Naon anu kedah ditingali di Slovenia

Slovénia

Este Nagara Éropa Tengah daulat mangrupikeun bagian tina Uni Éropa sareng nawiskeun kami tujuan anu pikaresepeun. Wisata ka Slovenia tiasa janten papanggihan anu nyata, kalayan tempat sapertos Bled, Piran atanapi Ljubljana diantarana. Cicing sareng ngan hiji hésé pisan janten kami bakal ningali anu utami anu tiasa ditingali di Slovenia, nagara anu endah kalayan rohangan héjo anu lega sareng éndah sareng kota anu bakal nalukkeun urang ku sajarah na.

Slovenia panginten henteu turis sapertos tatangga Kroasia tapi memang kitu sakantenan nawiskeun kami Sareng naha éta tiasa heran pisan pikeun seueur palancong anu henteu percanten kagum ku juru-juru na. Hayu urang tingali naon poin anu dipikaresep anu urang henteu kedah sono di Slovenia.

Ljubljana

libublian

Nalika nyarioskeun perkawis naon anu tiasa ditingali di Slovenia urang kedah ngamimitian tanpa ragu sareng ibu kota. Éta kota anu henteu ageung teuing anu tiasa urang tingali sacara jero dina sababaraha dinten. Kastilna ngadeg dina masif di puncak kota ti saprak abad ka-XNUMX. Wangunan anu aya ayeuna diwangun deui dina abad ka-XNUMX. Anjeun tiasa nyandak wisata sareng nginum dina palang anu aya di dinya, salian ti didatangan ku bebas. Dina modalna urang ogé kedah ningali Sasak Naga, diapit ku patung naga, atanapi Katedral Saint Nicholas, salah sahiji anu pang indah di Éropa. Kota ogé nawiskeun seueur musium, sapertos Galeri Nasional, Museum Seni Modern atanapi Museum Nasional. Upami urang tungtungna hoyong istirahat tina seueur kunjungan, urang tiasa nyandak perjalanan sapanjang walungan Ljubljana atanapi istirahat di Taman Tivoli, dimana aya rumah kaca sareng perpustakaan terbuka.

Piran

Piran

Kota ieu parantos aya pangaruh ti karajaan-karajaan anu béda-béda sareng kanyataanna urang Slovenia sareng Italia anu nyarios ayeuna. Sapertos seueur kota sanés anu kabuka ka laut, Piran ngagaduhan tembok lami anu mimiti diwangun dina abad ka-XNUMX. Ayeuna urang ngan ukur tiasa ningali rohangan alit anu tetep nangtung. Kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun naék témbok sareng sia ngumbara manjang ieu pikeun tiasa ningali pandangan kota sareng laut. Katedral Saint George mangrupikeun gedong agama anu utami sareng ngagaduhan gaya Renaisans Venetian anu narik perhatian, khususna di pedalamanna, pinuh ku fresco sareng detilna. Kota ieu ogé nawiskeun garis pantai anu spektakuler, kalayan luas bar sareng réstoran sareng pantai dimana anjeun tiasa nampi cuaca anu saé. Sedengkeun pikeun musium, aranjeunna seueur hubunganana sareng janten kota basisir, kumargi urang tiasa nganjang ka Museum Shells, Museum Maritim atanapi Museum Kegiatan jero Cai.

Bled

Bled

Bled sakedik kampung gigireun Danau Bled. Sabenerna, anu paling narik perhatian daérah ieu persisna éta danau, anu pastina anjeun bakal ningali dina seueur gambar. Kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun nyandak parahu pikeun nganapigasi danau ageung sareng ka pulau alitna, dimana garéja Asumsi menonjol. Permata anu sanés dina makuta di daérah Bled nyaéta istana na. Bled Castle dumuk luhur dina bukit di luhur danau, kalayan pemandangan anu spektakuler. Di kastil urang tiasa ningali kapilah Gothic abad ka-XNUMX, palataran, musium puri atanapi pabrik anggur. Salaku tambahan, aya jalan sapanjang danau sareng anjeun tiasa angkat hiking kanggo gaduh pandangan anu langkung saé tina lingkungan di sudut pandang.

Kastil Predjama

Kastil Predjama

Kastil anu spektakuler ieu aya dina sungut guha, tempatna dina batu, bahkan sigana bakal timbul ti dinya, maka éta narik ati pisan. Guha ieu dimana Baron Erazem Luegger saung saatos ngarampok padagang beunghar anu ngadamel rute ti Wina ka Trieste. Kastil ngawétkeun gaya Gothic Éropa Tengah sareng sanaos sigana henteu siga kitu, kadang-kadang éta henteu tiasa ngabela diri tina serangan.

Gua Postojna

Postojna

Gua ieu mangrupikeun permata alam di Slovenia sareng terkenal. Di jero urang tiasa ningali formasi kapur anu pikaresepeun sareng a luar biasa lima méter stalagmit. Salaku tambahan, di jero guha anjeun tiasa nyandak wisata karéta anu pikaresepeun anu bakal ngaraosan sakumna kulawarga.

Curug Kozjak

Curug di slovenia

Curug ieu aya di Slovenia wétan, caket Taman Triglav. Jalur anu ngalir ngaliwatan walungan sareng curug na geulis pisan. Salaku tambahan, éta ngagaduhan kaunggulan éta pondok sareng gampang pisan, janten anjeun tiasa angkat sareng murangkalih. Kaéndahan alam tempat ieu parantos nyarios nyalira.

Vintgar Jurang

Vintgar Jurang

Ngan sababaraha kilometer ti Bled we urang mendakan bentang anu luar biasa ieu. Jurang ieu ningali cai pirus ngalir diantara tembok na anu taringgul. Aya jalur kai anu saé pisan sareng anu pastina nawiskeun rute anu kedah dilakukeun di Slovenia.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*