun diménsi na. Bayangkeun kumaha sigana jelema di abad ka-XNUMX! Kagungan Jangkungna 101 méter.

Éta henteu sanés munara bel Katedral Seville sareng sateuacanna mangrupikeun menara Almohad masjid anu teu aya ayeuna. Éta sami sareng menara masjid Koutoubia di Maroko tapi ngagaduhan gaya ala Renaissance anu ti abad ka-XNUMX, sami sareng menara loncéng.

The Giralda ngabogaan 25 bel  sareng aranjeunna sadayana ngagaduhan nami. Strukturana aya tilu awak anu hanjat sareng bagian handap dua per tilu mangrupikeun minaret abad ka-XNUMX, sedengkeun bagian luhurna asalna ti Kristen.

Luhureun sadayana nyaéta giraldillo, patung perunggu anu tiasa dianggo salaku vane cuaca sareng, éta patut kanyataanna, patung parunggu panggedéna ti Renaissance Éropa. Justru badai cuaca ieu anu masihan nami ka Giralda kumargi asalna tina kecap pagawéan ngalieuk. Tetempoan ti luhur mangrupikeun hal anu tiasa ditingali sareng tanggah na, dirancang pikeun naék dina tongkat kuda kuda, henteu jauh di tukang.

Katedral Seville mangrupikeun wangunan gaya Gothic gede pisan. Éta mimiti diwangun dina 1433 dina situs anu ogé nguasaan masjid sareng sanaos padamelan réngsé gancang-gancang, hiasanna ditambihan ku sababaraha waktos janten leres-leres gaduh sababaraha gaya.

Naon anu tiasa ditingali di katedral? Nya éta Palataran tangkal Jeruk, palataran jero anu éndah nyaéta tukang mulungan candi, éta Kapilah karajaan anu ngajaga sababaraha makam karajaan sareng ogé ngagaduhan gambar ti Patroness of Seville, Virgen de los Reyes, lukisan ku Murillo sareng titinggal Christopher Columbus.

El Royal Alcazar of Seville éta istana sareng di Éropa mangrupikeun istana pangkolotna anu masih dianggo. Karya-karyana dimimitian dina 713 nalika urang Arab aya di dieu, sareng éta ngawangun bentuk sanés saatos Christian Reconquest di 1248.

Masih dinten ayeuna bagian na Éta tempat cicingna Raja-raja Spanyol, sapertos jaman Fernando III ti Castile sareng seueur deui. Rapat sareng acara rupa-rupa biasana diatur sareng turis tiasa didatangan, sareng kebon na kalebet dina kunjungan. Ngadaptarkeun gratis.

Tapi naon anu kedah ditingali dina Alcázar Nyata? La Aula Raja-Rajaéta Aula Kaisar anu ngagaduhan Kotak abad ka-XNUMX sareng sababaraha rupa permadani Flemish, éta Kamar Carlos Véta Aula Duta Besar kalayan kubah na éndah pinuh ku arabesques emas, éta Kebon kalayan teras na héjo, paviliun sareng cai mancur sareng tangkal buah sareng tangtosna, éta Palataran Para Maidens.

Dasarna ieu anu anjeun moal sono di Seville. Tangtosna kuring bakal nambihan seueur hal deui tapi dua dinten nyaéta waktos anu pondok. Upami anjeun ngagaduhan énérgi sareng anjeun resep gaul sareng penduduk lokal maka anjeun tiasa jalan-jalan ngalangkungan éta Lingkunganana Triana, di sisi katuhu walungan Guadalquivir, kalayan asal-usulna kuno pisan, kalayan sasak populér, pasarna sareng reruntuhan Castillo de San Jorge.

Atanapi anjeun ogé tiasa nganjang ka Lingkungan San Bernardo, ninggalkeun kota lami ngalangkungan Puerta de la Carne. Éta mangrupikeun situs lami sareng jalan sareng imah-imah lami, tempat dimana pasukan Fernando III netep dina waktos Reconquest.

Naon waé anu anjeun tingali, anjeun pasti bakal gagal sareng anjeun bakal hoyong balik deui, tapi éta mangrupikeun pesona Seville.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*