Naon anu kedah ditingali di Malta, tujuan di Éropa

Malta Éta mangrupikeun pulau anu lokasina anu strategis ngagaduhan langkung ti hiji nyeri sirah sapanjang sejarah na, sabab éta parantos dibantah ku sababaraha nagara. Tapi ti saprak taun 60an éta nyaéta a républik bebas anu ampir satengah juta jalma cicing.

Jelas, kusabab éta sajarah kajadian anu parantos aya khasanah budaya sareng arsitéktur anu seueur sareng parantos janten tujuan wisata Naon anu kedah diperhatoskeun. Naha anjeun resep ideu angkat ka Malta sababaraha dinten? Tulis data ieu.

Malta

Ngan ukur aya tilu pulau anu dicicingan, Malta, Gozo sareng Comino sareng sadayana terkonsentrasi di ibukota, Valletta anu perenahna di pulau munggaran. Dina jaman baheula anu teu tenang ieu, urang Sisilia, urang Aragon, Urutan Ksatria Hospitaller sareng Orde Malta, Ottoman, Napoleon sareng jelas Inggris anu tungtungna cicing di Pulo Jawa saatos éléh Perancis di abad XIX.

Ngagaduhan kamerdekaan tina basa Inggris di 1964 sareng nalika pasukan mundur éta mangrupikeun kahiji kalina dina sajarah panjang pulau yén teu aya ayana militér asing di dinya. Saprak harita, dinten éta, 31 Maret, parantos Hari Merdeka.

Naon anu kedah ditingali di Malta

con tujuh rebu taun sajarah aya pisan anu tiasa ditingali. Meureun hiji tulisan sakedik teuing pikeun urang nyarioskeun sadayana sahingga urang ngan ukur fokus kana sababaraha tempat wisata na. Salaku conto, upami anjeun ngamimitian wisata di Valletta, anjeun moal sono ka musium ieu:

  • Museum Arkéologis: éta tempat anu pangsaéna pikeun nyerep jaman kuno di kapuloan. Di dieu anjeun moal sono ka Ruang Perang Lascaris, sél anu ngali kana batu ku budak Orde Ksatria Santo John anu dina Perang Dunya II dijantenkeun markas Sekutu. Ti dieu Eisenhower maréntahkeun invasi suksés di Sisilia dina '43. Aya peta, telepon lami, sareng seueur deui. Lawang lebetna 10 euro.
  • Museum Perang: éta damel di tempat anu indah, Benteng San Elmo. Dinten Minggu pawai militér warna-warni dina baju kuno lumangsung di dieu.
  • Museum Nasional Seni Rupa: Mangrupikeun galéri éndah anu dianggo di istana Rococo anu elegan kalayan karya sadidinten ti abad ka-XNUMX.
  • Istana Grand Master- Éta dilayanan salaku dasar Ordo Ksatria Saint John sareng tanggal ti akhir abad ka-1798. Paréntah ieu diusir ku Napoléon di 10 sareng gedongna méwah kusabab Grand Master ampir pangeran di dieu. Dinten ieu tempatna parlemén sareng kantor présidén Maltis. Anjeun tiasa ngalangkungan gudang senjata baheula, contona. Lawang ka istana hargana 6 euro sareng upami éta ditutup sareng gudang senjata buka pikeun lebet éta hargana XNUMX euro.
  • Catacombs Saint Paul: Aranjeunna Kristen - catacombs Bizantium anu aya di luar tembok kuno ibukota Romawi lami Malta, anu ayeuna janten Mdina. Éta mangrupikeun labirin tina torowongan sareng kuburan anu ngali kana batu keras ku sababaraha tabel bunderan, anu dimana ritual pamakaman dilakukeun. Bahkan aya makam Fénisia. Asik. Lawang lebetna sakitar 14 euro.
  • Katedral San Juan: Éta garéja utama Ordo Ksatria Malta. Éta mangrupikeun gedong baroque anu elegan tapi kalayan gaya parah dirancang ku arsiték anu sami anu ngawangun benteng Valletta. Tapi di jerona éndah, kalayan marmer sareng emas dimana-mana. Aya pituduh audio anu sayogi sareng dua karya éndah ku Caravaggio. Lawangna hargana 10 euro tapi upami angkat ka massal gratis.
  • Imah Rocca Piccola: Éta agam elegan kulawarga Maltese anu mulya. Jati sareng karya seni seueur di istana ieu, tapi ogé aya panyumputan bom Perang Dunia Kadua anu ngali tina batu sareng waduk na nyalira. Kunjungan ngan ukur wisata sareng dina basa Inggris sareng sajam terakhir. Sababaraha wisata disayogikeun ku Marquis nyalira. Harga na 9 euro.

Saluareun tujuan ieu, kuring sok kagum ku sajarah pangkolotna di pulau Malta, anu éta candi prasejarah Mnajdra sareng Hagar, salaku conto. Kiwari, sareng situs-situs sanés, aranjeunna dianggap Situs Warisan Dunya.

Dua candi ieu diperkirakeun diwangun antara 3600 sareng 2500 SM janten aranjeunna langkung lami tibatan Stonehenge, salaku conto, sareng sarébu kali langkung canggih. Aranjeunna ngagaduhan siling, seueur kamar, portal gigantic, jati batu. Dua candi ieu moal tiasa dituju. Di Mnajdra aya tilu candi silih caket sareng Hagar mah biasa pisan. Kabeneran aya pusat pengunjung anu nawiskeun pituduh audio. Sacara umum aranjeunna dibuka tina 9 énjing ka 5 sonten sareng lebetna 10 euro.

Candi prasejarah anu sanés nyaéta tarxien, ayeuna disumputkeun di antara gedong anu langkung modéren (henteu sapertos dua anu aya di tengah bumi anu sepi). Tarxien ngagaduhan opat candi tapi hiji, anu ayana di belah kidul, nyaéta anu dihias ageung sareng ngagaduhan ukiran anu paling berkesan, ayeuna dipamerkeun di Museum Arkéologis Nasional. Éta kompleks candi anu paling caket ka situs anu hadé deui: di Hal Saflieni Hypogeum.

Hypogeum mangrupikeun situs anu hadé: a kompléks bawah tanah anu dianggap salaku tempat suci mimiti sareng salaku nekropolis engké. Éta teu dihaja dipanggihan dina awal taun XNUMXan sareng ngagaduhan tilu tingkat kalayan padamelan batu anu kacida disaringna. Nyatana, dina telepon Aula Oracle kamandangna hebat pisan. Ngan 80 jalma anu kénging lebet per dinten, janten anjeun kedah pesen sateuacan iinditan.

Tungtungna, kuring émut salaku budak leutik kumaha kuring kagum ku patarosan anu Erich Von Dániken, anu payun tipayun tiori astronot kuno, naroskeun perkawis Malta sareng rasiah na. Hal éta nyaéta sakumna Malta aya garis anéh, ratusan, rébuan garis ngalir sajajar diukir kaluar tina lantai batu anu heuras. Sababaraha malah balik ka jero pantai, di jero cai.

Aya seueur di Misrah il-kbir, gawir prasejarah Malta, sareng sifatna misterius. Rata-rata aranjeunna jero 15 séntiméter tapi sababaraha ngahontal 60 sareng lébar antara garis paralel kadang-kadang 140 séntiméter. Aranjeunna jarang pisan, jarang sareng teu saurang ogé anu parantos tiasa ngajelaskeun aranjeunna ngayakinkeun.

Nya, upami anjeun ka Malta, sakumaha anjeun tiasa tingali, anjeun kedah seueur hal.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*